poradźcie proszę chodzi o lagunę 2003
gdzie mogę kupić poza siecią serwisu oczywiście (może być używka)
to się podobno nazywa block kolumny kierowniczej
takie urządzonko elektroniczne które czyta kartę i po wczytaniu pozwala na odpalenie autka
może być pokrewne jest spec który to przeprogramuje
tylko żeby było sprawne
w Ciecierzynie na zlomie byles? Tam ostatnio widze coraz to jakies nowe auto, nawet 2 cwiartki Hondy Civic kosmicznej leżą i chyba byla jakas lagunka z 2msc temu jak bylem
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001
Auto: .
Skąd: Polska Pomógł: 18 razy Dołączył: 14 Wrz 2004 Posty: 2020
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 07:33
Chodzi Ci poprostu o czytnik kart ?
Rozejrze się u mnie czy nie zostało z jakiegoś angola, jak nie ja, to TTomek ma możliwość zapewne załatwienia
I Przeprogramuje na pewno Techmax Tuning - Szańcowa 4 -
Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 469
Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 22:07
Kamil napisał/a:
Chodzi Ci poprostu o czytnik kart ?
to nie jest czytnik kart nie chodzi o ten element gdzie kartę się wkłada
to jest takie elektroniczno-mechaniczne urządzonko zwane
<tu poprawka> "blokada kolumny kierowniczej"
i to też wczytuje kartę
mam już namiar na rozbitą lagunkę jak się dowiem w którym dokładnie miejscu się znajduje to coś i jak się to demontuje
to będę kminił
dzięki koledzy za odpowiedzi
KIT GTO nie znalazłem tego kola od renówek ale kolega który szukał przez przypadek natrafił na kontakt rozbitka
Elektroniczna blokada kol. kier. znajduje się jak sama nazwa wskazuje na kolumnie kierowniczej , ok. nad stopami kierowcy.
demontaż jest prosty jeżeli masz wszystko "sparowane" i "włączony" zapłon (co w rozbitku może być zdeka utrudnione) , w przeciwnym wypadku trzeba demontować całą kolumnę zeby to wyrwać.
pozostaje jeszcze się wstrzelić w jedną z trzech wersji (wypada żeby to był identyczny model celem zminimalizowania zonków przy kodowaniu) i przyuczyć do reszty systemu oby wszystko odpalało jak należy.
W/g wielu znafców temat łatwy do programowania
mozesz zdradzić kto jest tym specem? (moze byc priv) ciekawość mnie żre , gdyż w LBNie tych osób jest niewiele