Auto: ...
Skąd: Polska Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Maj 2004 Posty: 3215
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 20:29
MACIOR napisał/a:
pozatym nowe ople mają strasznie pokurwioną elektornikę która może zdupić auto nawet jak założymy stożek i zmieniony dolot (zmniejszona pojemność układu).
fakt ja usiebie załozyłem stozek i staszna padaka tylko go zamuliło
_________________ "nie sztuką jest zwrócić na siebię uwagę tonami spojlerów i neonów... sztuką jest zrobić to bez nich..."
Auto: .
Skąd: Polska Pomógł: 18 razy Dołączył: 14 Wrz 2004 Posty: 2020
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 20:35
MACIOR napisał/a:
cymbur01 napisał/a:
widze ze tu koledzy za grosze mocy dodaja ja mam taka monete z Bosni i Hercegowiny i na niej jest napisane 5 i pod piatka pisze KM i woze ja w samochodzie normalnie lepsze to niz turbo
... a ja mam naklejki Powered By Techmax, normalnie +10km na koło
A ja mam koło Cupry jeszcze "R" to mi z 15KM dodało
Auto: s6 i pierdoloty
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 592
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 21:13
Kamil napisał/a:
KOSA napisał/a:
bo ze strojeniem mozna się zamknąć w 800zł
za 800zł swinia i strojenie ?? To chyba Rysio z tym Kamilem w garazu będzie stroił
http://kfak.net/sprzedam/smt6.htm +
strojenie z podłączeniem w Toma Racing to 300zł (tak chyba ostatnio było o ile dobrze pamiętam), można i taniej ale to jedyna z firm jaka przyszła mi na myśl
... a ja mam naklejki Powered By Techmax, normalnie +10km na koło
ss-ij ona daje dokładnie 7,5% przyrostu mocy i momentu na oś przecież było mierzone po nalepieniu na jedną szybę a później na drugą ( ta na prawej szybie dała wieksze przyrosty)
MACIOR napisał/a:
Nie, taki jeden pijak z Krakowa.
Co do tego waszego wydechu to Corsa GSI zioma rekina ma 2 sondy, czyli wydech robiony na pałe przez jakichś spawaczy z miasta stołecznego mija się z celem. Wywalenie kata też piiiii ciężka sprawa, pozatym nowe ople mają strasznie pokurwioną elektornikę która może zdupić auto nawet jak założymy stożek i zmieniony dolot (zmniejszona pojemność układu). Jak koniecznie chcesz ten dolot kup sobie wkładkę filtra K&N, chcesz buczenie zamontuj sobie jakiś końcowy. Do modyfikacji tego auta bez grubego portfela niepodchodź bo napotkasz same problemy. Jak masz wsadzić w to auto 3-4tysie za 10-15km to sobie odpuść, zostaw sobie to auto do wożenia pupy. Za zaoszczędzoną kase poszukaj sobie drugiego auta do dłubania, przynajmniej jak coś powalony to niebędziesz płakał, że nie masz czym przemieszczać tyłka z punku A do B i szkał mechaniora który zrobi auto szybko i tanio. Na koniec mówienie, że dolot da 10-15% a wydech tyle samo to ja jutro jade do tej firmy, jak dadzą mi na piśmie, że deklarowane przez nich wartości ulegną poprawie to git, jak na rolkach wyjdzie coś mniej to zawijam wydech i swoje pieniądze.
AMEN...
na tym powinna zakonczyć sie dyskusja...
dłubanie smt przy restrykcji EURO 4 w Oplu skonczy sie paleniem checka po kiluset km a po kilku tysiacach adaptacje w kompie rozjadą sie jak w aucie na gazolinie i będzie wymagany kolejny fundusz (masa $$$) na to aby sterowanie wtryskiem ogarnęło się od poczatku i nie jarało dwa razy tyle paliwa (i nie pisze tu o zwykłym kasowaniu błedu )...
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 10:35
daniel napisał/a:
A da się zrobić, wydech o większej średnicy, ale żeby nie był głośniejszy od seryjnego?
wszystko zalezy od tego jak zaprojektujesz kolektor wydechowy i jak rozmiescisz tlumiki, jakie to beda tlumiki, jaka beda mialy siatke, pojemnosc, grubosc wlokna (pewnie nie fachowo mowie ale co mi tam - nie znam sie).
Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 469
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 19:01
tomczo napisał/a:
Właśnie obczaiłem na eltecu,że za 550 zł zrobią mi kompletny dolot. W zwuązku z tym,że nie mam teraz 1500 zł na kompletny układ wydechowy,uważam ,że zarówno dla mnie,jak i dla sxarxa to dobre rozwiązanie Od 5 do 10 % przyrostu za 550 zł to jest coś W moim przypadku będzie to od 7 do 15 koni Ja bym się pisał na coś takiego. No chyba,że znajdziecie coś lepszego za podobną kasę
jeśli chcesz zmieniać dolot u siebie to zostaje ci niestety tylko El-tec ewentualnie Techmax u nas w Lublinie
K&N nie przewiduje "kita" do twojego rocznika niestety dopiero od 97`
tak więc możesz ewentualnie kupić wkładeczkę k&n za 180pln co może nawet lepiej zadziałać w twoim 16V silniczku
oczywiście zdania są podzielone i sceptycy takiego rozwiązania twierdzą że po załóżeniu wkładki nie odczuli różnicy w dynamice auta ale ja znam też i te pozytywne opinie
no i myśę że różnice zdań co do zastosowania wkładki wynikają ze stanów technicznych aut w jakich były one stosowane
no bo trudno żeby wkładka coś dała w aucie które ma 300000km zamulone wtryskiwacze, dojechaną pompę, źle ustawiony zapłon, zużyte sprzęgło itd, itp nawet jeśli ma 2.5 pojemności tacy zawsze będą mówili że to nic nie daje
a jeśli chodzi o El-teca to w linku jest kontakt
zamiast gdybać wystarczy zadzwonić i popytać i będzie wiadomo czy z filtrem czy bez a jeśli tak to czy k&n, pipercross, green czy inny, czy z rurami czy bez czy kolektor polerowany czy nie i czy może wtryskiwacze bardziej wydajne dają czy nie
wszystko tam powiedzą a jeśli chodzi o te procenty przyrostów to na każdej reklamowej stronie można to znaleźć nawet w Masters Tuning a nikt nie zarzuci że są źli