Auto: Audi A4
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Lis 2004 Posty: 691
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 17:54
MACIOR napisał/a:
Ja wczoraj zamontowałem w Wulkano nowe kapice, ciekawe czy wiecie ale do opon o porfilu niższym jak 40 trzeba używać specjalnej czerwonej maszynki, co się chłopaki omęczyli wczoraj
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 18:16
hehe... z wiekszoscia gum niskoprofilowych nawet z 45 sa klopoty... jak zakladalem bridgestone potenza so2 (235/45 ZR17) to dwoch szpecjalistow sie meczylo i marudzilo ze bardzo twarde opony
Ja wczoraj zamontowałem w Wulkano nowe kapice, ciekawe czy wiecie ale do opon o porfilu niższym jak 40 trzeba używać specjalnej czerwonej maszynki, co się chłopaki omęczyli wczoraj
Pochwal się nowymi kapciami
Jakieś Dunlopy Sp Sport, kfako dziś widział jak quattro pięknie w zakręty 90st się łamie
Wysłany: Sob Kwi 02, 2005 22:36
mattey napisał/a:
Jaqub, czyzbyś mówił o tej wulkanizacji kolo CM na Piaseckiej:?: oni tam zawsze marudzą
choć ostatnio gumy zmieniam tylko w wulkano co firma to firma
takiej obok sklepu spozywczego...
ja od dawna jezdzilem TYLKO do nich... maja dobra maszyne... uwazaja na alumy a nie jak nie wchodzi to na pale jakim metalowym badziewiem pchaja....
w sumie to w wulkanizacji jestem tylko po to zeby zalozyc opony na felgi bo kola zakladam, zdejmuje itp sobie sam zainwestowalem 40 kilka plnow w zabe z makro firmy TOYA i jeszcze kilka zlociszy w taki bajerancki klucz do kol (krzyzak takze z MAKRO)
Wysłany: Nie Kwi 03, 2005 14:44
na tyl mam kolka gotowe do zalozenia bo w pazdzierniku kupilem oponki i bylem zeby mi zalozyli i WYWAZYLEM i leza w piwnicy od tego czasu a przednie kolka byly wywazane miesiac przed zdjeciem z auta a tak wogle to sie czepiacie bo nie ma zadnego bicia.... a oponki zuzywaja sie rownomiernie...
Wysłany: Nie Kwi 03, 2005 20:19
piszac ze zuzywaja sie rownomiernie chodzilo mi o to ze 'patrzac na oko' nie widac zeby gdzies opona byla bardziej wytarta... a co do wywazania to wiem o tym u mnie ciezarki sa nalepiane od wewnatrz w feldze przy samym srodku a poza tym mam wypas feleczki prawie nowki i uwazam na nie... nie robie slajdow po kraweznikach, jak wiem ze jakis odcinek drogi jest bardzo kiepski to nie lamie przepisow itd...
p.s. zmieniliscie juz oponki na letnie? ja jeszcze czekam bo w nocy sa przymrozki a czesto musze jezdzic rano...
Ja tam po założeniu walców, poleciałem taką ładną serie zakrętów na pewnej trasie przy prędkościach jakich unikałby zdrowo zryty człowiek i powiem, że quattro to fajna sprawa, zwłaszcza jak przekraczasz magiczną liczbe i widzisz 2 szybkie łuki