Auto: .
Skąd: Polska Pomógł: 18 razy Dołączył: 14 Wrz 2004 Posty: 2020
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 09:31 problem z hamulcem Passat B5FL
Wczoraj ojciec jechał wcisnął lekko hamulec pedał poszedł na samo dno...i zablokowało mu koła , pedał nie odbił, trzeba mu było pomóc, dwa razy się to zdarzyło ,
jest to niebezpieczne dlatego pytam, gdzie pojechać aby to zbadali, lub jeśli ktoś miał coś podobnego może podpowie... pompa ABS,hamulcowa , serwo ?
pozdrawiam
Auto: STI & Polonez 1500
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 34 razy Dołączył: 06 Paź 2004 Posty: 3372
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 12:27
pompa od ABSu mogła pasc ale na dobry poczatek podpiął bym go pod kompa i zobaczył co sie dzieje. takie wpadanie pedała do konca nie jest naturlane, wydaje mi sie ze płyn klocki i serwo nie ma z tym nic wspólnego. najpredzej elektronika zawiodła
Auto: F7P
Skąd: Polska Pomógł: 29 razy Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 1894
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 14:34
QSY napisał/a:
pompa od ABSu mogła
ABS nie powinień wywalić komunikatu na deskę.. ?
Z Kamila opisu nic takiego nie miało miejsca..
Czy oby układ hamulcowy nie jest zapowietrzony?
[ Dodano: Sob Sie 18, 2007 14:41 ]
Jeżeli nie jest zapowietrzony układ, też niestety obstawiam pompe ABS..
A wpadający nieznacznie pedał hamulca jest standardem w Dieslu z pompą podcisnienia.
( Ale nie w takim stopniu jak u Kamila )
Auto: Praca Corso-lot; Lans S60
Skąd: Kośminek Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Sty 2006 Posty: 190
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 12:49
ja miałem coś takiego w escorcie tyle że bez ABS-u. poszły gumki w pompie hamulcowej...40 pln zestaw naprawczy troszki dłubaniny i śmigało no i oczywiście porządnie odpowietrzyć później
Auto: .
Skąd: Polska Pomógł: 18 razy Dołączył: 14 Wrz 2004 Posty: 2020
Wysłany: Sob Sie 25, 2007 07:56
tak apropo opisze co sie stało sie
dziurka która usuwa wode z podszybia sie zapchała-przez co trochę wody było na podszybiu, serwo napiło się sporo wody przez co samo hamowało, i przy okazji skorodowało troszkę,
Wymienione serwo i pompa, przepchana dziureczka i wsio działa jak nówka