Auto: impreza gt
Skąd: LSM Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Sie 2004 Posty: 273
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 10:38
Vesti napisał/a:
QSY napisał/a:
Na ul. Pawiej jakis koles zajmuje sie naprawą pomp wspomagania.
Te miejsce olej.
Święte słowa..... co ja sie miałem ze wspomaganiem przez tego Pana .....powiem o moich doswiadczeniach. Zapłaciłem 250 pln za regenerację, czyli tyle co używana pompa u Tadka Kolano- on do najtańszych nie należy. Samochód przejechał pare KM i wspomagannie padało... pomyślałem że dotąd będe go gnębił za te 250pln az zrobi na zicher. I jeździłem chyba 8 razy... co najważniejsze - nadal nie jest ok ale zapał straciłem a szkoda mi kasy, coś tam sobie powarkuje przy skrecie czasem. Do Pana ogólnie nic nie mam i nigdy niemiły dla niego nie byłem ale jeśli czegoś nie umie to niech sie nie bierze. Moim zdaniem kup używke. Chyba że dasz tam gdzie Macior, jeśli on jest zadowolony z usług tamtego gościa to wal do niego , ja juz jestem uprzedzony do krecenia gówna z miodu.
Auto: z3 w częściach
Skąd: Świdnik Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Maj 2005 Posty: 1002
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 10:49
co do uzywki to odpuszczam 2 juz mam taką samą zawitam u pana na szancowej zobacze co powie wczora znalazlem jeszcze cos takiego i chyba wezmne
http://allegro.pl/item197..._e36_46_39.html
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 12:30
moze to wina oleju do wspomy... ja kiedys zalalem jakiegos szajsu (kupilem akurat taki bo byl w hurtowni) i straszne dzwieki dochodzicly... buczalo itp.. pozniej zalalem cos lepszego (chyba castrol) i problem ustapil...
daniel325, jak już pojedziesz to przygotuj pare groszy na czyszczenie układu wspomagania z opiłków, plus wrzuć magnes do zbiorniczka z płynem wspomagania.
Auto: z3 w częściach
Skąd: Świdnik Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Maj 2005 Posty: 1002
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 21:57
ja cale zycie uzywam MOBILA ATF 220 ale tak jak mowi MACIOR zjeb.. nie plukajac ukladu (magnes fajny patet !!mnige wiem tylko czy to cos da u mnie bo tam wszystko praktycznie z alu..)
Alu się główne zbija i gdzieś przywiera można to wybrać z płukaniem, na stalowe opiłki z łożysk, wałka czy innych elementów przydaje się właśnie magnes.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 22:41
daniel325 napisał/a:
ale tak jak mowi MACIOR zjeb.. nie plukajac ukladu
tak to mozesz zmieniac pompy bez konca... kup sobie jakis najtanszy plyn i poplukaj dobrze...
popytaj bo moze jest jakis srodek do plukania wspomy taki jak sie stosuje np przy wymianie oleju w silniku lub do ukladu chlodzenia...