FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
jaki kurs zrobic zeby dobrze zarobic
Autor Wiadomość
Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 16:26   

ale mimo to odpowiem Ci ...

napisz coś co mnie obrazi a się przekonasz " bo co " ...

mam nadzieje że masz świadomość że czasy piaskownicy i " bo powiem mamie"już minęły

aaa co do załadunków ... nigdzie nie napisałem że to potrafię ... :S bo i nie potrafię ...

Misiek_lbn 
the fastest furious

Auto: 200sx s14a
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 16:40   

hahaha... :rotfl:
proszę Cię, to Ty się zachowujesz jak dziecko a nie ja...

koniec OT z mojej strony.

z tego co wiem teraz w chełmie ma być darmowy kurs na operatora koparko ładowarki, ale więcej szczegółów nie wiem, poza tym że trzeba chyba być zatrudnionymw firmie która zajmuje się tym, żeby był za friko :spoko:

Upierdliwy 
speed demon
aka Clio

Auto: 525
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 17:58   

Solo w parku :mrgreen:

baaaartus 
prawdziwy tuner

Auto: Passat b5
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 19:45   

Rob uprawnienia SEP i idź zakładać elektrykę w domach. trochę czasu i sie nauczysz to robić Dobra robota i w miarę opłacalna. Z czasem będziesz mógł robić inne kursy podwyższające twoje kwalifikacje zawodowe, a co za tym idzie będziesz więcej zarabiał:) 2 tyg temu byłem na szkoleniu dotyczącemu montażu i instalowania bram automatycznych. Szkolenie to normalnie kosztuje ok 500zł. Następne to chce zrobić to uprawnienia pomiarowe i dozór. Oba zwiazane z elektryką. Dzięki temu bede już mógł sam wszystko robić włącznie ze sprawdzeniem i oddaniem zalożonej elektryki w domu przeze mnie.

Wiadomo że jeśli pracujesz w jakiejś firmie to szkolenia praktycznie masz za darmo bo finalizuje to firma.

Takie jest moje zdanie na ten temat :)

slaw86 
drifter

Auto: A4//grande P.
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 19:13   

odświeżam temat...
jak myślicie jaki kurs lepiej zrobić:
instruktor nauki jazdy kat b
czy
prawo jazdy kat C

jak z zarobkami? ceny kursów zbliżone

Misiek_lbn 
the fastest furious

Auto: 200sx s14a
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 19:28   

mam kat C zrobioną, ale jeszcze nie szukałem miejsca na tym stanowisku, aczkolwiek kolega ma rozeznanie, wcale kolorowo z tym nie jest ;)
inny kolega zrobił kurs na instruktora i dlugo nie musiał szukac pracy, teraz robi w kulce :)

nie wiem ile który ma za godz płacone, wiem że w jednej firmie kierowca C ma 10zł/h...

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Auto: Galant
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 20:09   

Ok. 10 zł za godzinę jako instruktor. 20-25 jak masz własny samochód. Wiem, że na jesieni szukali instruktorów na masę. Kumpel jak zrobił to na początku w 3 firmach jeździł. Na pewno jeśli znajdziesz pracę z kat. C to zarobisz więcej. Tylko musisz sobie odpowiedzieć jeszcze na pytanie czy chcesz uczyć ludzi. To nie takie proste, a jeśli planujesz odsiedzieć jazdy gadając przez telefon jak robi większość małolatów to lepiej daj sobie spokój.

grocho 
drifter
Pug <3 xd

Auto: Peugeot 406
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 20:15   

noPROBlEm napisał/a:
czy chcesz uczyć ludzi

no i czy starczy Ci cieprpliwosci. jeszcze niedawno jak jazdy mialem to wracalem z poreby pod zamek z inna kursantka (tzn ja z tylu) 40min.... kurka dostawalem patrzac sie na to co ona robi, a jakbm byl instruktorem to bym wysiadl albo sie z nia zamienil ;d

DriftIsPassion 
prawdziwy tuner
doDupyZtymRękawem..

Auto: Reno
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 22:21   

nudna robota.. ale stosunkowo nie ciężka, jak ktoś ma zapędy do nauk iinnych ludzi i ogrom cierpliwości to czemu nie ;)

baaaartus 
prawdziwy tuner

Auto: Passat b5
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 22:29   

taaa i zdrowy kregoslup, aby wytrzymac w samochodzie 10 dziennie

sebas126p 
drifter
FWD hahahaha

Auto: 323F BG 1.6 16V
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 22:33   

Z pracą na C nie jest łatwo, no nieco o tym temacie wiem :x A poza tym jeśli chciałbyś jeździć na krótkie dystanse wywrota/grucha, to niestety, ale trzeba sie przygotować, że to bedzie praca raczej sezonowa :/

daniell 
Specjalista

Auto: BMW E46 , Mercedes w203
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 22:49   

baaaartus napisał/a:
Rob uprawnienia SEP i idź zakładać elektrykę w domach. trochę czasu i sie nauczysz to robić Dobra robota i w miarę opłacalna. Z czasem będziesz mógł robić inne kursy podwyższające twoje kwalifikacje zawodowe, a co za tym idzie będziesz więcej zarabiał:) 2 tyg temu byłem na szkoleniu dotyczącemu montażu i instalowania bram automatycznych. Szkolenie to normalnie kosztuje ok 500zł. Następne to chce zrobić to uprawnienia pomiarowe i dozór. Oba zwiazane z elektryką. Dzięki temu bede już mógł sam wszystko robić włącznie ze sprawdzeniem i oddaniem zalożonej elektryki w domu przeze mnie.

Wiadomo że jeśli pracujesz w jakiejś firmie to szkolenia praktycznie masz za darmo bo finalizuje to firma.

Takie jest moje zdanie na ten temat :)

Dobrze gadasz.Pracuje w tej branży,wiadomo elektryk to nie szewc i ten zawód się rozwija ale i samemu trzeba się rozwijać.Elektryka w domkach jednorodzinnych,automatyka-bramy itp,domofony,alarmy i róznego rodzaju cuda niewidy a zarobki same rosną.

Robal91 
Specjalista
ŁAAAAAAA__:)););)

Auto: Omega B
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 00:01   

A co powiecie na spawacza/ ślusarza. Kursy są dość drogie, ale z tego co mówił kolega pieniądze są dobre i szybko się zwraca za kurs. Ma ktoś z tym styczność lub znajomych w owej branży?

KTR 
drifter
eserdwadzieścia

Auto: P10GT
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 10:19   

napiszcie coś wiecej o tym kursie na instruktora ;) gdzie kiedy i za ile??

slaw86 
drifter

Auto: A4//grande P.
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 13:23   

word organizuje kursy dla instruktorów, cena kursu 2000zł i do tego 60zł egzamin, trwa 215godzin (3 m-ce)...trzy razy dzwoniłem do wordu żeby sie dowiedzieć więcej i trzy razy zajęte :mad:

dobry byłby kurs diagnosty samochodowego tylko potrzebuje dwóch lat praktyki w warsztacie :rotfl:

Odpowiedz do tematu