FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Był ktoś (samochodem) nad Morzem Czarnym???
Autor Wiadomość
pilachgt 
the fastest furious
die Welt der Huren

Auto: destrukcja
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 00:25   Był ktoś (samochodem) nad Morzem Czarnym???

JW. Planowałem 3 rok z rzędu pojechać nad chorwackie plaże bo mi się tam podoba. Ale zawsze chciałem Morze Czarne zobaczyć. Był ktoś z Was może w Bułgarii albo Rumunii nad morzem? Ogólnie Chorwacja jest bezpieczna,nawet Bośnii się nie boję ale czego po Rumunii czy Bułgarii się spodziewać nie mam pojęcia. Warto tam jechać samochodem czy raczej strach.
Może ktoś poleci jakieś fajne kwatery?

ELPIDŻI RAKIET FJUŁEL 15,15s/400m
PB PAŁER 6s/14,58s

malcu 
prawdziwy tuner

Auto: Clio ;)
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 01:19   

Ja bylem z rodzinka w Bulgarii przejazdem przez Rumunie, a takze w Chorwacji samochodem. Chorwacja jak najbardziej OK, Rumunii nie masz co sie obawiac ew. zebrakow wybiegajacych z krzakow na zajazdach :D heh mialem taki przypadek chodzilo o kilka groszy i cos do jedzenia, no i niestety Policji nie lubia obcokrajowcow :/
Ogolnie Bulgaria przecudna bylem w 3 miejscach (Sozopol, jakas wioska kilka km od Zlotych Piaskow, i ... i nie pamietam tej 3 cos chyba na A ) wszystkie mjsowosci polozone nad samym morzem. ALE .. do tej ostatniej to akurat tak sie nieprzyjemnie trafilo ze kobietke od ktorej mielismy wynajmowac apartament ktos kilka dni wczesniej zabil :/ prawdopodobnie jakis Niemiec, musielismy kilka godzin na komisariacie spedzic :/ Po za tym nieszczesliwym wypadku wszystko jak najbardziej OK jezeli chodzi o Bulgarie, kraj piekny i bardzo tani takze za nieduze pieniazki mozna ladnie pobalowac. Bierz kobiete i bawcie sie :spoko:
My wynajmowalismy normalne mieszkanie badz apartamenty przez internet takze napewno cos znajdziesz. Zlote Piaski sa akurat b. drogie wiec polecam Sozopol, jesli chodzi o jakis kontakt to niewiem czy pomoge bo my wynajmowalismy dom na 8 osob.

W kazdym razie nie ma co sie obawiac, a nocleg napewno jakis znajdziesz przez internet.

Akurat znalazlem w necie ten domek gdzie mieszkalismy
http://www.picturesofbulg..._house_469.html

daniel 
technical monster
hondatech.pl

Auto: CRV
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 09:06   

Ja byłem 3 lata temu w Bułgarii autem, jechaliśmy przez całą Rumunię do morza, do miejscowość chyba Constanca. Większość jeździ przez przeprawę w miejscowośći "Ruse" (albo jakoś podobnie) ale nie chcieliśmy za nią płacić więc przejechaliśmy całą Rumunię w obie strony.
A z Constancy to wybrzeżem najpierw na kilka dni do Złotych Piasków, a potem do Słonecznego Brzegu.
Ceny w Bułgarii były sporo niższe niż w Polscce więc można było ostro porządzić :mrgreen:
Jechaliśmy jakieś 15-16 godzin do Złotych Piasków.
Pojechaliśmy w ciemno i na miejscu szukaliśmy kwater.

pilach napisał/a:
nawet Bośnii się nie boję

no teraz to napewno się nie ma czego bać :mrgreen:
Ja przejeżdzałem przez Bośnie i Sarajewo kilka miesięcy po zakończeniu wojny, to była dopiero masakra. Ale tak to jest jak człowiek , młody głupi i szuka wrażeń ;)

Piszę poprawnie po polsku

あなたの車についての議論

MarcinLbn 
the fastest furious
Ustrzelił 100000post

Auto: nexia
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 10:04   

Bułgaria ZP raj na ziemi :mrgreen: jezeli lubisz w dzien sie wychlapac w cieplutkim morzu i jeszcze cieplejszym basenie oraz nocne zycze to jest idealne miejsce na wakacje za stosunkowo niewielkie pieniadze. woda czysciutka, przy plazy sporo basenow za free a przedewszystkim pogoda zawsze slonecznie. Jezeli chodzi o kurort ZP to caly czas on sie rozwija niestaje w miejscu caly czas to powstaja nowe hotele, sklepiki(mini-markty24h), kawiarenki, dyskoteki, puby. Bardzo duzo jest tam polakow a jeszcze wiecej ruskich(tak jak we wszystkich kurortach za granica). Rumunia jest spoxo po rusku sie mozna dogadac w przeciwienstwie do Wegrow z nimi sie nieda dogadac, ja jechalem autokarem i mielismy wypadek na wegrzech :| to nikt niepotrafil sie z nimi dogadac bylo trzeba czekac na przyjazd jakiegos tlumacza czy kogos tam kumatego :o

http://forum.wakacje.pl/ <-polecam

agrabsabi 
drifter
wiatr we włosach :)

Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 01:23   

Bułgarię znam tylko z lotniska w Sofi, Bośnię od podszewki bo dwukrotnie spędziłem tam.... miesięcy i niekoniecznie tylko po wojnie :(

ale jeśli chodzi o Croatię to jak najbardziej polecam :spoko:
piękne wybrzeże Adriatyku, piękne wyspy np. Corcula (kolebka Marco Polo),
Orebić piękna nadadriatycka miejscowość wczasowa, no i w końcu Split, Dubrownik (warta zobaczenia bałkańska architektura), ogólnie klimaty bardzo egzotyczne...

piękna sentymentalna bałkańska muzyka ludowa, wyśmienite markowe wino w kafarkach, tanie kwatery, czyste morze, i chętne kobiety... to chyba lepsze niż kurorty Bułgarskie :spoko:

pilachgt 
the fastest furious
die Welt der Huren

Auto: destrukcja
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 02:09   

Chorawcje tez znam. Tych chetnych kobiet nie widzialem, a przede wszystkim ladnych nie widzialem :) . Dubrownik i Split 2 razy zwiedzone. Wiec nie jestem pewien czy 3 raz z rzedu chce to samo. Tzn mi nawet odpowiada, ale baba marudzi. Wiec myslalem o czyms nowym czyli Morzu Czarnym.

Co do Bośni to polecam jechać przez nią jak ktoś jedzie na Chorwację - przepiękne widoki.

ELPIDŻI RAKIET FJUŁEL 15,15s/400m
PB PAŁER 6s/14,58s

whiteraben001 
Specjalista
BMW . Sauber F1 Team

Auto: Honda Accord 2,2 i-DTEC
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 16:07   

Ja byłem dwa razy w Chorwacji. Raz jak miałem chyba 12 lat, niewiele pamiętam, jedynie pyszne owoce i krajobrazy :] Drugi raz byłem na sylwka 2006, ale nie nad morzem tylko w Zagrzebiu, ludzie mili, sporo polaków. Polecam

daniel 
technical monster
hondatech.pl

Auto: CRV
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 19:11   

Od 1 sierpnia nie trzeba mieć zielonej karty http://finanse.wp.pl/POD,...=1184868455.728

Piszę poprawnie po polsku

あなたの車についての議論

Tysiac 
streetracer
Tysiac

Auto: Audi A4 1.8T Q, widlak
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 22:38   

daniel napisał/a:
Od 1 sierpnia nie trzeba mieć zielonej karty http://finanse.wp.pl/POD,...=1184868455.728

dzis w radiu o tym mowili

Odpowiedz do tematu