Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 12 razy Dołączył: 14 Paź 2004 Posty: 857
Wysłany: Nie Wrz 17, 2006 11:54 sprzeglo sachs czy luk ?
Panowie , szybkie pytanko , mam w podobnej cenie do kupienia kompletne sprzeglo , dwumas+tarcza+docisk, jedno jest sachs , drugie luk , i pytanie ktore lepsze itp ?
raczej sachs ale... w razie jakichkolwiek problemow gwarancyjnych to luk nie robi problemu.Pogadaj z vestim niech ci zalatwi na mnie# moze bedzie jeszcze taniej
Auto: Audi A4
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Lis 2004 Posty: 691
Wysłany: Nie Wrz 17, 2006 20:11
No i dobrze , że wziąłeś Sachsa , bo ostanio wyszła lipa z kołami dwumasowymi LUK-a w autach z grupy VW.Wszystkie padają i wymieniane są na gwarancji na Sachsa.
Auto: Audi A4
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Lis 2004 Posty: 691
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 05:14
Vesti napisał/a:
Hugo napisał/a:
Wszystkie padają i wymieniane są na gwarancji na Sachsa.
Wszystkie?..
Oczywiście zdajesz sobie sprawe Hugo, że w Sachsie siedzi często/gęsto LUK i właśnie z ciebie się smieję..
.
Ostatnio wzywali wszystkie pasasaty i golfy na wymianę Nie wiem co siedzie w Sachsie , ale wiem tylko że Luk dał d.... .Także możesz dalej się śmiać z niezorientowanego człowieka
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 06:59
Zrobie niedługo zdjęcia swojego starego sprzęgła , na początek powiem tylko że doćisk sie roznitował i zupełnie rozleciał
A co do firm , to już ustalilem , Vesti ma racje , sachs i luk , to teraz to samo jesli chodzi o sprzegla.
Auto: F7P
Skąd: Polska Pomógł: 29 razy Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 1894
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 18:12
Hugo napisał/a:
Także możesz dalej się śmiać z niezorientowanego człowieka
Nieeeee... Ja się nie smieję!!!!
Tylko Luk który jest w środku... w takim sensie napisałem sorka
slg napisał/a:
powiem tylko że doćisk sie roznitował i zupełnie rozleciał
Na dzień dzisiejszy gdybym produkował sprzęgła.. na pudełku umieszczał bym stosowne zdanie.. : Nie Stosować w Ibizie TDi slg..
Poważnie to wątpie że jakiekolwiek seryjne sprzęgło wytrzyma nasze mordengi..
Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 06:23
Vesti , znajomy mechanik , który wymienia mi sprzęgło , powiedział że jeszcze czegoś takiego nie widział , z docisku zrobiły się trzy części Dr. Niuton robi swoje , ale za to daje wiele przyjemnosci z jazdy.
A tak przy okazji , orientuje sie ktos może jak mozna organoleptycznie stwierdzic czy koło dwumasowe jest sprawne czy nie ? , wstępnie dowiedziałem sie , ze luz miedzy czescia pierwotną a wtórną ma wynosic 2-3cm , u mnie teraz ponad 10cm. Jutro bede dokladnie wiedział , bo przychodzi nowe koło , i porownam do starego.