Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Czw Mar 24, 2005 09:45 Re: Wulkanizacjia warta polecenia
krystianITR napisał/a:
Gdzie na terenie lublina jest wulkanizacjia warta polecenia???
THX
a musi być na terenie LBN ???
ja polecam Radawiec .. całkiem niedaleko ...
100% profesionalizm ..
maszyny w idealnym stanie
umiarkowane ceny
jakies 2 kilometry przed lotniskiem w Radawcu po prawej stronie.
Firma sie nazywa "Moto-Dok"
robią też mechanikę i blacharstwo na profesionalnym poziomie.
człowiek naprawde zna sie na rzeczy i fuszerki nie odwala... !!!!!
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Czw Mar 24, 2005 12:50
Gebka - jak jedziesz krasnicka, po prawej za kosciolem w konopnicy mijasz droge na motycz, a za 20-50m skrecasz w lewo(przed przystankiem, na wysokosci tego kiosku chyba:D, ale nie da sie nie trafic, jest flaga michelina budynek tak w glebi, a podworko wylozone kostka brukowa). maja przechowalnie, dobre ceny i profi warsztat i swietnie sie znaja na oponach, ponadto spoilery nie sa dla nich zadnym problemem, gdzie w niektorych firmach po prostu mnie przepraszaja ale maja za wysokie podkladki pod progi i ramie od podnosnika jest za wysokie. tu jest ok.
0-81 50-322-91
Kunickiego koło Techmaxu, Wulkano za Świdnikiem. Kółka pompujesz azotem dlatego ponieważ ten gaz ma mniejszą rozprężalność przy wzroście temperatury, tak dla przykładu pompujesz wiatrem koła na 2.2, pojeździsz troche i masz 2.4, dasz w palnik masz 3. Sam mam azocikiem napompowane na 3.2 i jest bajer
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Czw Mar 24, 2005 22:48
dobra wulkanizacja to ULTIMA tuz przed wulkano jadac od lublina a za wulkano jadac do lublina Adres to piasecka 152 lub 156 (jakos tak)... przy sklepie spozywczym... maly zaklad.. ale ja tam zmieniam oponki (zakladam na fele) troche marudza jak mnie widza ale nie odmawiali zakladania niskoprofilowych 17stek BRIDGESTONE POTENZA SO2 (k** TWARDYCH) i na maszynie do zakladania maja specjalna rolke plastikowa do przyciskania opony zeby nie niszczyc alufelg...
Auto: Audi A4
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Lis 2004 Posty: 691
Wysłany: Czw Mar 24, 2005 22:57
Paweel napisał/a:
wilku napisał/a:
ja tez zmieniam u Gebki i jestem zadowolony i polecam ten zakład mozna napompowac azotem i przechowac oponki
a jakie są ceny ???
w sezonie pytałem .. powiedzieli mi 80zł za komplet wymiane ...
a pompowanie azotem co daje ???
Polecam Gębkę.Jutro rano właśnie jade na wymiankę.Za wymianę opon na alumkach biorą 80zł.
A pompowanie azotem opon w zwykłym samochodzie nie ma sensu , bo to nic nie daje , a zresztą jak pompuje zwykłym powietrzem to mam 78% azotu , więc te niecałe 20% to bezsens
Hugo u mnie w Audi potrafie tak zagrzać lacza, że pojawia się mgiełka, więc wole sobie azocikiem napompować, pozatym masz cały czas stałe ciśnienie w oponie która idealnie przylega do podłoża.
Auto: ...
Skąd: Polska Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Maj 2004 Posty: 3215
Wysłany: Czw Mar 31, 2005 23:16
po napompowaniu azotem jest cały czas takie samo cisnienie w oponie i nie muszisz juz sie martwic ze mam niedopompowane oponki i nie matrwisz sie ze co jakis czas sprawdzasz cisnienie i dopompowywujesz taka jest własnie zaleta pompowania azotem
_________________ "nie sztuką jest zwrócić na siebię uwagę tonami spojlerów i neonów... sztuką jest zrobić to bez nich..."
Ja wczoraj zamontowałem w Wulkano nowe kapice, ciekawe czy wiecie ale do opon o porfilu niższym jak 40 trzeba używać specjalnej czerwonej maszynki, co się chłopaki omęczyli wczoraj