Jest jakiś zakład w Lublinie, który specjalizuje się w układach hamulcowych.
Chce zamontować zaciski Brembo i potrzeba dorobić do nich mocowania.
Coś takiego
No niestety, ale oni mogliby mi to zamontować , jakby to był dedykowany zestaw do mojego auta. A tutaj trzeba się wykazać inwencją twórczą i dostępem do frezarki.
Jedź na inżynierską, na zakręcie drifterów masz firmę, weź odrazu zwrotnice, tarcze, zacisk, klocki, pokaż fotę jak ma byc to zamontowane to Ci powinni dorobic tylko zapłacisz majątek.
Nie mam drugiej zwrotnicy, trzeba to będzie pomierzyć na aucie. Czarek ma jakiegoś speca w Świdniku więc zobaczymy.
Mniej więcej taki element mi potrzeba
zmienić trzeba tylko rozstaw śrub z lewej strony i odpowiednią grubość dobrać.
Samo wykonanie tego elementu nie jast skomplikowane, ale ja się nie podejmę jego zwymiarowania.
W przyszłym tygodniu mam nadzieję, że coś drgnie w tym temacie.
Uderz do Boska, kiedyś projektował flaszne do kolektora w Civicu Andrzeja. Zresztą troche to dziwne takie popularne auto jak Honda i nigdzie nie ma projetku jarzma do zacisków Brembo, nawet do zabytków typu Audi 50 czy Polo 86c znalazłem bezproblemowo.
Auto: 205GTI16V,CTI16V,405T16
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 21:26 adaptery
Mialem ten sam problem zachcialo mi sie Brembo w Peugeocie 205 i do tego chcialem tarcze 305mm z tarcza 283mm byloby plug&paly ale to by bylo za proste wiec pan Graboswski dorobil mi adaptery ale uprzedzam auto stalo u niego ponad miesiac