Auto: ropniak
Skąd: LSM Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 964
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 07:22 E-36 Jaki to model? nieaktualne
Witam posiadam od dwóch lat BMW323 i cały czas myślałem ,bo tak też mam w dowodzie że to 323 i .Ostatnio zauważyłem,że w wielu katalogach nie ma takiego auta tylko jest 323 ti.Jak to jest i co oznacza literka t ?Dzieki za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez _Rafi_ Wto Kwi 10, 2007 10:12, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 09:16
Juz sie dowiedziałem ze strony głównej Bmw-klub.Jak nie macie pojęcia to proszę nie piszcie głupot żeby sobie popisać.Teraz to ja was naucze.Po pierwsze jak silnik może być z e-30 jak bmw 323 zaczeto wypuszczać w 95r,po drugie jest to silnik nowszy od 325 bo jest to M52 z aluminiową głowicą,po trzecie oznaczenie 323ti czyli literka "t"stosowane jest jako wyróżnienie bmw compact,a mój sedan ma tak jak w dowodzie 323i.Teraz jak ktoś zapyta tak odpowiedzcie a nie ludzi w bład wprowadzacie.Szczególnie ta odpowiedz że masz silnik z e-30.A do Rysia mogę powiedzieć tyle że ja nie pytałem o parametry silnika tylko o litery na końcu,bo czy 323i czy 323ti parametry silnika są takie same 2.5litra i 170KM.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez _Rafi_ Wto Kwi 10, 2007 09:20, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 10:11
sharxhunter napisał/a:
wydaje mi się, że chcieli Ci chłopaku pomóc, a nie "popisać sobie"... trochę kultury...
Wiem że może chcieli ale żaden nie odpowiedział na pytanie.Pytałem o oznaczenie i i ti.A tego nikt nie wyjaśnił jeszcze tylko w błąd wprowadzali.Dlatego tak napisałem,bo nie mam jednak ti tylko samo i.Pytanie brzmiało jaki ja mam konkretnie model i co oznacza literka t.Jak napisałem teraz t jest to oznaczenie wersji compatk .Nie ma co bić piany,dzieki wszystkim i temat zamykamy.
Auto: F7P
Skąd: Polska Pomógł: 29 razy Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 1894
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 22:58
RafiRud napisał/a:
Teraz to ja was naucze
Napewno nie kultury..
Gratuluję reklamy autka, taka zmysłowa, namiętna..
RafiRud napisał/a:
Witam posiadam od dwóch lat BMW323 i cały czas myślałem ,bo tak też mam w dowodzie że to 323 i .Ostatnio zauważyłem,że w wielu katalogach nie ma takiego auta tylko jest 323 ti.
Przez 2 ostatnie lata myslałeś dobrze, Mam 323i, niestety zaraz po tym wziąłeś kilkukrotnie nie ten katalog do rączki.
Następnym razem zapytaj, podając konkrety.. np: Mam BMW E36 323i w sedanie..
Zastanawiają mnie niektóre katalogi w których spotkałem sie z oznaczeniem 323ti!!!
Co to oznacza?!
Wtedy odpowiedziałbym ci tak..
Kolego niestety czytasz rubryke dla modelu compact!