Auto: s6 i pierdoloty
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 592
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 13:27 proszę o opinie Focs, Golf, Corolla
Firmowe auto sie rozbiło i potrzebuje czegos nowego...
Mój wybór to:
Ford Focus... albo WV Golf... albo Toyota Corolla
wszystkie auta muszą być w kombi, silnik benzyna, bezwypadkowe, rok od 2003 (nie starsze), przebieg do 100tys km..., FV przy zkupie, z wyposażenia klima
proszę was o opinie o ich eksploatacji i co ewentualnie polecacie
a może ktoś z was ma coś takiego do sprzedania
interesuje mnie też jak takie samchody znosza gaz i czy nie ma kłopotów z instalacją (tak jak np w mitsubishi z gdi...) oczywiście instalacja to będzie sekwencja...
Auto: impreza gt
Skąd: LSM Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Sie 2004 Posty: 273
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 13:51
do firmy wziąłbym corolke....nie do zabicia ... jezdze golfem 4-rką wiec jest to obiektywna odpowiedz i choć mój jest bez zastrzezeń to słyszałem ze potrafią być kapryśne.... o focusach mało słyszałem ale mam takie utarte zdanie na temat forda. .... nie chciałbym nikogo denerwować
Foka będzie się najlepiej prowadzić, co do awaryjności to nie wiem, mój się nie psuje,
Cytat:
ale mam takie utarte zdanie na temat forda. .... nie chciałbym nikogo denerwować
najlepsze w tego typu dyskusjach jest to że najbardziej krytykują ludzie którzy nigdy nie mieli styczności z daną marką za to słyszeli od kolegi brata szwagra że coś tam sąsiadowi się psuło z tych wymienionych brałbym...civica
_________________ CENTRUM.FM
Whose Line Is It Anyway
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 16:50
Piki napisał/a:
Foka będzie się najlepiej prowadzić, co do awaryjności to nie wiem, mój się nie psuje,
Cytat:
ale mam takie utarte zdanie na temat forda. .... nie chciałbym nikogo denerwować
najlepsze w tego typu dyskusjach jest to że najbardziej krytykują ludzie którzy nigdy nie mieli styczności z daną marką za to słyszeli od kolegi brata szwagra że coś tam sąsiadowi się psuło z tych wymienionych brałbym...civica
bo ppaaaaaniee dełu to złom ...
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: s6 i pierdoloty
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 592
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 16:57
Cytat:
z tych wymienionych brałbym...civica
wymieniłem civica?
golfa już raczej odrzuciłem, namniej mi się podoba
o fokach słyszałem i czytałem więcej dobrego niż złego, jedynie powtarza się opinia, że blacha jest słaba
mój wybór będzie zależał raczej co znajde z jakm przebiegiem z którego roku i w jakiej cenie
dzieki za opinie i jak ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z tymi samochodami to piszcie
kup corollke - tylko japonke ,nr vin zaczyna sie JT1
w domu mamy 2002rok, kombi ,1.4 z klima ,120tys.przebiegu
nie sprawia absolutnie zadnych problemow, od nowosci stan tech zupelnie sie nie zmienil
matka miala golfa 4 - wg.mnie troche kicha
silniki vvti to tylko gaz sekwencja - jedyny slaby punkt to gniazda zaworowe - jak zagazujesz II generacja i ustawisz na ubogo zeby mniej palil to szukuj sie na wypalenie
jesli jest dobrze wystrojona sekwencja to nie ma zadnych problemow, znam taka 1.4 co ma 320 tysiecy na gazie i na kacie zrobione i wszystko chodzi tip top
Auto: VW Amarok
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Cze 2004 Posty: 560
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 09:45
co do takich firmowych samochodow mam w domu Opla Astre 12.2004 1,4 benzyna nalatane ma 140tys i nie sprawia najmniejszych problemow.. oczywiscie na bierzaco wszystko robione i wymieniane.. auto na prawde nie oszczedzane. Potrafi zrobic jednego dnia trace lublin > szczecin > lublin i jedynym mankamentem ale to w kazdym przypadku ze trzeba kontrolowac stan oleju.. mimo ze nie kopci to go ubywa
Co do forda to jezdzilem fusionem i swietnie trzyma sie drogi wiec jezli chodzi o zawieszenie to ford jest godny polecenia. jezeli chodzi o blache to w moim po poltorej roku uzytkowania zaczela sie pojawiac rdza na progach i drzwiach....po pol roku uzywania ze 3 razy trzebabylo odstawiac samochod do serwisu na restart komputera bo cos sie walilo...tyle na temat Forda. co do corolli i golfa to nie mam nic do powiedzenia
_________________ Bóg dał nam nogi po to abyśmy doszli tam gdzie nie dojedziemy na glebie...
Co do Focusa pierwszej generacji to znajomy kupił takiego 1.6 zetec jakiś miesiąc po premierze (pamiętam bo wtedy każdy gruche trzepał na niego:) ) oczywiście odrazu zagazował i jeździ po dziś dzień, na szafie ponad 350kkm i z tego co mówił nie było jakichś większych problemów poza bierzącymi naprawami.
ford gowno word a fiat jego brat jak to powiada stare przyslowie:D
ja bym byl za toyota niema to jak japoniec a jeszcze diselka to juz wogole niedo zdarcia