FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: QSY
Pią Lut 15, 2008 19:13
Ranking streetracerów
Autor Wiadomość
krystianITR 
prawdziwy tuner

Auto: DRAG and civic d16
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 20:02   

Ja moge tylko dodac ze niestety tylko tutaj sie gada...
Przyklad jest bardzo prosty, zawody w Stalowej Woli na 1/4 mili rzut beretem od Lublina gdzie mozna naprawde pojezdzic i bezpiecznie sie pobawic itd...
I gdzie wtedy sa wszyscy????????
Sezon 2007 ET:11.56 Tokol wegry
2007 EAST EUROPEAN Sport FWD N/A 1st place
I-Vice Mistrz Polski 2007 w klasie Profi
10 second FWD N/A Honda CRX (10.9@210.5km/h)!!!Tokol 16.05.2009
Szukam sponsora!!

kicek 
prawdziwy tuner
F*ckThePrincess

Auto: SDI po czipie
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 20:33   

krystianITR napisał/a:
I gdzie wtedy sa wszyscy????????

Ja miałem awarie...
Co do rankingu to nie wypali :/ u nas jest wiele DOBRYCH pomysłów tylko wykonawców brak :roll:

slg 
streetracer

Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 21:04   

Krystian zadał bardzo dobre pytanie. Ja niestety pare dni przed stalową dostałem nową pompe wtryskową której szukałem od roku i naprawde nie było czasu zestroić tej ilośći paliwa pod obecną sprężarke... . Nie pisze tego po to żeby sie usprawiedliwiać , bo zawody w stalowej zawsze mi sie podobały dzięki fajnemu klimatowi który zawsze był na tych zawodach.Ja szczerze obiecuje poprawe , bo mam nadzieje że niedługo skończą sie moje problemy z małymi turbinami wysranymi co 8tys km.... :(

V-MAXXX 
drifter

Auto: o_0
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 22:02   

witam, widze ze jak zwykle sa tacy co mowia ze dobre inni ze chujoowka i sa tacy co nie mowia nic tylko mysla. Popatrzcie wstecz - mowie o mich znajomych : Kazik mial golfa teraz ma Honde miał B16A2 - ma 18C4 miał seryjny kolektor wydechowy cos tam juz kmini. Teraz Qsy miał c16NZ potem był plus turbo teraz wywalił to goowno i wklada 16V. Co chce powiedziec ze nasze auta sie zmieniaja i taki ranking miał by sens. Widac by było co kazda modyfikacja dała i co dzieki wydanym dolarom uzyskalem. Chodzi tu o czyste wspolzawodnictwo - Panowie od Nisanów tez nie spią. Cały czas kombinuja i modzą. Auta sie sprzedaje kupuje nowe i jest wtedy jakaś akcja - kogo zbije komu dam rade i znowu powrot do garazu i dłubanina. Pierdolicie jak stare baby ze auta latajace po ulicy OK ale fajnie bylo by jak by ten mocny Ceraj przyjechal w taka cieplą noc i pokazał na co została wydana ta kasa. Widok szybkiego auta i dziwiek tego silnika byl by fajna odskocznia od tego szarego dnia codziennego. A to ze by wygrał ? zawsze jest szansa ze moze sie cos zesrać :D . Wrzucajcie tu swoje zdania ale w bardzo pozytywnym tonie a nie jako klutnia. Dziekuje za uwage

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Auto: służbowe
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 22:47   

no dobra w takim razie na jakiej zasadzie mialby powstac raninkg...? Obejmowal by wszytkie auta (turbo, N/A, diesel) ale trzeba jakos je ustawic...wg. mocy? a pozniej wszytko werfikowac na ulicy późną porą :v

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 23:14   

V-MAXXX napisał/a:
witam, widze ze jak zwykle sa tacy co mowia ze dobre inni ze chujoowka i sa tacy co nie mowia nic tylko mysla. Popatrzcie wstecz - mowie o mich znajomych : Kazik mial golfa teraz ma Honde miał B16A2 - ma 18C4 miał seryjny kolektor wydechowy cos tam juz kmini. Teraz Qsy miał c16NZ potem był plus turbo teraz wywalił to goowno i wklada 16V. Co chce powiedziec ze nasze auta sie zmieniaja i taki ranking miał by sens. Widac by było co kazda modyfikacja dała i co dzieki wydanym dolarom uzyskalem. Chodzi tu o czyste wspolzawodnictwo - Panowie od Nisanów tez nie spią. Cały czas kombinuja i modzą. Auta sie sprzedaje kupuje nowe i jest wtedy jakaś akcja - kogo zbije komu dam rade i znowu powrot do garazu i dłubanina. Pierdolicie jak stare baby ze auta latajace po ulicy OK ale fajnie bylo by jak by ten mocny Ceraj przyjechal w taka cieplą noc i pokazał na co została wydana ta kasa. Widok szybkiego auta i dziwiek tego silnika byl by fajna odskocznia od tego szarego dnia codziennego. A to ze by wygrał ? zawsze jest szansa ze moze sie cos zesrać :D . Wrzucajcie tu swoje zdania ale w bardzo pozytywnym tonie a nie jako klutnia. Dziekuje za uwage

No ba nawet mój stukonny dziadek daje rade, aż się boje przyszłego sezonu :haha:

QSY 
speed demon
emeryt

Auto: STI & Polonez 1500
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 01:03   

V-MAXXX napisał/a:

no tak autka sie zmieniają, ale zadko kiedy jest okazja sie spotkac i wszystkie mody zweryfikowac dosłownie raz na jakis czas sporadyczie uda sie zrobic jakis spontan, sam wiesz jak jest :roll: ja w glownej mierze robie autko pod siebie i jak narazie nie miałem okazji wystartowac na zawodach głownie z wlasnej głupoty a czasem poprostu z braku funduszy 8) zyjemy w polsce i trzeba sobie to wybaczyc :mrgreen: Jak tylko moge to staje na kresce i bardzo chetnie zweryfikue swoje mody w silniku jak tylko czas i kasa mi pomoze ;) Przedewszytskim robie to dla siebie i dla zabicia nudy w tej smutniej wsi ;) ale nadal uwazam ze w naszym miescie ranking streetracerów jest juz ustalony a to ze spawos zaczoł w koncu sie odnajdywac na 1/4 mili nie oznacza ze mamy sie wszyscy kłócic ;)
pozdro i bez napiec porsze :mrgreen:

Kuba 
pr0 killer

Auto: Malarz
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 07:49   

ZuZkA napisał/a:
jasne ze nic nie wyjdzie jak kazdy oleje temat i bedzie czekal na to az ktos inny cos zrobi

ale jak ktos juz cos zrobił i pojechalismy w fajne miejsce.. (przy cmentarzu) to krzyczałas zeby Vesti oddał Ci za paliwo ,bo to miejscówka do pupy i tylko benzyne zmarnowałas... :|

noodl3s 
prawdziwy tuner

Auto: audi 90q 2.3 20V & AR
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 09:15   

QSY napisał/a:
Przedewszytskim robie to dla siebie i dla zabicia nudy w tej smutniej wsi ;) ale nadal uwazam ze w naszym miescie ranking streetracerów jest juz ustalony a to ze spawos zaczoł w koncu sie odnajdywac na 1/4 mili nie oznacza ze mamy sie wszyscy kłócic ;)
pozdro i bez napiec porsze :mrgreen:

no wlasnie nie do konca jest ustalony, jechal ktos z slg albo z czarna cupra, s14? chodzi o dobra zabawe, nawet jakbym od crx'a krystiana dostal z 10 dlugosci to i tak mialbym zajebisty fun. Kazdy z nas cos przeciez dlubie- skoro nie jezdzimy na zawody to jak inaczej sprawdzic wynik ? tak, jak pisal Vmaxxx, jak przyjedzie jakas wydumka z niewiadomo czym pod maska i pozamiata 90% z nas, to i tak nic sie nie stanie. obawiam sie ze niektorzy traktuja to zbyt powaznie i boja sie przegrac. Jezeli chodzi o klasy- wszystko zalezy od ilosci chetnych i zdecydowanych na 100%. Jak bedzie za malo to moge nawet w turbo zostac pozamiatany :) i zeby nie bylo takich sytuacji o ktorych Kuba pisze......

Vesti 
drag czempion
FUCKING GREAT

Auto: F7P
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 09:28   

Uwaga groże wam!!
Do 20km/h pozamiatam was wszystkich..

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 09:47   

Vesti napisał/a:
Uwaga groże wam!!
Do 20km/h pozamiatam was wszystkich..

ale tutaj nikt nie musi nic udowadniac :haha: :haha: :haha:

czy ktokolwiek pojmuje ze np. dla mnie są sporo ważniejsze sprawy niż pakowania siana w samochód ... dużego siana ... bo co innego swapa za 5 tyś. zrobić a co innego pakować x10 tyle

dla mnie to miałoby być dla fanu i "odstresowania" bo w takim celu poluje na jakiś "fajny" samochód ... mercedes juz nie starcza :D

daniel 
technical monster
hondatech.pl

Auto: CRV
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 11:24   

Paweel napisał/a:

czy ktokolwiek pojmuje ze np. dla mnie są sporo ważniejsze sprawy niż pakowania siana w samochód ... dużego siana ... bo co innego swapa za 5 tyś. zrobić a co innego pakować x10 tyle

I z takim podejściem, nigdy nie będziesz w czołówce w żadnym sporcie motorowym. Bo tam nie ma miejsca na kompromisy.
A ten ranking miałby na celu sklasyfikowanie racerów ;) tylko i wyłącznie dla zabawy oraz dla mobilizacji do dłubania w swoich autkach. Istotę tego rankingu najlepiej opisał V-MAXXX .

Rysiek napisał/a:
no dobra w takim razie na jakiej zasadzie mialby powstac raninkg...? Obejmowal by wszytkie auta (turbo, N/A, diesel) ale trzeba jakos je ustawic...wg. mocy? a pozniej wszytko werfikowac na ulicy późną porą

Taki ranging ma tylko sens jeśli będzie ustalony wg. czasu, ponieważ są różne drogi i sposoby żeby uczynić swoje auto szybkim, i nie tylko moc się liczy.
Moja propozycja jest taka, żeby najpierw ustawić auta wg. czasów osiągniętych na zawodach, bo jest to najbardziej obiektywne. A następnie dodać auta które nigdy nie miały mierzonego czasu.
Przykład:
Spawos był szybszy niż noodl3s, który ma najlepszy czas 15,22 ET. Tym sposobem Spawos byłby oczko wyżej od niego itd....

Piszę poprawnie po polsku

あなたの車についての議論

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 12:46   

daniel napisał/a:
Paweel napisał/a:

I z takim podejściem, nigdy nie będziesz w czołówce w żadnym sporcie motorowym. Bo tam nie ma miejsca na kompromisy.
A ten ranking miałby na celu sklasyfikowanie racerów ;) tylko i wyłącznie dla zabawy oraz dla mobilizacji do dłubania w swoich autkach. Istotę tego rankingu najlepiej opisał V-MAXXX .

Rysiek napisał/a:
no dobra w takim razie na jakiej zasadzie mialby powstac raninkg...? Obejmowal by wszytkie auta (turbo, N/A, diesel) ale trzeba jakos je ustawic...wg. mocy? a pozniej wszytko werfikowac na ulicy późną porą

Taki ranging ma tylko sens jeśli będzie ustalony wg. czasu, ponieważ są różne drogi i sposoby żeby uczynić swoje auto szybkim, i nie tylko moc się liczy.
Moja propozycja jest taka, żeby najpierw ustawić auta wg. czasów osiągniętych na zawodach, bo jest to najbardziej obiektywne. A następnie dodać auta które nigdy nie miały mierzonego czasu.
Przykład:
Spawos był szybszy niż noodl3s, który ma najlepszy czas 15,22 ET. Tym sposobem Spawos byłby oczko wyżej od niego itd....

a kto Ci powiedział że ja mam jakieś kompromisy ...
jak niejasno sie wyraziłem to Ci odpowiem ... NIE INTERESUJE MNIE START W JAKIMKOLWIEK "POWAŻNYM" sporcie motorowym

interesuje mnie ciekawe spędzenie wolnego czasu

kolpi 
drifter
no. 1

Auto: (patrz obrazek)
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 16:48   

I tak wiadomo kto w Lublinie rządzi. Trzeba poprostu zorganizować Grand Prix Lublina ;)

killerwik 
Specjalista
to fast 4you

Auto: S4/ Iveco Pomoc Drogowa
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 19:07   

Przeciez to ma byc tylko zabawa, nie ma zadnej nagrody to mozna sie pobawic nietrzeba zadnych oficjalnych czasow na zawodach bo pewnie nie bylo by ich za duzo.. :/

www.pomocdrogowalublin24.pl
503-517-194

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi