FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
protest czy kataklizm
Autor Wiadomość
KIT GTO 
speed demon

Auto: DESTRUKCJA
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 23:53   

siwy napisał/a:
a sytuacja wyglada tak ze ludzie ktorzy nie ukonczyli szkoly klada plytki w plazie i zarabiaja wiecej niz lekarz po 9 latach nauki.

ale ty tego nie porównuj, bo np. ty pracujesz 6 godzin a on 12 i co nie należy mu się
twoim zdaniem pensja ma być adekwatna do lat poświęconych na naukę :|

siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 00:59   

KIT GTO napisał/a:
siwy napisał/a:
a sytuacja wyglada tak ze ludzie ktorzy nie ukonczyli szkoly klada plytki w plazie i zarabiaja wiecej niz lekarz po 9 latach nauki.

ale ty tego nie porównuj, bo np. ty pracujesz 6 godzin a on 12 i co nie należy mu się
twoim zdaniem pensja ma być adekwatna do lat poświęconych na naukę :|

kto pracuje 6 godzin ??

Lekarz? :haha: Lekarz pracuje 7:40-14:00 + 4 dyzury w miesiacu (24) i zostaje nastepnego dnia w pracy do godziny 14. po czym nastepnego dnia znowu przychodzi do pracy.

I odpowiedz na druga czesc pytania - tak uwazam ze pensja powinna byc bardziej adekwatna, jakos prawnicy nie maja z tym problemu. ja na ksiazki w tym semestrze wydalem prawie 900zl, Ciekawe ile wydal Jaqb, pewnie troche mniej bo przedmioty mu przeszly, ale na tym samym poziomie tez pewnie tyle wydal, bo zalezy kazdemu na tym zeby byc na bierzaco i byc jak najlepszym specjalista zeby nie myslec o tym jak wykarmic dzieci, moze niech ktos w koncu spojrzy na to? moze niech ktos wkoncu dostrzeze to ze niektorzy chca tu zostac i tu pracowac.

Po za tym chyba nie zdajesz sobie sprawy co to jest odpowiedzialnosc za ludzkie zycie, sa rozne oddzialy... prosze Cie, nie po to ktos sie uczy, ratuje czyjes zycie - i uwierz mi ze nie ma czegos takiego jak znieczulica, wracasz do domu i odreagowujesz to wszystko, siedzisz w domu i myslisz, niejedno krotnie dzwonisz do szpitala i sie pytasz jak ktorystam pacjent, cos sie dzieje, z danym pacjentem, lekarze przyjezdzaja (nie odplatnie), wielokrotnie jest tak ze ida na konsultacje po godzinach swojej pracy i robia to za darmo.

Lekarze tez ludzie, wiec wystarczy okazac komus zrozumienie, a nie pchac wszystkich do jednego wora i linczowac.

lepiej zastanowcie sie nad tym ze CBA zwija dokumentacje medyczna pacjentow, ktorzy sa leczeni... a lekarz to nie ma w glowie dysku twardego i nie ma 2-3 pacjentów tylko niejednokrotnie 5x tyle i wez tu wszystkich spamietaj.

[ Dodano: Pon Cze 25, 2007 01:15 ]
Rysiek napisał/a:
jak lewak to Ty sie zachwoujesz, jesli wciąż nie widzisz w tym nic dziwnego.
nie przeginaj pały, bo uzyles slow ktorych totalnie nie rozumiesz. Ja nie ładuje wszystkich do jednego wora i krzycze ze wszyscy rowni i robotnicy na ulice. Masz typowo lewacki tok myslenia na to co sie dzieje w tym powalony kraju. a ja wcale nie twierdze ze sytuacja jest super i mi sie podoba, ale owszem, nie widze w tym nic dziwnego, szczególnie w tym ze prezydent i ministrowie maja inny standart zycia, inne zarobki itd... chyba nie chcesz zebym Ci tlumaczyl na forum dlaczego tak jest i dlaczego w kazdym kraju na swiecie jest podobnie? Co, postrzal papieza i jego natychmiastowa operacje tez Ci trzeba tlumaczyc? Jak myslisz czy wieśniak w XII wieku szanowal by krola gdyby ten mieszkał w drewnianej hatce i drzwi zastawiał snopkiem, a ziemniaki sam by sobie na obiad kopał? Zbyt duzo pisania, ale wystarczy logicznie pomyslec ;)

Z drugim akapitem Twoim zgadzam sie w 100%, masz racje, bezpieczenstwo kraju jest wazne, rzad wybral F16 ze wzgledu na ilestam milionowy offset ktorego nie widac i robia nas w siura :fucku: , trzeba bylo brac skandynawskie maszyny... ale to co innego. PiS nie ma na nic pomyslu, poszlo do wladzy z debilami, Giertych trwoni pieniadze na jakies debilne ankiety w szkolach o ciąży - no super istotny projekt, po prostu bez tego zyc sie nie da! a kasy na to poszedl prawie 1mln zlotych... wyliczac mozna a wyliczac...

Ruch idzie w kierunku opozycji, a nie mamy w tym zasranym kraju zadnej normalnej partii ktora miala by normalne poglady, gdyby PO bylo bardziej, że tak powiem w cudzyslowiu patriotyczne, to by mocno wygralo wybory, ale wolalo i woli nadal sie kreowac na liberałow - bo niby to im przysporzy wiecej glosow - co sie dziwic ze przegrywaja z pisem, ktory pomachal polskimi flagami, babcie zobaczyly to w TV, prezydent zrobil pare gestów odwolal sie do historii tego kraju i wygrywa wybory.
debil jeden z drugim teraz rzadza krajem bez pomyslu od strajku do strajku.
Ja nie mowie ze to popieram, ale co, Górnicy nie prosili grzecznie jak słuzba zdrowia, sluzba prosi od parunastu lat, a gornicy wyszli na ulice i dostali - co sie dziwic, ze wszyscy wychodza?

ta dyskusja naprawde idzie w zlym kierunku, bo kazdy ma swoje racje, ja wiem jak to funkcjonuje od srodka i widze co jest z zewnatrz, proboje zachowac pewien obiektywizm, nikogo nie chce bronic, jedynie prosze zeby nie linczowac i nie wkladac wszystkich do jednego wora, co tu sie robi.

to moze zjebiemy policjantow ze wszyscy biora? albo ze wszyscy kierowcy to ciamajdy i pijaki na drodze?
albo ze kazdy pracownik wali w siurdaka pracodawce?
a moze ze kazdy to oszust kretacz i jest bez honoru bo sie umawia i slowa nie dotrzymuje? i bedziemy sobie tak wyliczac do wiosny 2012 az nadejdzie Euro2012 i zmienimy temat.

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 08:32   

Siwy nawiazujac do Twojej wypowiedzi ja nigdzie nie napisalem o lapowkach... chodzi mi o to ze LEKARZ jest w stanie wyciagnac 6-10tys miesiecznie obecnie... ale tak jak pisalem widzac rodzine od swieta... z tym ze wtedy sa afery ze ktos tam dyzuruje np 3 czy 4 doby non stop....
co do "podziekowan" to kazdy ma prawo robic ze swoimi pieniedzmi/majatkiem co chce... zeby nie bylo lipy wystarczyloby zeby pacjent chcacy "odwdzieczyc sie" lekarzowi dajac np pieniadze napisal karteczke ze Sam z wlasnej woli w wyniku uznania trudu i poswiecenia daruje mu xxx pieniedzy....
wg mnie sytuacja jest chora bo podobnie jak napisal SIWY czesto sie zdarza (coraz czesciej) ze pacjenci sa roszczeniowi... naogladaja sie TV i wydaje im sie ze moga miec wszystko za free... chodza zawracaja pupe lekarzowi bo sasiadka byla na takim badaniu a on tez by chcial bo cos tam... albo starsze osoby zapisuja sie w kolejke do lekarza specjalisty po przepisanie leku (jak to samo moze zrobic rodzinny) tylko po to zeby sobie pogadac bo w domu im sie nudzi (historie z zycia wziete)...
jesli chodzi o mnie to jestem studentem medycyny a oprocz tego mam w rodzinie lekarzy i wiem ile pracuje moja MATKA... wiem tez jak wyglada zycie lekarza... wiec nie piszcie ze WY wiecie bo ogladacie tvn24 czy ciotka szla na operacje i jej od razu nie przyjeli...
to czy ktos jest dobry czy nie weryfikuje zycie... i niech o tym chociazby swiadcza kolejki do poszczegolnych specjalistow...

KIT GTO 
speed demon

Auto: DESTRUKCJA
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 09:01   

siwy, nie możesz brać tego dosłownie, może i głupi przykład :|
ja również dużo się uczyłem i co, zarabiam 2 tysie, :mad: a wiem że powinienem zarabiać dużo więcej
nie bierz tak tego do siebie, i nie wrzucamy lekarzy do jednego wora oraz nie linczujemy ;)
a ten co układa płytki w galerii, z powodu ciężkiej pracy, rozchoruje się i uda się do lekarza, i odda mu to co więcej zarobił na łapówki, koło się zamyka :fucku:

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 10:05   

To może teraz zlinczujemy czarnuchów :mrgreen:

siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 11:49   

MACIOR napisał/a:
a żydzi, a żydzi?? :mrgreen: :mrgreen:

QSY 
speed demon
emeryt

Auto: STI & Polonez 1500
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 12:48   

żydów też mozemy zlinczowac :fucku:

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 13:39   

siwy napisał/a:
MACIOR napisał/a:
a żydzi, a żydzi?? :mrgreen: :mrgreen:

Ja mówię o tych co żerują na społeczeństwie i na dodatek podatków nie odprowadzają.

maly841 
pr0 killer

Auto: 2.0 TFSI
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 14:25   

Ja tez uwazam ze lekarze powinni zarabiac wiecej poniewaz ich praca jest bardziej odpowiedzialna od innych zawodow a zarabia sie o wiele mniej. Chociaz w dzisiajszym dzienniku wchodnim jest cos o lekarzu co sobie brał ..... ale tak jak juz powiedzieliscie zawsze trafi sie jakas czarna owca .

Ps. Mam kumpla co jest ratownikiem medycznym i jest zadowolony ze swoich zarobkow .

Upierdliwy 
speed demon
aka Clio

Auto: 525
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 20:55   

A może jak by odprowadzali podatek od darowizny, to by było w pożądku? :fucku: :fucku: :mrgreen: :mrgreen:

kris 
drifter

Auto: impreza gt
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 21:21   

Jestem PO :mrgreen: stronie lekarzy... w 100%

no comment

Odpowiedz do tematu