Wysłany: Nie Sty 07, 2007 13:49 vw przeróbka z anglika
witam
mam chęc zakupić vw caravelle z 2003r w bardzo dobrym wyposażeniu problem w tym ze nie mam pojęci aczy da sie to wogóle przerobić
jesli by ktoś wiedział coś kto jak gdzie i to się robi to prosze o kontakt gg 661900
i w jakich cenach się to odbywa
dzięki z góry i pozdrawaim
Z tego co kiedys sie orientowałem to koszty są od ok 2500 u pana Juzka w garażu do 5 i wiecej za dobrą robotę...
Do przekładki masz deskę, pedały, światła, wycieraczki, kierownica, boczki w drzwiach, i sporo innych rzeczy o ktorych tera na biegu zapomniałem.. często się okazuje ze to gra nie warta swieczki...
_________________ Przejeżdżam przez Inżynierską w 7.19 sek, a TY ???
Przerobka?? Sam dumam nad pewna sprawa, czy niepojechac znow do UK kupic tam cos i tam robic opłaty tupu OC Przeglad podatek.
Czasem za smieszne poundy mozna kupic fajna furke ,a koszty przekładki i całej tej imprezy ...
Tylko kwestja przyzwyczajenia sie do jazdy.
Maja zdrozec ubezpieczenia, a tam honoruja nasze znizki takze juz jest taniej.
Na Angielskich blachach fotoradary masz w nosie, bo Polska Policje raczej niestac na sciagniecie mandatu poprzez Anglie,cała ta procedure na odnalezienie własciciela.
Wiekszosc autek ma robiona ogulnie karoserje, i jakies tam dziury techniczne sa te same ale czesto trzeba cos wycinac na podzespoły.
najlepiej zapytaj w pierwszym lepszym serwisie... tam ci powiedza co i jak najlepiej i odrazu przyblizony koszt a chyba wiekszosc osob sie podejmie takiej roboty,...
_________________ Przejeżdżam przez Inżynierską w 7.19 sek, a TY ???
Auto: s6 i pierdoloty
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 592
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 17:40
to może nie być taka prosta sprawa........, w niektórycha autach są otwory montażowe na jedna i druga stronę......, a w niektórych nie ma, trzeba wycinać całą ściankę i wspawywać od innego auta, jak masz drugie auto na przeszczep to ok, a jak nie to może się okazać w trakcie że wyjdzie drożej taki UK niż auto z PL
Auto: D5244T+
Skąd: Bronowice Pomógł: 7 razy Dołączył: 08 Sie 2006 Posty: 356
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 17:45
Cytat:
to może nie być taka prosta sprawa........, w niektórycha autach są otwory montażowe na jedna i druga stronę......, a w niektórych nie ma, trzeba wycinać całą ściankę i wspawywać od innego auta, jak masz drugie auto na przeszczep to ok, a jak nie to może się okazać w trakcie że wyjdzie drożej taki UK niż auto z PL
Dokladnie wszzystko rozchodzi sie o symetrycznosc sciany grodziowej - jezeli takowa jest to wkladzasz "dobre" graty, zaslepiasz stare dziury troche baiwsz sie ze skladaniem i masz mniej wiecej dobre auto
Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 00:36
jedentrzy napisał/a:
Cytat:
Dokladnie wszzystko rozchodzi sie o symetrycznosc sciany grodziowej - jezeli takowa jest to wkladzasz "dobre" graty, zaslepiasz stare dziury troche baiwsz sie ze skladaniem i masz mniej wiecej dobre auto
widzisz ale jest jeszcze cos takiego jak wspomaganie po przekładce musisz sie męczyć ze sprzęgłem , oraz gazem (i wieloma sprawami), powiem Ci szczerze ,
z doświadczenia (mam auto po przekładce) że fabryka to fabryka ,a to co ktoś Ci namodzi bądź sam sie podejmiesz nie zastąpi fabryki , a jeszcze w takim aucie gdzie jest tyle bajerów to whuk roboty i ceny będą oscylować od 5tys zł w zwyż i to jest złudne zaoszczędzenie na aucie gdyż dolicz przejazd, graty robocizna na jedno wyjdzie a w psychice będziesz spokojnieszy , że za chwile moment coś sie nie spierniczy . Osobiście odradzam wiem ceny angilków kuszą , ale jeśli zdecydujesz sie już na przekładanie to Laguna , Mondeo , Golf 3 to auta które banalnie sie przekłada (gdyż mają otwory na lewo , prawo ) a wspawywać sciane grodziwą nie jest łatwo a bez tego przekładki nie da sie zrobić w niektórych autach to takie moje refleksje może coś Ci sie nakreśli