FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
tłumiki ulter warto?
Autor Wiadomość
niski 
znawca
mgr inż. niski

Auto: Astra GSI 16V
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 14:20   tłumiki ulter warto?

chce kupic ten tlumik do astry ten co mam nadaje sie tylko na zlom co powiecie o wydechach ultera? ja wiem ze przyrostu mocy z tego nie bedzie ale czy sa wytrzymale i na dluzsze trasy nei sa uciazlwe.... http://www.allegro.pl/ite...m_242_07_2.html co o nim myslicie?

wilku 
speed demon

Auto: ...
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 14:40   

jezeli nie chcesz zeby Cie słyszeli z kilku kilometrow to kup ultera , ogolnie dobre tłumiki nie za głosne (oczywiscie jezeli masz reszte ukł wydechowego ) cena chyba tez w miare normalna

www.shift-r.com

Piszę poprawnie po polsku
.

bart#155 
technical monster
hmmmm

Auto: zielone
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 14:43   

sam mam ultera i wcale go nie było słychać na seryjnych tłumikach śmigam już kilka dobrych lat i jest ok

niski 
znawca
mgr inż. niski

Auto: Astra GSI 16V
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 14:51   

mam tylko wycietego kata i kolektor 4-2-1 w garazu :D na wiosne bede zakladal kolektor i do tego jakis tlumiczek chce ale nei chce zeby byl za glosny tylko delikatny pomruk..

wilku 
speed demon

Auto: ...
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 14:58   

im wieksza pucha tym bedzie lepiej tłumił :)
mysle ze bedziesz zadowolony :)

www.shift-r.com

Piszę poprawnie po polsku
.

daniel325 
pr0 killer
;)

Auto: z3 w częściach
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 15:12   

podzielam zdanie przedmowcow nie sa glosne (mowa o tych dedykowanych na twoim miejscu wolal bym wziac taki dedykowany do twojego auta http://www.ultersport.com...l=67&silnik=414
chociaz w tym przypadku nie ma wielkiej ruznicy (bo widze ze i tak nie ma mocowani przy puszce

agrabsabi 
drifter
wiatr we włosach :)

Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 22:34   

pozwolę sobie coś tu naskrobać bo trochę sprzedaje tłumików :spoko:

Ulter Sport jest firmą która na naszym rynku istnieje już parę ładnych lat i się bardzo ładnie przyjęła :) ogólnie nie spotkałem się z reklamacjami na tłumiki tego producenta klienci zazwyczaj są zadowoleni :)
z doświadczenia wiem że nie są to glośne tłumiki i charakteryzują się ładnym basowym dźwiękiem :spoko: wewnątrz auta prawie ich nie słychać i nie są uciążliwe na dłuższych trasach :spoko: Ulterek odezwie się dopiero na wyższych obrotach w zakresie 5-6 tyś obr/min :spoko:
jest to jednak uwarunkowane także stanem technicznym i kondycją całego układu wydechowego (niestety w każdym aucie będzie to trochę inaczej chodziło) ale bez obaw 8) nie rozczarujesz się :spoko:
cena jak cena wszędzie jest podobna bo 20-30pln w tą czy w tamtą nie robi aż takiej różnicy :/
jedno mi się jednak nie podoba :mad: sprzedający w tej ofercie daje gwarancję na dwa lata i twierdzi że tłumik jest wykonany ze stali nierdzewnej :>
gówno prawda :mad:
dwa lata gwarancji owszem tak :spoko: bo taką właśnie daje producent ;)
ale to jest tylko dwa lata i to z tego powodu że puszka nie jest wykonana ze stali nierdzewnej tylko same końcówki więc możesz napisać do klienta niech się wali na ry...

ja ci sprzedam za podobną cenę i przynajmniej nie będę cię oszukiwał :spoko:

dla przykładu:
powiem ci że na tłumiki końcowe ze stali nierdzewnej producent daje 5 lat gwarancji :spoko:
jeśli chodzi o dedykowane to różnią się tylko tym że mają uchwyty i mocowania wykonane pod konkretny model natomiast puszka, wybór końcówek i materiał z jakiego są wykonane jest taki sam jak w ofercie uniwersalnych :( jedyna różnica to w cenie bo dedykowany będzie kosztował 500-600pln a jeśli będzie w ofercie na dwie strony to nawet do 1000pln i więcej :mad:

daniel wysłał ci link z ulterkiem dedykowanym http://www.ulter.com.pl/b...l=67&silnik=414
i słusznie zauważył że nawet nie ma mocowań :spoko:

jest jednak mała różnica w położeniu końcówki i rury wlotowej (są umieszczone asymetrycznie) co ułatwia w tym modelu montaż ponieważ nie trzeba naginać rur na wlocie i wycinać zderzaka na końcówkę (o ile będzie ona mała i pojedyńcza bo na dwie sety to nawet w super dedykowanym zderzak trzeba ciąć) :haha: :haha:

jak będziesz chciał znać cenę dedykowanego to daj znać na priv albo gg to ci sprawdzę ale chyba nie ma sensu przepłacać w tym przypadku bo widzę że niestety Ulter nie ma w ofercie do twojego modelu wydechów dwustronnych :(

a jakbyś kiedyś przypadkiem się pojawił w okolicach lublina to miałbym dla ciebie coś ciekawszego niż Ulter ;) narazie sam to testuję choć już parę sprzedałem :spoko:

siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Sro Lut 14, 2007 21:37   

glosnosc rowniez zalezy od kształtu barana tego kolektora i dlugosci i sposobu przejscia 2>1.
Generalnie jak bedziesz mial taki fajny przelot z samym koncowym to wcale delikatnie nie bedzie :fucku: chociaz zalezy co to znaczy dla Ciebie delikatnie, np wydech w moim cifie dla mnie jest zbyt glosny, a podobno jest delikatny

ale ja sie podobno nie znam...

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 15:50   

jesli bedziesz mial zupelny przelot to ulter nie wytrzyma tyle ile ma gwarancji... napewno pociagnie dluzej niz malony i inne tansze tuningi... stosunek jakosc/cena jest bardzo dobry... z tego co slyszalem (nie mam ultera) to w ulterze dosc szybko szlak trafia koncowki (tzn nie sa takie piekne jak w nowce, sniedzieja itp)...

bart#155 
technical monster
hmmmm

Auto: zielone
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 15:51   

u mnie nic nie śniedzieje a nawet za często jej nie czyszcze :)

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 15:53   

agrabsabi napisał/a:
bo na dwie sety to nawet w super dedykowanym zderzak trzeba ciąć)

w dokladkach M3 (oryginalnych/laminatach) jest dziura taka ze 2x90mm z REMUSA wchodzi gladko i jeszcze troche miejsca po bokach zostaje :mrgreen:

Czarunio 
Specjalista
Czarunio wieeesz...

Auto: A3
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 15:58   

Ja mialem w Golfie Mk II dedykowany koncowy tlumik Ultera. Wydech mialem przelotowy, zamiast kataliatora byla strumienica. Ja jezdzilem na takim wydechu cos ok roku i nie bylo przesadnie glosno. A ztego co wiem to do tej pory ktos jezdzi na tym tlumiku a minely juz od sprzedazy chyba 3 lata.

MMaly 
drifter

Auto: BMW E36 Coupe
Wysłany: Sob Lut 17, 2007 11:46   

agrabsabi napisał/a:

a jakbyś kiedyś przypadkiem się pojawił w okolicach lublina to miałbym dla ciebie coś ciekawszego niż Ulter ;) narazie sam to testuję choć już parę sprzedałem :spoko:

Co tam takiego testujesz?:) bo ja tez cos ciekawego szukam :)

agrabsabi 
drifter
wiatr we włosach :)

Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Wysłany: Sob Lut 17, 2007 22:30   

MMaly napisał/a:
Co tam takiego testujesz?:) bo ja tez cos ciekawego szukam

nic niespotykanego :oops:
http://www.el-tec.pl/
http://www.montii.pl/index.php?cPath=21
http://www.knfilters.com/

jest tylko jeden problem :roll: do twojej R6 2.5 ciężko coś znaleźć za ludzkie pieniądze
skompletował bym ci zajefajny wydeszek ale 2 koła musisz szykować :mad:
bez sensu bo chłopaki w lublinie ci coś fajnego za połowę tej ceny wykminią :spoko:

[ Dodano: Sob Lut 17, 2007 10:41 pm ]
Jaqub napisał/a:
w dokladkach M3 (oryginalnych/laminatach) jest dziura taka ze 2x90mm z REMUSA wchodzi gladko i jeszcze troche miejsca po bokach zostaje

trochę ci podocinam ;) nie tylko remus ale i montii ostatnio robi 2x90 :spoko:
i mało tego :roll: nawet fajniej chodzi :spoko: hehehehehehe
(nie wiem jak z wytrzymałością)
co do miejsca w dokładkach to owszem bo są pod extrim wydechy robione :spoko:
ale jeśli chodzi o zderzaczki to różnie bywa :roll:

MMaly 
drifter

Auto: BMW E36 Coupe
Wysłany: Wto Lut 20, 2007 18:35   

Hm to jak by cosik ciekawego dlao rade zrobic i zeby to naparwde wytrzymalo troszke i ladnie niezbyt glosno buczalo to powiem ze bym sie skusil

Odpowiedz do tematu