nie pzresadzajmy ze silnik zatartu wywalilo plyn i tyle ,
mi na 2 min odcinku wywalilo w 1/3 trasy i jakos dojecahlem i dalej jezdzi dolalem i jechalo sie dalej
nie pzresadzajmy ze silnik zatartu wywalilo plyn i tyle ,
mi na 2 min odcinku wywalilo w 1/3 trasy i jakos dojecahlem i dalej jezdzi dolalem i jechalo sie dalej
wiesz silniki Rovera sa strasznie czule i juz nie jeden sie przeliczyl na tych slinikach serii K i jestem na 100 % ze silnik juz do remontu
_________________ 1. Ford Fiesta XR2i
2. Ford Fiesta 1.8d
3. Rover 200 SDi
4. bedzie MG ZR 160
Auto: Audi 80 Quattro
Skąd: Śródmieście Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 33
Wysłany: Wto Sty 16, 2007 16:05
Witam dla mnie imprezka tez była udana fajniutkie warunki pogodowe dla mnie zajefajnie jak by ktos miał fotosy z audi 80 zielonego to prosze o przesłanie dzieki i pozdro wszytkich
Auto: quattro ;-)
Skąd: Czuby Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Wrz 2004 Posty: 359
Wysłany: Wto Sty 16, 2007 22:17
info prasowe :
Podczas 15 finału WOŚP, w niedzielę 14 stycznia Automobilklub Chełmski wraz z Automobilklubem Wschodnim przygotowali na Torze Lublin akcję "Rajdowcy dla WOŚP". Minisprint z którego wpisowe trafiało do puszki, rozgrywany był na odmiennych od standardowych zasadach. Po przejechaniu trzech regulaminowych prób kierowcy mogli poprawić swój czas wykupując czwarty przejazd, opłata w wysokości min. 10 zł trafiała oczywiście do puszki WOŚP.
Mimo zmiennej pogody i braku zapowiadanych wcześniej znanych nazwisk, zarówno zawodnicy jak i publiczność dobrze się bawili. Na starcie stanęło 48 zawodników. wśród których najlepszym okazał się Hubert Abramiuk w Toyocie Corolli, przed Danielem Pilichowskim w Mitsubishi Lancerze i Piotrem Mizakiem w Hondzie Civic - wszyscy startujący w klasie 3. W pozostałych klasach triumfowali Grzegorz Różalski w Toyocie Aigo przed Sylwestrem Mazurkiem i Radosławem Paluchem obaj Fiat 126p; Michał Wójtowicz w Renault Clio przed Grzegorzem Pradiuchem w Daewoo Nexia i Sebastianem Warneckim - Daewoo Lanos.
Oprócz zebranej kwoty w wysokości 1411,92 zł, jak powiedział jeden z organizatorów - Jakub Jankowski, prowadzący również Akademię Bezpiecznej Jazdy, bardzo cieszy fakt, że na starcie pojawiło się wielu debiutantów, którzy mogli doskonalić swoje umiejętności w bezpiecznym miejscu, ale za to przy bardzo zmiennych warunkach. Na początku imprezy było sucho i świeciło słońce jednak później spadł deszcz, który sprawił, że nawierzchnia toru stała się śliska i sprawiała miejscami problemy z przyczepnością. Jednak takie próby z pewnością zaprocentują w przyszłości w bezpieczeństwie na drogach. Ten finał dotyczy ratowania dzieci poszkodowanych w wypadkach, a przecież najlepszą metodą jest zapobieganie.
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.