witam.mam pytanko jak spisuje sie automatyczna skrzynia biegów w hondach....
mam do kupienia Honde Civic 92r. 1,6 v-tec z podpietym automatem, jezdziłęm nią dzis i daje rade ,ale pytam jak ona spisuje sie w użytkowaniu,ponieważ nie wiem czy zrobić sobie prezent w postaci tego auta czy nie........a po moim ostatnim auci audi coupe z automatem jakos podchodze do tego tematu z dystansem
zazwyczaj automaty sa tak zajechane ze lepiej je omijac z daleka. Ale znam jedna hondke w automacie i musze przyznac ze wszystko chodzi rewelacyjnie. Nic nie szarpie nie cieknie nie stuka! Kolega dosyc czesto ja przegania i to dosc ostro i nic sie nie dzieje autko to cif z motorkiem 1.5.
prosiłem o opinie a nie.... ale nic.... przejżałem na oczy i se kupiłem ją
w polsce bym tego nie zrobił ale jestem w Irlandii a tu inaczej mysle teraz ciekawe jak automat bedzie się spisywac............. narazie jest oki ładnie lata...
takie gadanie .... jak czesto slysze Dewoo ??? NO CO TY nigdy ... dlaczego ?? yyyy no bo to daewoo , tanie dobrze wysposazone malo awaryjne jest osiagi przyzwoite jak na 1,6
a jeszcze powiem wam cos odnośnie ubezpieczenia auta w Irlandii:
Honda Civic 1,6 v-tec 1992 rok - uznawane tu jako auto sportowe ale znizka za automat (bezpieczniejszy)
kierowca znaczy Ja - 23 lata -30 % droższe ubezpieczeni ponieważ nie mam 25 lat
koszt ubezpieczenia około 2500 eur , a do tego dochodzi jeszcze podatek drogowy 496 eur za rok - - a auto kupiłem za 1000 eur
wiec cieszmy sie że w polsce przynajmniej ubezpieczenie jest tanie