THC, w szkole mialem necik wlasnie od niech i chello przy nich wysiada
bede musial sie sam dowiedzieć o tą promocje 10MB kto wie moze jeszcze jakis rabat wywalcze
Ale tam nie pisze, że stałe łącze tylko "Łącze symetryczne" co to znaczy?
to ozncza ze predkosci, ktore sa oferowane przez isp, (download i upload) sa na jednym poziomie i mozesz z nich kozystac jednoczesnie nie obawiajac sie spadku transwerow (full duplex).
oferty chello, tp, netii to oferty typu adsl gdzie predkosc sciagania nie jest rowna predkosci wysylania (duzo mniejsza) z doswiadczenia wiem ze przy uploadzie spada download
THC napisał/a:
Ale radiowe to już chyba nie z taką prędkością [7Mbit/s]...
lacza radiowe w zaleznosci od technologi moga oferowac przepustowość od kilku Mb/s do Gb/s. jednak nie oszukujac sie spokojnie mozna ztwierdzic ze technologia przyjeta w dostarczaniu netu do koncowego klienta to 2.4 ghz oferujaca redkosci ( w zaleznosci od warunkow i klasy uzytego sprzetu) w granicach 3-4 mbitow.
z tego co wiem it-net nei oferuje juz łacz radiowych
Więc tak.
Dzwoniłem do około 10 firm oferujących internet. Dodzwoniłem się aby do 4
Niestety miszkam na takim zadupiu [ S.M. kolejarz wcześniej uznawana za najlepszą w Lbn <żr. kurier Lubelski, Dziennik wschodni- artykóły>], że żadna z firm, z którymi się kontaktowałem, nie ma tutaj sieci, i nie podłączy. Jedyne co to chello, TP, i Netia. Wziąłem Chello 2Mb/s za 59zł.
THC, a co z lubmanem? dziś dzwonilem do znajomego i powiedział że np u mnie niebedzie poblemu co do neta od nich. Chello i cale upc niech idzie sie powalony bo wkorwili mnie nieziemsko wypowiedzialem umowe aoni podniesli rachunek i zmiejszyli łacze z 2Mb na 1.5 tak wiec od 1 wrzesnia mam LubMANa 10Mb/s za rozsądne pieniądze. Mysle że jeśli i ty byś sie z nimi skontaktował to jest prawdopodobieństwo że dalo by rade podłaczyc i u ciebie...
Pozatym dziś dowiedzialem sie że jeden z providerów tj Telprojekt bedzie na ich łączu jechał
THC, a co z lubmanem? dziś dzwonilem do znajomego i powiedział że np u mnie niebedzie poblemu co do neta od nich. Chello i cale upc niech idzie sie powalonyć bo wkorwili mnie nieziemsko wypowiedzialem umowe aoni podniesli rachunek i zmiejszyli łacze z 2Mb na 1.5 tak wiec od 1 wrzesnia mam LubMANa 10Mb/s za rozsądne pieniądze. Mysle że jeśli i ty byś sie z nimi skontaktował to jest prawdopodobieństwo że dalo by rade podłaczyc i u ciebie...
Pozatym dziś dowiedzialem sie że jeden z providerów tj Telprojekt bedzie na ich łączu jechał
Dzwoniłem tam. Niestety nie da rady podłączyć u mnie.