raczej mini max nie powinien byc wliczany do Nelson Challenge.
chyba odwrotnie. nelson challenge nie powinien byc wliczany do minimaxow.
ale nadal nie wiem czemu mialem informacje od prezesa ze jest wliczany, a michal pokazal co innego
Wszystkie imprezy rozegrane w ramach Nelson SUNgraf Challenge BĘDĄ zaliczane do klasyfikacji Mistrzostw (czy też Pucharu) Okręgu!! Będą tylko przeliczone na klasy obowiązujące w okręgu, bowiem w Nelsonie są trzy klasy, a w Okręgu cztery. Warunkiem koniecznym jest tylko zgłoszenie imprezy do Okręgu w terminie 7 dni. Tak więc imprezy chełmskie (w planie jest też wizyta w Krasnymstawie i Włodawie ) będą zaliczane i do Nelsona i po przeliczeniu do Okręgu!
Wszystkie imprezy rozegrane w ramach Nelson SUNgraf Challenge BĘDĄ zaliczane do klasyfikacji Mistrzostw (czy też Pucharu) Okręgu!! Będą tylko przeliczone na klasy obowiązujące w okręgu, bowiem w Nelsonie są trzy klasy, a w Okręgu cztery. Warunkiem koniecznym jest tylko zgłoszenie imprezy do Okręgu w terminie 7 dni. Tak więc imprezy chełmskie (w planie jest też wizyta w Krasnymstawie i Włodawie ) będą zaliczane i do Nelsona i po przeliczeniu do Okręgu!
ja nie nastawiam sie na nelson challenge, ze wzgledu krotkich prob(wolnych prob), a jesli to ma sie zaliczac do mini maxow to oznacza, ze osoby ktore odpuszczaja nelson, rywalizacja o punkty w mini maxach mija sie z celem.
Zgodnie z intencją PZM mini sprinty to imprezy popularne, których powinno być jak najwięcej i organizowanych w jak największej ilości miejsc - stąd wymóg tylko wcześniejszego zgłoszenia do okręgu, bez wcześniejszego umieszczania w kalendarzu. Nikt nigdy nie mówił, że mini sprinty mają się odbywać tylko na torze, wręcz przeciwnie! Imprezy na torze preferują mocne auta, w Nelsonie dużo do powiedzenia ma też łącznik pomiędzy pedałami i kierownicą - tak więc w sumie wygra najlepszy. Przyznam tylko, że mi się nie podoba zapis regulaminu wliczający do końcowej klasyfikacji wyniki z "n-1" (a więc prawie wszystkich!) mini sprintów. Jeśli więc mini sprintów będzie np. 17, to do końcowej klasyfikacji będzie się liczyło 16, a wystarczyłoby np. 10-12.
Imprezy na torze preferują mocne auta, w Nelsonie dużo do powiedzenia ma też łącznik pomiędzy pedałami i kierownicą - tak więc w sumie wygra najlepszy.
i taki tok myślenia mi sie podoba...
<spoko> <spoko>
_________________ ...laik rajdowy...
DACAR - Auto Części
Chełm, al. Armii Krajowej 9 lok. 5
Imprezy na torze preferują mocne auta, w Nelsonie dużo do powiedzenia ma też łącznik pomiędzy pedałami i kierownicą - tak więc w sumie wygra najlepszy.
i taki tok myślenia mi sie podoba...
<spoko> <spoko>
przeciez sa klasy zrobione pojemnosciowe, wiec nie widze problemu.
msjk, Jeśli chodzi o próby w nelsonie to oczywiście można narzekać bo to nie tor, bo nie robi się ponad 100 na godzinę itd ale staramy sie nadrabiać ciekawością, sprawną organizacją (np nie czekasz na próbe tylko jedziesz KJSową pentlę) jak najmniejsza ilością pachołków, itd, itp. Dodatkowo ciągle wyszukujemy nowych miejsc i na każdym MM będzie coś nowego. Piszesz że za wolne ale skręcać tez trzeba umieć
Teraz troche apropo 16stego marca i miejsc: ul. Sybiraków (dawna puławska) - chodź to parking to towarzyszy mu ogromna rzesza kibiców, na następnej imprezie będą wcielone również drogi publiczne wokół parkingu; ZUS: to trzeba zobaczyć, bo opisać się nie da a WORD: wielki asfaltowy plac gdzie można zrobić na prawdę szybkie próby no i hym, ciekawe ilu z nas miało okazje przejechać po prawdziwej hopce? Myślę że znajdzie sie nie jeden taki któremu opadnie kopara
Krótko mówiąc ruszać cztery litery i przyjeżdżać do Chełma
_________________ ... rally & moto maniak...
Ostatnio zmieniony przez Góral Sob Mar 08, 2008 11:27, w całości zmieniany 1 raz
a w daleko macie do chelma ze marudzicie??
jak widac po ostatnim mm w chelmie mocnwe auto tez moze wygrac.
zamiast sie cieszyc ze wiecej jest imprez to marudzicie zewliczane sa do klasyfikacji.