Auto: Audi 100 C4 Avant
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lis 2005 Posty: 415
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 09:31 Opel Omega B 2.0 16v kombi
Cześć Ekipa.Brat chce kupić Opla Omege. Jak dla mnie pomysł niezły. W tej chwili porusza sie Fordem sierrą 2.0 dohc xr4.
Mam wiec pytanie do posiadaczy. Wady i zalety tego samochodu, jak z załorzeniem do tego silnika instalacji gazowej itd. Czy za 10000 kupi już coś do jazdy ??
Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 469
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 00:58
to nie samochód to ponton odpuśćcie sobie
ma dużo miejsca z tyłu i wielki bagażnik i nic poza tym
ten dwulitrowy (136KM) ecotek w tym aucie to padlina a na gazie jeszcze problemy tylko będą , blacha słaba, prowadzenie (zawieszenie) praktycznie żadne,
jak chcesz go lepić i rzeźbić i kląć że nie jedzie to spoko
w zimie niebezpieczny, na śliskim nie trzyma trakcji wogóle potrafi się obrócić na prostej drodze mało mocy, źle położony środek ciężkości, tył napęd
i słabe umiejętności kierowcy prowadzi do dzwona
materiały wnętrza szybko ulegają zniszczeniu jeśli chcecie go na dłużej to przemyślcie
ja osobiście odradzam ale poczekamy co pozostali napiszą
sasiad ma identyczna zabawke z gazem wlasnie 2.0 16v kombi wiecej to stoi niz jezdzi, a o blachach to juz niema co wspominac ladnie on wygladal ale tylko do pierwszej zimy jak zlapal tylko troche soli to kaplica
chodzi wiadomo to niejest regula
co do omegi jeździłem tylko 2ma 2.5V6 i 3.0V6 nie za wiele jest miedzy nimi różnicy oprócz spalania 3.0MV6 jedzie lepiej a pali ciutke wiecej niż 2.5 wiec jak benzyne to tylko 3.0 co do LPG to ponoć znosi go dobrze chociaż doświadczenia z tym niemam a reszta to tak jak koledzy napisali. Zamiast omegi wolałbym poszukać XMa w kombi 3.0V6 dużo wygodniejszy i stabilniejszy
Auto: Audi 100 C4 Avant
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lis 2005 Posty: 415
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 17:40
Dzięki za wypowiedzi, juz sie brat wyleczył z omegi. Tylko teraz sie problem zaczoł jakąś fajną tylno napędówke szukać, co mozecie polecić, bmw odpada ford raczej też.