Jestem posiadaczem Saxo VTS w najmocniejszej wersji 1.6 16V.
1.Chcialem sie zorientowac jakie sa koszta zrobienia kompletnego wydechu z nierdzewki do tego modelu bez kolektora.
2.Interesuje mnie cena kubla Bimarco Dakar ( z homologacja) z mocowaniem.
3.I pasy 3pkt.
Wydech zależy na ilu tłumikach, ale coś około 1000-1500zł jak ma to być zrobione git, kubeł jak mnie pamięć nie myli 650-700zł w Ripo na Wyzwolenia, ale pierwsze radziłbym wepchać dupsko w niego bo nie wszyscy wchodzą, mocowania można sobie samemu zrobić, dedykowane to coś koło 150-200zł jak mnie pamięć nie myli, szelki zwykłe 3calowe z homologacją drogową coś koło 250-300zł za OMP, z osobistego doświadczenia kup sobie 4 calowe, 4 punkty plus porządne mocowania.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Wto Lis 07, 2006 21:21
autko do codziennej jazdy czy fun car? jakas firma wloska robi dedykowane wydechy w rozsadnych pieniadzach... nie pamietam dokladnie nazwy ale moze znajde... pod wzgledem jakosci nie odbiega od REMUSa czy innych...
Auto: Fajne
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Sie 2006 Posty: 308
Wysłany: Wto Lis 07, 2006 22:34
TTomek dobrze mówi, na 1 tłumiku lepiej daj sobie spokój, będzie za głośno, jeśli nawet nie dla ciebie to dla niebieskich napewno, pozatym na codzień to dobije cię dźwięk, jak chcesz możemy się kiedyś ustawić i posłuchasz jak mój ryczy bez silencerów. Najlepiej zrób ze środkowym i końcowym przelotem, 2,5 cala, będzie w miarę cicho i mocy się trochę odblokuje. W El-tecu w Wawie zrobią w granicach tej kwoty którą Macior podaje (na 2 tłumikach) i dadzą gwarancję na robote.