FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: johny
Czw Lip 18, 2013 17:38
Rozpoczynamy nowy sezon!!
Autor Wiadomość
lukasz2461 
Widać, że się stara

Wysłany: Pon Sty 16, 2012 21:42   

udziele sie i ja
co do ogarniecia kolejnosci najgorsze jest to jak brakuje naklejek na odprawie i po 50 jest np. 80 a po 90 jest od nowa z jakiejs innej imprezy.
Moze by tak pisac na szybie jakims markerem numer (przy sniegu i deszczu to sredni pomysł ale na lato mysle ze jest bez problemu do ogarniecia)
co do profi jak juz wczesniej ktos napisał ta klasa powinna byc dla ludzi z licencjami i tylko tacy nie powinni byc liczeni reszta jak najbardziej powinni byc ujeci w generalce

Wasyl6 
drifter

Wysłany: Pon Sty 16, 2012 21:52   

lexy napisał/a:

co Tobie daje na naszym torze dobrze przygotowany samochód?? przede wszystkim liczy się dobra opona i dobry kierownik. Nie raz udowodnił to Patryk czy też Przemek Herc,Paweł Żelazo laguną w kombi był 3 w generalce

Chyba nie piszesz tego do mnie? Bo tak zabrzmiało
A jeżeli tak, to odwrotnie zrozumiałeś mój post (nie wiem czemu)

gforce 
Specjalista
dzida !

Wysłany: Pon Sty 16, 2012 22:15   

1. W sprawie klas sie nie wypowiadam :) Bo wg mnie przy takim zróżnicowaniu startujacych samochodow nie da sie wyrownac a nawet zblizyc warunków dla kierowcow różnych samochodów nawet w jednej klasie.
2. W sprawie podjezdzania kolejno na zapoznanie/proby czasowe mozna dodrukowac do mapki z trasa instrukcje savoir-vivre na torze dla cieżej myślacych i napisac tam w kilku punktach ze podjezdzamy wg numerkow i np zapoznanie odbywa sie w 2 przejazdach.
Jasno napisac za co są kary i jakie, gdzie sie zatrzymywac w oczekiwaniu na start, w ktorym miejscu zrobic sobie park serwisowy.
3. Co do ogarniecia liczby przejezdzanych zapoznac proponuje przy odprawie do mapki dodawać np po 2 karneciki. I tak ktos pozniej startuje wszystkich do zapoznania zeby sie nie porozjezdzali, to by te karnety odbierał. Nie masz karnetu, nie jedziesz.

STIG 
znawca

Wysłany: Pon Sty 16, 2012 23:12   

dla debili dyby trzeba postawić przy starcie i tyle :)
co do klas tak jak pisałem że do 900 od 900 do 1300 dalej bez zmian ;) a z tą profi nie mam zdania.
Co do konfiguracji przejazdów kiedyś był taki temat na form można coś wybrać :) a przy organizacji startu chętnie pomogę :)

Zelazko 
znawca

Wysłany: Pon Sty 16, 2012 23:43   

To ode mnie. Klasa profi powinna być tylko dla osób z licencją + może dla jeżdżących na slicku. W mocnych cztero łapach też trafiają się amatorzy tak samo jak w każdym innym samochodzie. A to że evo jest szybsze od malucha jest chyba oczywiste i moim zdaniem bez sensu jest na siłę to zmieniać wyrzucając niektóre auta z klasyfikacji. Kolejna kwestia to profesjonalnie przygotowane do sportu. Co to w ogóle oznacza? CC z klatką i kubełkami już jest przygotowanym samochodem, czy może jest to Arosa z silnikiem od motocykla czy też moja honda do której wsadziłem parę gratów by była szybsza?
Co do podziału na klasy to moim zdaniem jest ok. Można by ewentualnie rozbić klasę 1 na: do 1000cm3 i 1000-1300cm3. A zamiast sugerować zmianę regulaminu pod siebie proponowałbym zmianę samochodu na taki który daje szanse na walkę w wybranej klasie :)

lexy6 
znawca

Wysłany: Wto Sty 17, 2012 00:42   

co tam klasy liczy się generalka :) i auta z klasy profi powinny być klasyfikowane w generalce,co ja dzieciom pokaże <rotfl>
Ostatnio zmieniony przez lexy6 Wto Sty 17, 2012 00:43, w całości zmieniany 1 raz  

mikae 
prawdziwy tuner
ten zły

Auto: czarny mietek
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 01:28   

Czytając wasze cenne uwagi doszedłem do wniosku, że jako organizatorzy nie możemy więcej popełniać tylu błędów co na ostatnich imprezach. Zwłaszcza tych podstawowych jak przyjmowanie zgłoszeń powyżej wydrukowanych numerów, przyjmowania zgłoszeń po czasie określonym w regulaminie imprezy, przyjmowania niekompletnie wypełnionych zgłoszeń lub nieczytelnie oraz nie karania za wjechanie na próbę niezgodnie z otrzymanym numerem.

Trudno może mniej zarobimy ale na pewno wszyscy tu piszący będą zadowoleni, bo jestem przekonany, że wszyscy
ZAWSZE przyjeżdżacie i oddajecie zgłoszenia w określonym czasie.
ZAWSZE wypełniacie je dokładnie i czytelnie.
ZAWSZE wjeżdżacie na próbę zgodnie ze swoim numerem.

Odnośnie regulaminu i klas to dziwi mnie bardzo, że OKSS na zebraniu 10 stycznia zatwierdzając regulaminy na ten sezon nie wziął tych jakże cennych uwag pod uwagę - tak jakby ich w ogóle nie przeczytali...

Pozdrawiam :)

"Zbuduj swoją stronę www w 30 minut!"

Piszę poprawnie po polsku
.

robertMK 
Specjalista

Auto: RWD
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 09:01   

Zelazko napisał/a:
czy może jest to Arosa z silnikiem od motocykla
ejjjj ejjjj ejjjjj bo mnie wsadza w klase profi ;( i sobie nie poradze :P
Zelazko napisał/a:
czy też moja honda do której wsadziłem parę gratów by była szybsza?
Paweł nie no Twoja to oczywiscie ze zawsze powinna byc w profi nawet jak startujesz CC <lol>
Cytat:
ja zawsze :]
Cytat:
Pozdrawiam
też pozdrawiam <hejka>

A teraz wtrące swoje 3 grosze moze nie powinienem ale czuje sie odpowiedzialny za tą impreze a dlaczego to juz tłumacze

PANOWIE I PANIE KTO TWORZY TE ZAWODY?? AMKCH?? AMKL?? AMKK?? PREZES??
NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE !! STARTUJACY TWORZA TE ZAWODY A ORGANIZATORZY TYLKO NAM TO UDOSTEPNIAJA !! WY JESTESCIE ODPOWIEDZIALNI ZA TO WSZYSTKO CO TU PISZECIE. ZAWODY SA DLA WAS,DLA WSZYSTKICH CZY DLA MŁODYCH CZY STARYCH, DLA DOSWIADCZONYCH CZY NIE, DLA PROFESJONALISTOW CZY ZOŁTODZIOBÓW,DLA AUT SZYBKICH I WOLNYCH,DLA DOBRYCH KIEROWCÓW I DLA TYCH SŁABSZYCH A TO JAK WYGLADA FORMULA RALLY SPRINTOW SPOWODOWANA JEST W 95% ZACHOWANIEM STARTUJACYCH I DOMAGAJACYCH SIE WSZYSTKIEGO POD SIEBIE.

PARANOICZNIE PAMIETAM KILKA LAT TEMU NIE BYLO KLASY PROFI I CO ?? I BYŁA SIECZKA NA FORUYM NA 30 STRON ZE MUSI BYC KLASA PROFI I KIEROWCY NA SLICKU CZY W SZYBKIM AUCIE NIE MOGA SIE LICZYC W GENERALCE. A TERAZ CO JUZ NIE CHCECIE BO WIEKSZOSC MA SZYBKIE AUTO ITP <zly>

MYSLE ZE KAZDY POWINIEN OSTATNI ROK NA TORZE LUBLIN SPEDZIC W BARDZIEJ PIKNIKOWEJ ATMOSFERZE NIZ NA ZAJEZDZANIU SOBIE MIEJSCA W DOJEZDZIE DO STARTU!!

SUKCESÓW W 2012 SPORTOWYCH I PRYWATNYCH ZYCZE WSZYSTKIM.

PEACE
Ostatnio zmieniony przez robertMK Wto Sty 17, 2012 09:05, w całości zmieniany 2 razy  

zez6 
Specjalista

Wysłany: Wto Sty 17, 2012 09:23   

robertMK napisał/a:
PANOWIE I PANIE KTO TWORZY TE ZAWODY?? AMKCH?? AMKL?? AMKK?? PREZES??
NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE STARTUJACY TWORZA TE ZAWODY A ORGANIZATORZY TYLKO NAM TO UDOSTEPNIAJA WY JESTESCIE ODPOWIEDZIALNI ZA TO WSZYSTKO CO TU PISZECIE. ZAWODY SA DLA WAS,DLA WSZYSTKICH CZY DLA MŁODYCH CZY STARYCH, DLA DOSWIADCZONYCH CZY NIE, DLA PROFESJONALISTOW CZY ZOŁTODZIOBÓW,DLA AUT SZYBKICH I WOLNYCH,DLA DOBRYCH KIEROWCÓW I DLA TYCH SŁABSZYCH A TO JAK WYGLADA FORMULA RALLY SPRINTOW SPOWODOWANA JEST W 95% ZACHOWANIEM STARTUJACYCH

Święte słowa <tak>

ukanio 
drifter

Auto: Megane Coupe F7R
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 11:17   

"Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził"

mikae napisał/a:

Shit! No to mam już pojeżdżone. Nie znam swojej grupy krwi. :)

robertMK napisał/a:
TO JAK WYGLADA FORMULA RALLY SPRINTOW SPOWODOWANA JEST W 95% ZACHOWANIEM STARTUJACYCH I DOMAGAJACYCH SIE WSZYSTKIEGO POD SIEBIE.

Tak właśnie jest, ale co dadzą takie przemówienia skoro:
1. 90% startujących woli grzać dupska w swoich autach?
2. Większość przyjeżdża na gotowe i wszystko mają w d...
3. Część uważa, ze skoro mają super auto to im wszystko wolno (Pan z czerwonego Subaru).
4. Wszyscy wolą narzekać i przekrzykiwać się na forum zamiast ogarnąć temat jeszcze na torze.

graboss napisał/a:
Co do kolejki mogę się zajmować jak będę na torze ale chyba to nie problem nawet dla średnio inteligentnej małpy z downem zapamiętać kolejność liczbo od 1 do 100

Może oprócz szkoleń z Doskonalenia Techniki Jazdy, na torze powinny odbywać się równierz szkolenia z podstaw matematyki oraz z ustawiania się na starcie. :)
Ostatnio zmieniony przez ukanio Wto Sty 17, 2012 11:33, w całości zmieniany 3 razy  

spider666 
drifter
rajdowiec :)

Auto: V V C
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 15:39   

gforce napisał/a:
3. Co do ogarniecia liczby przejezdzanych zapoznac proponuje przy odprawie do mapki dodawać np po 2 karneciki. I tak ktos pozniej startuje wszystkich do zapoznania zeby sie nie porozjezdzali, to by te karnety odbierał. Nie masz karnetu, nie jedziesz.

to nie głupi pomysł z biletami. a zapoznanie to może być jeden przejazd, wtedy pójdzie to jeszcze sprawniej.

kein Alkohol, kein Nikotin
gib mir Benzin

STIG 
znawca

Wysłany: Wto Sty 17, 2012 16:19   

jako bilet wystarczyła by zwykła karteczka z pieczątka PZM. Wolne można ograniczyć do jednego przejazdu ewentualnie po zawodach godzinkę sobie pośmigać ;) A i żeby nie było błagania że wpadłem w trawę albo mi auto zgasło i chcę jeszcze raz... spotkałem się i z takimi pretekstami zeby sie wepchać przede mnie.
Jak na razie mamy
1. Kilka osób które pilnują porządku przy starcie (min 1 max 3). Ewentualnie z megafonem.
2. Karnety na wolne przy zapoznaniu.
3. Ciekawsze konfiguracje toru (beczka nawroty slalom )
4. Dodatkowa klasa do 900ccm.
5. Na Mapce z trasą kilka podstawowych zasad dla debili.

matigamer 
Nowiciusz ;>

Wysłany: Wto Sty 17, 2012 17:37   

Witam wszystkich, oto mój pomysł na ogarnięcie zawodników
http://www.fotosik.pl/pok...5c6077e713.html
W czerwonym kwadracie wydawane były by zgłoszenia i przyjmowane opłaty, coś jak bramka na autostradzie. Potem samochody ustawiały by się na miejscach (niebieskie kwadraty) zaczynając od lewego górnego rogu i kierowcy mieli by czas na wypełnienie zgłoszenia. Po wydaniu zgłoszeń wszystkim chętnym(lub maksymalnej przewidzianej liczbie startujących) ustawiało by się opony uniemożliwiające przejazd gapiom do "parku maszyn" i organizator zjeżdżałby niżej i zbierał od wszystkich zgłoszenia zaczynając od pierwszych zawodników(lewa górna strona) oraz wydawał numery startowe. Po wydaniu numerów krótka odprawa, zbiórka kierowców mniej więcej na środku parkingu(kilka słów co i jak). Potem zawodnik z 1 numerem jechałby na start i dalej po kolei. Po skończonej próbie wracamy na swoje miejsca i czekamy na kolejną próbę.
Ostatnio zmieniony przez matigamer Wto Sty 17, 2012 17:38, w całości zmieniany 1 raz  

STIG 
znawca

Wysłany: Wto Sty 17, 2012 17:49   

pomysł może i dobry ale to utopia;) sporo kierowców jedzie po koronie na parking na góre żeby studzić silnik. Po za tym nie są zorganizowani i pchali by się na koronę żeby popatrzeć jak śmigaja inni grzejąc pupe w swoim aucie. Start z korony jest dobrym rozwiązaniem ale znów czekanie na prostej.

Jadry 
Uczy sie pisac
Pilot

Wysłany: Czw Sty 19, 2012 20:12   

msjk napisał/a:
:/

Dlaczego czerwona Impreza GT, legacy nr 33, impreza WRX nr 29 były w 3 klasie do 2000 ? :) skoro powinny być w profi ? :>

Kolego, co do nr 29 to my o WRX'ie możemy sobie pomażyć :) gdyż w naszej stadninie biega tylko 160 żwawych koni <rotfl>
W naszym przypadku wszystko było zgodnie z regulaminem ;)

Odpowiedz do tematu