Lotnisko posiada bardzo dobrą nawierzchnię, dodatkowo jak co roku na płycie lotniska zawita firma pomiarowa JAGRO - z profesjonalnym sprzętem pomiarowym na 1/4 Mili.
Dodatkowa atrakcją będzie wybór najladniejszego auta zlotu, a także próba sprawnościowa - przewidziane nagrody za pierwsze 3 miejsca w konkurencjach..
Wyścigi równoległe na 1/4 mili odbędą się w klasach:
Seat-Racing: Diesel / Turbo / Wolnossący (klasa dostępna dla klubowiczy)
Outlaw: Diesel / Turbo / Wolnossący (klasa dostępna dla wszystkich)
Zapraszam do wpisywania się chętnych wraz z podaniem klasy w której auto bedzie startować, równocześnie przypominam, że udział w zlocie wynosi 50 zl
Przelewy proszę kierować na konto klubowe:
Dane do przelewu: Seat-Racing 2007
Tytułem: zlot 2007 + nick z forum
Zapraszam gorąco, oprocz cycatych hostess bedzie sporo szybkich aut- w zeszlym roku wszystko bylo naprawde profi przygotowane
slg, szania jedziecie? bo ja na 100%
Auto: audi 90q 2.3 20V & AR
Wysłany: Pią Sie 10, 2007 08:02
Jeszcze dzisiaj wkleje zdjęcia - take it easy
Na zlocie bylem tylko ja, slg z powodu awarii niestety nie dojechal .
W klasie diesel tylko 1 samochod krecil czasy na poziomie 13.9 - ibiza 6L nadlubana na jakies 240kmow. Reszta mocnych iz (czyt. pow 200kmow) krecila niskie 14stki.
Gdyby slg dojechal, to mysle ze 2 miejsce bankowo a o 1-sze moglby z pewnoscia powalczyc.
Ja niestety pojechalem bez zrobionego fmic'a ale i tak udalo mi sie poprawic czas na 15.08s. Gdybym nalezal do klubu (bo byly oddzielne klasy dla klubowiczy i ludzi spoza) to pewnie mialbym 3cie miejsce bo w wolnych przejazdach loilem auta zrobione na 185 kmow - w tym i goscia który wlasnie mial to 3cie miejsce. Szczerze powiedziawszy nie wiem ile teraz iza ma km'ow i czy czasy jakie krece odpowiadaja jej mocy
Poza seatami, to z szybkich aut bylo jeszcze STI i EVO z czasami na poziomie 12.7 ET, a takze Ade (blekitne polo) i bialy civic (jajko- chyba 5gen) z VTG, ktory tez krecil pow 12.5.
Generalnie imprezka udana, na lotnisku nie padalo a temp w okolicach 17-20 st. zatem pogoda na wyscigi idealna
Choc turbinek bylo sporo, to zmartwie Cie Bodek i niestety nie byly juz tak "ubrane" jak w zeszlym roku ( bo pewnie dlatego chcesz te zdjecia ogladac )