Mam pytanie - jak czysci się przepływomierz powietrza??
Mam skode octavie , robioną w vtechu w krakowie. Jakies 2 lata temu mialem sytuacje ze spadla mi moc (do 80hp!! bylo to za przyczyna wlasnie przeplywomierza powietrza). teraz sytuacja ma się podobnie, choc mam 120000 km na liczniku, w pon jade na serwis, ale niewyaje mi sie zeby wymiana filtrów i oleju tak wiele dała. Auto stracilo dusze : )
Prosze o konkretne info lubelskich v-techowiczów ;]
btw. niezly dolec bo jezeli to przeplywomierz padł znowu to troche zabule = [
TDi Gość
Wysłany: Czw Sty 13, 2005 17:16
tu nikt nie zagląda czy sluzycie pomocą tylko znajomym?
no niestety , tak jak mówia chłopaki, nie mam czasu siedzieć na forum , bardzo przepraszam...
A przepływomierza sie nie czyści... tzn niewiele to daje , można próbować , ale na taką akcje faktycznie lepiej przyjechać bo samemu można go udupic do reszty.
poza tym niekoniecznie musi to być przepływka...przyczyn takiego stanu auta , szczególnie TDI może być sporo , przyjechać , sprawdzimy błedy , przetestujemy i wyjdzie szydło z worka...
Pozdrawiam
Tomek
TDi Gość
Wysłany: Czw Sty 13, 2005 23:19
Ok, w poniedziałek mam przegląd, w żaglu mam spore znajomosci moze tam cos poradzą a jak nie to wpadne do techmaxu.
W Krakowie moj znajomy ktory tam pracuje probowal czyscic przeplywomierz czyms w sprayu wiec myslalem ze to moze by pomogło.
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Pią Sty 14, 2005 00:22
TDi napisał/a:
Ok, w poniedziałek mam przegląd, w żaglu mam spore znajomosci moze tam cos poradzą a jak nie to wpadne do techmaxu.
W Krakowie moj znajomy ktory tam pracuje probowal czyscic przeplywomierz czyms w sprayu wiec myslalem ze to moze by pomogło.
thnx za info :lipa:
przy takich mechanikach jakich oni maja to nawet znajomosci niepomoga /takie sluchy chodza po miescie ze kiepscy sa ;P/
chyba ze sie pozmienialo to zwracam wszystkim Honor.
PS. jezeli chodzi o Honde to jest 2 gosci ktorzy byli na zlocie z nami w janowie i naprawde wporzo goscie, znaja sie widac ze ta fucha to nie tylko ich zawod ale i pasja do Hond.
Odrazu mówie, że opinia zasłyszana i nie wiem ile w tym prawdy. Otóż pojechał sobie dziadek na któryś tam przegląd stoją octavią do firmy xxx w Lublinie, po przeglądzie silnik kaput powalony, co się okazało nikomu niechciało się zniemiać oleju czy filtrów tylko naklejka nowa, tałzena od klienta i wyperdalaj za brame. Jak już chcesz jechać na przegląd to jedz do Kalinówki, mogę polecić Ci ich z czystym sumieniem.