Auto: SDI po czipie
Skąd: Czechów Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Cze 2004 Posty: 612
Wysłany: Wto Kwi 05, 2005 12:22 Gdzie w Lublinie wyzłomuje nadwozie
Prosze o podanie adresów złomowisk i napiszcie czy jeśli silnik został sprzedany a z nadwozia została tylko blacha to ktoś podejmie sie takiego złomowania? Może jakieś orientacyjne koszta?
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Wto Kwi 05, 2005 12:38
nie wiem dokladnie jak jest teraz. wiem ze za zlomowanie calego auta placi sie pare groszy, ale jak sie przywozi juz rozebrane auto i czesci z niego, to mozna na tym jeszcze zarobic lub zrobic to za darmo (chyba ze sie myle... sprostujcie)
u czerwonki na abramowickiej.
w lewo przed fabryka solidarnosci na melgiewskiej.(2 pasmowka jeszcze)
jadac krochmalna do miasta odbijasz w lewo na rozwidleniu i po prawej masz szrot.
gdzies w okolicach inzynierskiej rowniez...
Auto: BMW e39 523i
Skąd: Choiny Pomógł: 16 razy Dołączył: 05 Wrz 2004 Posty: 918
Wysłany: Wto Kwi 05, 2005 15:32
złomowisko zadębie na zadębiu
jak jedziesz Mełgiewską i masz rozjazd prosto na odlewnie a w lewo na faelbud
to trzeba pojechać w lewo i za jakieś 100-150 m jest skręt w lewo ,jest tablica ,łatwo trafić
Auto: Galant
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 13 Cze 2004 Posty: 933
Wysłany: Wto Kwi 05, 2005 20:45
Nie wiem czy w Lublinie na którym kolwiek z tych złomowisk legalnie je zezłomujesz. Na Zadębiu już jakiś czas nie przyjmują aut do złomowania, na Mełgiewskiej w Oszczędności też. W tej chwili nie ma w Lublinie złomowiskam które posiada podpisaną umowe na złomowanie aut. Chyba, że coś się zmieniło. Ja jakieś trzy lata temu złomowałem w Oszczędności na Mełgiewskiej. Poprostu podjeć w te miejsca i sprawdż.
Wysłany: Wto Kwi 05, 2005 22:00
ok dzieki wielkie za info ! jutro podjade w te miejsca i zobaczymy jak to wygląda! Napisze w tym temacie co i jak troszke mnie goffy zdołował ale jutro okaze sie co i jak !! jeszcze raz wielkie dzieki !!
Wysłany: Sro Kwi 06, 2005 12:27
Vesti napisał/a:
daj znaka na kom.. potniemy go na twoich oczach
A do wydziału komunikacji zaniose papier toaletowy? vesti ja do musze wyrejestrować a bez kwitka ze złomu moge co najwyzje pocałować klamke...
A to dostałem od pani z wydziału komunikacji :
WYKAZ SKŁADNIC ZŁOMU DOKONUJĄCYCH ZNISZCZENIA
(kasacji) POJAZDÓW w LUBLINIE :
1) Złomowisko Zadębie. ul.Kasprowicza 12
2)Przedsiębiorstwo Przewozu Towarów PKS Nr 1 ul. Hutnicza 3
3)Spółdzielnia Pracy "Oszczędność' ul. Gospodarcza 36
4)MPK Sp.z o.o ul. Grygowej 2
5)"Poczta Polska" ul.Sieprpińskiego 26
6)D.U. Transport Sp. z o.o ul. Mełgiewska 7/9
Mysle za jutro podjade i popytam jak to wygląda. Pani w wydziale komuniakcji twierdzi ze zadna z wyzej wymienionych nie moze odmówić złomowania. Jutro ciąg dalszy...
1) Złomowisko Zadębie. ul.Kasprowicza 12
2)Przedsiębiorstwo Przewozu Towarów PKS Nr 1 ul. Hutnicza 3
3)Spółdzielnia Pracy "Oszczędność' ul. Gospodarcza 36
4)MPK Sp.z o.o ul. Grygowej 2
5)"Poczta Polska" ul.Sieprpińskiego 26
6)D.U. Transport Sp. z o.o ul. Mełgiewska 7/9
ptanie na dzis: czy to jest aktualne ?
i w ktorych robia to za darmo ?
ps slyszalem ze do konca marca u kepy mozna za darmo zezlomowac, ale czy on ma uprawnienia?
Auto: audi 80 quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Maj 2005 Posty: 737
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 23:41
w sobote widzialem jak tranzit mial na lawecie sama bude. jechal gdzies uliczka za lzns wracajac laweta byla pusta z ciekawosi zajechalem zobaczyc.. a buta stoi na skupie zlomu
Auto: DESTRUKCJA
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Mar 2007 Posty: 3345
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 23:58
Zezwolenie nr S/20
Właściciel pojazdu wycofanego z eksploatacji lub upoważniona przez niego osoba, przekazując pojazd wraz z tablicami rejestracyjnymi do przedsiębiorcy prowadzącego stację demontażu lub przedsiębiorcy prowadzącego punkt zbierania pojazdów, jest obowiązany okazać:
dowód osobisty lub inny dokument potwierdzający tożsamość,
dowód rejestracyjny pojazdu oraz kartę pojazdu, jeżeli była wydana, lub inny dokument potwierdzający dane zawarte w dowodzie rejestracyjnym,
dokument potwierdzający własność w przypadku właściciela pojazdu innego niż wpisany w dowodzie rejestracyjnym jeszcze coś takiego znalazłem cen nie znam ale podobno waga musi sie zgadzać z tym co masz wbite w dowodzie, jeśli jest mniej to musisz coś dorzucić, ale i tak podobno kręcą nosem co można to sami chcą sprzedać
_________________ PRZEKŁADAM LANS NAD OSIĄGI.... 19CALI
jesli waga auta oddawanago na zlom jest taka jak w katalogu - tzn nic nie brakuje (jakas tam tolerancja na płyny)
to placisz jakies tam grosze(wtedy 130zl) i dostajesz kwita
jesli brakuje ci wagi to placisz 10-zl za kilo
przy mnie koles zaplacil za jakas ruine galanta w pietnastu czesciach 1500zl za zlomowanie u kepy
paranoja straszna
jesli chcesz oddac auto bez doplacania to pojedz do pulaw
kumpel mial podobny problem i tam bez problemow mu to zalatwili i dostal jeszcze pare groszy na piwo (nie musial doplacac)
opcja 2 - sprzedajesz samochod juri gagarinowi albo mietkowi kowalskiemu z bydgoszczy - wyrejestrowujesz z umowa kupna-sprzedazy auto w urzedzie i tyle
Auto: DESTRUKCJA
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Mar 2007 Posty: 3345
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 10:21
corey napisał/a:
przy mnie koles zaplacil za jakas ruine galanta w pietnastu czesciach 1500zl za zlomowanie u kepy
najgorsze miejsce do wyzłomowania
corey napisał/a:
opcja 2 - sprzedajesz samochod juri gagarinowi albo mietkowi kowalskiemu z bydgoszczy - wyrejestrowujesz z umowa kupna-sprzedazy auto w urzedzie i tyle
opcja 2 jest najlepsza znajdz jakiegoś pijaczka pod sklepem daj mu pare groszy i po sprawie
_________________ PRZEKŁADAM LANS NAD OSIĄGI.... 19CALI