Auto: Audi A3 1.9TDi
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 01:27
nie jestem pewny ale moglem sie nadziac bo wracajac 2 czy 3 godziny pozniej widzialem jak ktos po drugej stronie przy nim majstrowal - dopiero wtedy go dostrzeglem i vento stojace na chodniku
whistlera jakiegos z USA mi kumpel przywiozl (ale to juz kilka lat go mam)...
na przenosne tez pika nie pika jedynie na wideorejestratory (czyli sreberka i mondea) bo oni nie radarem namierzaja (ani nawet laserem) tylko jakos impulsy z predkosciomierza sa w czasie przeliczane...
co do chowania to ja mam na poleczce przed dzwignia zmiany biegow i jest kabelek na stale (nie wtyczka do zapalniczki bo ta jest zajeta przez CB)... nie ma sensu montowac na szybe bo to przypal straszny (500pln)
Jaqub napisał/a:
na wideorejestratory (czyli sreberka i mondea) bo oni nie radarem namierzaja
a ja jak mijalem ich jak kogos trzepali to mi pikalo
chyba seduszko Ci pikalo albo lapali z "suszarki" bo nie ma nic co by ostrzegalo przed wideorejestratorem no chyba ze ktos przez CB krzyknie...
Piki napisał/a:
Czyli gdzie masz przyczepiony jak nie na szybie?
ja mam przed lewarkiem zmiany biegow na takiej poleczce pod bord computerem(e36).. nie wiem czy lasery moze w takiej pozycji lapac ale zwykle (bo chyba narazie taki sprzet ma drogowka) zbieral pieknie nawet z 2km (o ile strzelali albo suszarka lezala na aucie ale WLACZONA) bo jesli jest wylaczona a wlaczana tylko na pomiar to pika jak jest sie namierzanym... i powiedzmy ze ze 140-150km/h przy szybkiej reakcji mozna zaoszczedzic pare pln bo mozna zhamowac nawet do 90-80km/h
Jaqub napisał/a:
lapali z "suszarki" bo nie ma nic co by ostrzegalo przed wideorejestratorem
moze i tak, mowie jak bylo
nie MA INNEJ OPCJI
wideorejestrator (w aucie policyjnym) to nic inngeo jak kamera sprzezona z autem i komputerem ktory przelicza przejechana odleglosc w czasie (srednia V)... dlatego aby pomiar byl prawidlowy radiolka/cywilna musi jechac za namierzanym autem w podobnej odleglosci caly czas.... to urzedzenie nie wysyla/nie emituje ZADNYCH fal nic co by mozna bylo przechwycic
i powiedzmy ze ze 140-150km/h przy szybkiej reakcji mozna zaoszczedzic pare pln bo mozna zhamowac nawet do 90-80km/h
to widze ze masz podobne spostrzeżenia, przy wyłączanej suszarce i gdy łapią tuż za zjazdem z jakiejś górki da się o jakies 60 km/h zbić prędkość ;)Jak strzelają cały czas suszarką to łapie na odległość obwodnicy w piaskach przykładowo, zależy od terenu
_________________ CENTRUM.FM
Whose Line Is It Anyway