Auto: F7P
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 14:36 Plaza Lublin
Lublin Plaza będzie największym centrum handlowym w Lublinie. Całkowita powierzchnia wyniesie 68 tys. mkw. Będzie parking na 700 samochodów. Rozrywkę zapewni 8-mio salowe Cinema City.
Koszt budowy szacowany jest na 60 mln. euro!
NIestety nie sa to jedyne koszta!!!
Zgineło 2 robotników podczas prac.. ["]
Dzisiaj owocne opady deszczu spowodowały zawalenie sie stropów..
Woda wlewała sie windami i dachem..
Kilka osób mogło stracić życie..
Ewakuowali całą Plaze..
W srodku jest ponad 400 butików.. w kazdym było od 2 do 5 osób..
Zastanawia mnie fakt..
Kto pozwolił budowac kino, centrum rozrywki obok cmentarza
Strop walił ludziom sie na głowe..
Chyba nie chce tam chodzic do kina..
Ode mnie z pracy kierowcy stamtąd wywozili i wywoża wywrotkami jakieś pierdoły, i jeden dzwonił do szefa...
zalane 2 piętra w dół,
woda wlewała się dachem i innymi miejscami,
wywaliło prąd, nic nie działało(windy, drzwi) bo wszystko elektyczne,
możliwość naruszenia konstrukcj budowy,
dziś miał być odbiór techniczny,
wnioski??
budujmy dalej taniej i oszczędniej, pazerniej i zachłanniej, a liczba zgonów, wypadków wzrośnie
mam nadzieję że wykonawcy Plazy dostaną nieźle po pupci...
strach pomyśleć co by było, jak by to był dzień otwarcia... albo jakaś niedziela handlowa...
_________________ Przejeżdżam przez Inżynierską w 7.19 sek, a TY ???
Przez centrum przeszła ogromna ulewa, było szaro od wody, polecam panorame jak kogoś ominęło.Woda do plazy lała się przez szyby wentylacyjne z tego co wiem, czy były zakończone wyrzutniami czy jeszcze nad tym pracowali to nie wiem, i nie strop a sufit podwieszany taka malutka rożnica
_________________ CENTRUM.FM
Whose Line Is It Anyway
Po tym co widziałem dzis jak padało na skrzyzowaniu lipowa okopowa wcale mnie nie dziwi ze plaza utonęła...a na solidarnosci w strone wiaduktu to sie mozna było scigac ale motorówkami tyle wody było