FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
BLOS
Autor Wiadomość
boguscorrado 
Uczy sie pisac

Auto: Corrado
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 20:14   BLOS

Czy w tym naszym miescie lublinie sa jacys porzadni ludzie i zaklady ktore sa w stanie ustawic na analizatorze blosa. Nie chodzi mi o hamownie i nie piszcie ze blosa sie ustawia na hamowni bo to wiem, ale czy jest ktos w stanie ustawic to na analizatorze, bo dzis ustawiali to mialo byc ok, a jak wyjechalem na miasto to jak przegazowalem i zaczal spadac z obrotow to mi strzelal w tlumik. Cos jest nie ta. Mowilem im ze sie parownik na maxa rozkreca i reguluje tylko na blosie to oni swoje. Wsadzaja rece do parownika. Dlatego pisze czy ktos ma namiary na czlowieka kto by to ustawil. Narazie bez hamowni. Bede wdzieczny.

QSY 
speed demon
emeryt

Auto: STI & Polonez 1500
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 20:23   

KAT SERWIS

www.katserwis.pl

odezwij sie najlepiej do uzytkownika V-MAXX tu na forum on Ci pomoze ;)

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 22:01   

mi juz nie pamietam kiedy (dawno) zakladal TTomek... czekalem na blosa kilka miesiecy a w kraju osoby ktore wiedzialy co to jest mozna bylo zliczyc na palcach... ogolnie bardzo pozyteczne urzadzenie... :mrgreen:

TTomek 
streetracer

Auto: T.C.T;A5Tred;UnoT;A8 AKG
Wysłany: Pią Lut 23, 2007 23:36   

Jaqub napisał/a:
mi juz nie pamietam kiedy (dawno) zakladal TTomek... czekalem na blosa kilka miesiecy a w kraju osoby ktore wiedzialy co to jest mozna bylo zliczyc na palcach... ogolnie bardzo pozyteczne urzadzenie... :mrgreen:

to chyba był "pamiętny" 2005r.

ustawianie na analizatorze Blosa jest średnio przyjemne , gdyż to bydle działa inaczej przy ustalonych obrotach a trochę inaczej przy pełnym obciążeniu.

do ustawienia najlepsza jest sonda AFR i kilkanaście (kilkadziesiąt) km na drodze (lub na rolkach)...ale to niestety kosztuje...w przeciwieństwie do 10 minut na analizatorze...

leszczo 
znawca

Auto: syrena 105l
Wysłany: Pon Lut 26, 2007 13:35   

bezwzglednie sonda w dupsko i jazda jak ttomek napisal min kikanascie km w kilku podejsciach :> a to kosztuje.

Odpowiedz do tematu