Nikt nie marudzi tylko kazdemu nie mozna dogodzic a mozna cos zrobic zeby bylo okej
Dla mnie to obojetnie bo i tak bede w chelmie ale szukam jakiegos sensownego rozwiazania dla tych ktorzy starty w nelsonie niestety nie ida na reke co idzie dalej traca dobra pozycje ogolnie..
a dlaczego kulig jest zaliczany do klasyfikacji kjsow? i dlaczego tez jest bircza zaliczana?? przeciez to calkiem ine imprezy
zgadza sie za proby w chelmie sa wolniejsze, ale jest to jakas odmiana i fajnie jest tez ruszyc gzies dupsko a nie tylko w lublinie jezdzic.
[ Dodano: 2008-03-08, 11:43 ]
DeeS napisał/a:
Nikt nie marudzi tylko kazdemu nie mozna dogodzic a mozna cos zrobic zeby bylo okej
Dla mnie to obojetnie bo i tak bede w chelmie ale szukam jakiegos sensownego rozwiazania dla tych ktorzy starty w nelsonie niestety nie ida na reke co idzie dalej traca dobra pozycje ogolnie..
tak samo mozna tlumaczyc ze przyjazd do lublina na tor niektorym jest nie na reke.
ja jestem za tym zeby bylo jak najwiecej imprez i fajnie ze chlopaki cos w chelmie robia
przeciez sa klasy zrobione pojemnosciowe, wiec nie widze problemu.
czyli wg ciebie mam zapomnieć o generalce i tylko walczyć w klasie?? takie imprezy jak nelson dają szansę słabszym autom...
po za tym my nie marudzimy że trzeba jechać do lublina tylko siadamy i jedziemy (patrz: np. Brook)
pilachgt napisał/a:
fajnie ze chlopaki cos w chelmie robia
dzięki za poparcie :]
_________________ ...laik rajdowy...
DACAR - Auto Części
Chełm, al. Armii Krajowej 9 lok. 5
A teraz mój głos w dyskusji: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA BROOK I WSZYSTKICH DZIEWCZYN STARTUJĄCYCH W MINI SPRINTACH - ZARÓWNO W CHEŁMIE, JAK I W LUBLINIE!!!
Podobaly mi sie mini maxy ze wzgledu tego, ze byly organizowane na torze i mozna bylo szkolic swoje umiejetnosci w pokonywaniu zakretow z duza predkoscia, a na takim nelson challenge z tego co widzialem sa raczej proby parkingowe.
Nie wmawiajcie, ze takie krecenie sie po parkingu bardziej pokazuje doswiadczenie kierowcy od minimaxu na torze.
Dlatego proponuje zrobic oddzielna klasyfikacje do mini maxow, a oddzielna do nelson challenge.
Jak ktos ma slabszy samochod i uwaza, ze na nelson challenge bedzie mu latwiej wygrac, to bedzie osobna klasyfikacja dla nelson i nie bedzie narzekal, ze na torze mocne auta zabieraja mu punkty do wygrania nelson challenge.
Chociaz na ostatnim minimaxie,widac ze golfem I z wolnossacym 1.8 mozna godnie powalczyc w generalce.
_________________ TOR POZNAŃ - 1:57:287 WRX 218KM;)
a na takim nelson challenge z tego co widzialem sa raczej proby parkingowe.
być może i parkingowe ale także wymagają od kierowcy pewnych umiejętności...
po za tym jeśli nie chcesz wcale nie musisz startować, nikt cię do tego nie zmusza... przyjadą ci którzy będą chcieli i nie będzie im przeszkadzał parkingowy styl MM
_________________ ...laik rajdowy...
DACAR - Auto Części
Chełm, al. Armii Krajowej 9 lok. 5
szkolic swoje umiejetnosci w pokonywaniu zakretow z duza predkoscia.
tu akurat sie nei zgodze, bo tor nie nalezy do szybkich i wcale duzych predkosci nie ma.
odnosze sie do tego jak sie lata po ulezu i jak tam zakrety bierze. tam jest predkosc.
a na takim nelson challenge z tego co widzialem sa raczej proby parkingowe.
być może i parkingowe ale także wymagają od kierowcy pewnych umiejętności...
po za tym jeśli nie chcesz wcale nie musisz startować, nikt cię do tego nie zmusza... przyjadą ci którzy będą chcieli i nie będzie im przeszkadzał parkingowy styl MM
słuchaj arii ja wyrażam swoje zdanie odnośnie o tym co sądzę o łącznej punktacji tych dwóch imprez i nie mów mi, że nie muszę startować bo doskonale o tym wiem, ale jeśli chce zdobyć wynik w generalce rocznej to jestem zmuszony startować w nelson challenge.
Jakie sa argumenty ZA, aby łaczyć te dwie imprezy do klasyfikacji generalnej ? skoro sa to oddzielnie imprezy, inne klasy itd. Dlaczego nie może być oddzielnej klasyfikacji ?
Ja jestem przeciwny temu, ze względu chociażby kosztów startów przez cały rok.
Jak ktos ma slabszy samochod i uwaza, ze na nelson challenge bedzie mu latwiej wygrac, to bedzie osobna klasyfikacja dla nelson i nie bedzie narzekal, ze na torze mocne auta zabieraja mu punkty do wygrania nelson challenge.
nie żebym się czepiał
msjk a może boisz się przegrać ze słabszym autem, a tym samym lekko spaść w generalce ??? To jest sport tu wszystko może zdarzyć się <mrgreen>
_________________ Był fm126p, polo jest to co jest
Majcin = dla wtajemniczonych Ryba
Ostatnio zmieniony przez Majcin Sob Mar 08, 2008 17:43, w całości zmieniany 1 raz
nie żebym się czepiał
msjk a może boisz się przegrać ze słabszym autem, a tym samym lekko spaść w generalce ??? To jest sport tu wszystko może zdarzyć się <mrgreen>
w minimaxach tez się zdarza, że przegrywa sie ze słabszym mocowo autem i co ?
Uwierz mi, że w sportach motorowych startowałem/startuje długi okres czasu i jestem nauczony przegrywać jak i wygrywać.
Daniel, jesli uwazasz, ze na torze Lublin jest wolno to nie pozsotaje nic innego jak wybrac sie na tor POZNAN
ale moze zakonczymy dyskusje w tym temacie i dobry moderator przeniesie nam to do nowego watku?
to jest chyba oczywiste czemu razem to jest klasyfikowane. to i to jest mini max.
co za roznica jak jest klasyfikowane jak i tak tego 1 miejsca nie powinienes miec <lol>
poza tym do chelma nie jest daleko. jedno twoje upalanie mniej na torze (nie mowie o minimaxach) i masz na droge do chelma.
jakos nikt z pulaw czy chelma nienarzeka ze musi jechac do lublina. ja jakos tez nie narzekam ze 240km jest do birczy. mam ochote to jade i jestem klasyfikowany, nie mam to nie jade. i cala filozofia.
na moj gust zbyt sobie do serca wziales generalke w MM widzac ze jestes na 1 miejscu (jak juz wiele razy wpominalem kto inny powinien byc).
to jest chyba oczywiste czemu razem to jest klasyfikowane. to i to jest mini max.
co za roznica jak jest klasyfikowane jak i tak tego 1 miejsca nie powinienes miec <lol>
poza tym do chelma nie jest daleko. jedno twoje upalanie mniej na torze (nie mowie o minimaxach) i masz na droge do chelma.
jakos nikt z pulaw czy chelma nienarzeka ze musi jechac do lublina. ja jakos tez nie narzekam ze 240km jest do birczy. mam ochote to jade i jestem klasyfikowany, nie mam to nie jade. i cala filozofia.
na moj gust zbyt sobie do serca wziales generalke w MM widzac ze jestes na 1 miejscu (jak juz wiele razy wpominalem kto inny powinien byc).
Danielu dla Twojej swiadomości nie wzialem sobie do serca pierwszego miejsca, bo wiem,ze go nie utrzymam WRX-em MISTRZU.
Widze,ze Ciebie nadal boli, ze nie wygrales tamtego minimaxa.
Wytlumacz dlaczego teraz jest dopiero druga runda NELSON, a nie 4 skoro to i to jest MM ?
Ile mam Ci razy powtarzac ze odleglosc do Chelma czy tam Wlodawy nie robi mi problemu?