W poprzednim moim temacie pytałem jaki samochód można kupić do szybkiej jazdy. Coraz bardziej myślami oddalam się od civica i zastanawiam się nad BMW 300. Najchętniej żeby był to 98r, ale to nie jest największy problem. Jak wszyscy wiemy to auto posiada ABS....bleee.
I tu zadaję pytanie....Czy da się zamontować jakiś wyłącznik ABS-u ?? Od czego trzeba zacząć
w procesie tuningu takiego samochodu ?
jednak polecałbym Ci zostawić ten ABS
dla młodych chyba bezpieczniej z nim, bo jeszcze nie mają odruchów żeby czasami skuteczniej wyhamować bez- niż z-
_________________ Przejeżdżam przez Inżynierską w 7.19 sek, a TY ???
Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 17:08 Re: bmw 300
whiteraben001 napisał/a:
W poprzednim moim temacie pytałem jaki samochód można kupić do szybkiej jazdy. Coraz bardziej myślami oddalam się od civica i zastanawiam się nad BMW 300. Najchętniej żeby był to 98r, ale to nie jest największy problem. Jak wszyscy wiemy to auto posiada ABS....bleee.
I tu zadaję pytanie....Czy da się zamontować jakiś wyłącznik ABS-u ?? Od czego trzeba zacząć
z takimi pomysłami to ja Ci radze kupić sobie seja 1,1 może czyjeś istnienie zostanie ocalone ...
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 17:10 Re: bmw 300
wysek^^ napisał/a:
whiteraben001 napisał/a:
z takimi pomysłami to ja Ci radze kupić sobie seja 1,1 może czyjeś istnienie zostanie ocalone ...
czinkłaczento 700 i potrenowanie na tym "brawurowej jazdy"
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: STI & Polonez 1500
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 34 razy Dołączył: 06 Paź 2004 Posty: 3372
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 18:18 Re: bmw 300
wysek^^ napisał/a:
whiteraben001 napisał/a:
nawet seja 1.1. odradzam bo to nawet całkiem szybko przyspiesza i 180km/h da sie leciec
ja jestem zdania ze na suchym ABS jest do pupy
na śniegu good coś tam daje , ale teraz gówno
To zobaczymy jak będziesz miał awaryjne hamowanie ze 160 przed babą która widzi świat tylko przed sobą i nawet nie wie o istnieniu lusterek czy kierunkowskazów.
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 20:58
MACIOR napisał/a:
Kamil napisał/a:
ja jestem zdania ze na suchym ABS jest do pupy
na śniegu good coś tam daje , ale teraz gówno
To zobaczymy jak będziesz miał awaryjne hamowanie ze 160 przed babą która widzi świat tylko przed sobą i nawet nie wie o istnieniu lusterek czy kierunkowskazów.
i pomijając to że opona zrobi sie kwadratowa to ....
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: s6 i pierdoloty
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 592
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 22:19
rozumiem esp wyłączyć (chociaż w normalnej jeździe po drodze też się przydaje) ale abs?? chyba że od razu zamierzasz tylko po torze jeździć... a i daj jakieś foto tego BMW 300 bo ja nie wiem co to