Auto: ...
Wysłany: Sob Gru 30, 2006 20:01
ale tortury sa zakazane wiec nie mogli go meczyc , a znow jak by go zamkneli nawet i w izolatce to prawdopodobnie sztab prawnikow by probował składac apelacje zeby wyszedł za dobre sprawowanie itp
a tak odrazu sie pozbyli i nikt juz nie moze wniesc alepacji
pozatym kara smierci jest najwyzszym wyrokiem jaki panuje na swiecie
_________________ "nie sztuką jest zwrócić na siebię uwagę tonami spojlerów i neonów... sztuką jest zrobić to bez nich..."
jedyny problem to taki... ze takie jest prawo i nie mogli tego zrobic inaczej... przeciez jak by go puscili przez serie tortur to cały swiat by uznał ze to nie humanitarne i by sie zaczęło pier*** o szopenie... a jakos on o tym nie myślał wydając wyroki na innych... takie życie...
_________________ Przejeżdżam przez Inżynierską w 7.19 sek, a TY ???
Wysłany: Sob Gru 30, 2006 20:04 Re: Czy uważasz,że śmierć Saddama....
Kamil napisał/a:
Czy uważasz,że śmierć Saddama....
......nie byłA za prostym rozwiązeniem dla niego...?
oczywiście że tak ...
weźcie jedno pod uwage że jakby siedział w więzieniu ... to co chwila by były zamachy za wolnośc ... tym turbanowcom niewiadomo co do głowy strzeli .. inna sprawa że teraz też moze byc gorąco ... ale ... LEPIEJ ZE GO NIE MA
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
busza tez powinni ostudzic troche... po kiego sie wszedzie wpierda**? wg mnie bledem bylo wykonanie egzekucji zwlaszcza ze zostal osadzony tylko za jedna zbrodnie a jeszcze troche ich zostalo... powinien dostac dozywocie... i strasznie mnie denerwuje gdy pokazuja jak ktos sie cieszy z czyjejs smierci...
Szok...jak się o tym dowiedziałam to zamarłam w miejscu i włosy mi się zjeżyły na głowie.Faktem jest że Saddam jaki był taki był ale śmierć dla niego była wyzwoleniem a nie karą.Jak umierał to i tak myślał że umiera w słusznej sprawie.To tak jak z żołnierzami Legii Cudzoziemskiej czy innymi tego typu ugrupowaniami gdy masz do wyboru czy poddać się czy umierać to i tak zawsze wybiorą śmierć ( najczęściej przez samobójstwo).
mniej więcej taka sama historia...tylko Osama widocznie jeszcze im się do czegoś przyda w przeciwieństwie do Saddama , który w/g założeń sie wypalił i należało "marionetkę spalić".
Jedna wielka szopka ... chłop się przez kilka lat pobawił za "hamerykańskie" $$$ i... styka ...idzie do piachu.
Nie jestem jeszcze tylko do końca pewien czy to szczęście czy nieszczęście ,że nasza
"Kaczucha" cieszyła sie jak "murzyn z blaszki" jak wylądowały u nas F16 bo kiedyś historia napewno zatoczy szerokie kółko.....
It agrees... but ... jedni są bardziej anty inni bardziej pro - amerykańscy... i to jest chyba w takich przypadkach j/w recepta na długowieczność...
chłop był zbyt ambitny to go szybciutko wykończyli, szybciej niz przewiduje prawo...
Osama zapewne się jeszcze przyda wiec go przed samym atakiem na WTC wypuścili coby się "konkretnie schował w Afganistanie" ... tylko co tam jest ??? bo chyba ani złota ani ropki???
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Sob Gru 30, 2006 22:32
Kamil napisał/a:
sharxhunter napisał/a:
moim zdaniem nie... nie poczuł nawet odrobiny tego na co skazywał innych...
Otóż właśnie jestem tego samego zdania jak Ty, dlatego dałem tą ankiete
Konrad napisał/a:
Powinien cierpieć jak najdłuzej
bledne kolo.
Jaruzelskiego tez powinno powiesic?
dobrze ze zginal i czesc piesni, niech sobie stekaja teraz baby z hustami, za dwa lata im przejdzie, znajda sobie inna milosc.
Devi napisał/a:
To tak jak z żołnierzami Legii Cudzoziemskiej czy innymi tego typu ugrupowaniami gdy masz do wyboru czy poddać się czy umierać to i tak zawsze wybiorą śmierć ( najczęściej przez samobójstwo)
Z calym szacunkiem i bez dogryzek - Bzdura, chyba nie wiesz co to Legia Cudzoziemska to nie jest zadne ugrupowanie, i nie myl ziomow z Legii Cudzoziemskiej z japonskimi samurajami.
TTomek, a skad wiesz czy ten film "cala prawda o WTC" nie byl dobrze przygotowana mistyfikacja, nie wiesz moze to zbiegi przypadkow, moze drobne korekty, dostales drugie spojrzenie na ta sprawe i "tfiuuu" -jak to powiedzial Daniec - "wiedziales i juz nie wiesz"