Jade sobie jade no i nagle zapala sie swieca zarowa i gaśnie samochod, zatrzxymuje sie i odpala z pierwszego, i zachwile albo gasnie znowu albo juz jest okej i tak nie wiadomo dlaczego, niezaleznie od temperatury silnika, chodzi okej nic nie zamula tylko w pewnym momecie sobie gasnie, albo tez mialem pare razy ze spadly obroty do zera ale nei zgasl i dalej chodził okej, tak jak by gdzies cos sie wylaczylo. Co to moze być?? Podjechal bym do was na kompa tylko mi powiedzcie ile to kosztajet??
A to jest Vento silnik 1,9 TDI 1Z
Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 12 razy Dołączył: 14 Paź 2004 Posty: 857
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 08:39
nie , zawór odcięcia masz na pompie , on sie nie psuje. ja mówie o przekazniku N109 , masz go tam gdzie inne przekazniki z ładnym napisem na obudowie N109 , należy go wymienić na sprawny i powinno być po problemie.
[ Dodano: Czw Sie 16, 2007 20:16 ]
dzisiaj zamuliło mi silniczek nie chce sie wkrecac, no i dalej gaśnie, po ogledzinach zauwazylem ze grzeje sie ten przekaxnik n109 i taki co jest obok nr 18. od czego ten 18?? I czy to normalne ze sie tak grzeja??
wymiana na nowy przekaźnik nic nie dala, orginalny. dzisiaj 3h siedzialem w autotroniku na sp pracy i nie mogl kolo dojść, mowil ze chyba cos z kompem, ale grzebał cały czas w przekaźnikach i bezpiecznikach a pod maska nic nie mierzyl. moze polecicie jakiegos dobrego magika od elektryki i od diesla??
Auto: Audi A4 1.8T Q, widlak
Skąd: Czechów Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Sty 2006 Posty: 779
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 00:35
co do elektryka pojedz na poludniowa za wiezieniem tam jest dobry elektryk w takiem domku zoltym a co do dezela to do pzmotu na prusa wjezdzasz tak jak do salonu fiata do konca do garazy i w lewo i tam jest typ dobry w dezelach
Auto: bmw 740
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 09:26
ja moge ci polecić wybornego elektronika samochodowego w Dąbrowicy (trasa na Nałęczów 5km od kraśnickiej) 0509770446 jego numer gość bardzo kumaty napewno pomoże
Auto: Audi A4 1.8T Q, widlak
Skąd: Czechów Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Sty 2006 Posty: 779
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 12:39
paoloz napisał/a:
ja moge ci polecić wybornego elektronika samochodowego w Dąbrowicy (trasa na Nałęczów 5km od kraśnickiej) 0509770446 jego numer gość bardzo kumaty napewno pomoże
fakt koleszka tam robil i tez polecalpo prawej stronie jak sie leci
Tysiac, polecił mi go tesh kolo z tego serwisu co bylem wiec podjade, pewnie dzisiaj juz zamkniete
[ Dodano: Nie Sie 19, 2007 09:07 ]
narazie wczoraj zostawilem w serwisie jak sie leci na choiny z prawej strony, kolo powiedzial ze 1,5h i zadzwoni ale nie zadzwonił jakis kozak chyba chcial byc ale mu nie wychodziło. we wtorek podjade na poludniowa
tam tesh jakies pseudo spece jutro jade na poludniową
A mam takie pytanie czy jak zrobie zamiast przekaźnika 109 taki włącznik?? bo to ten przekaźnik sie wylacza moze by sprawidzic czy tak bedzie jezdzil jak tak to bedzie wiadomo gdzie szukać tylko czy to jeast bezpieczne, jak wezme zrobie staly przeplyw pradu i pstryczek do wylaczania??
Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 12 razy Dołączył: 14 Paź 2004 Posty: 857
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 14:58
jesli jestes pewien że podkładany n109 był dobry i dalej było to samo , to nie pozostaje nic innego jak uszkodzony nastawnik w pompie wtryskowej , z tego co pamiętam to w 1Z był jeszcze potencjometryczny , a one lubiły sie wycierać. Szarpniecia i przerywania podczas jazdy sie nie zdarzają ?