Auto: DRAG and civic d16
Skąd: Czechów Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Cze 2004 Posty: 525
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 20:02
Ja moge tylko dodac ze niestety tylko tutaj sie gada...
Przyklad jest bardzo prosty, zawody w Stalowej Woli na 1/4 mili rzut beretem od Lublina gdzie mozna naprawde pojezdzic i bezpiecznie sie pobawic itd...
I gdzie wtedy sa wszyscy????????
_________________ Sezon 2004 ET:14.225
Sezon 2005 ET:13.477
Sezon 2006 ET: 13.852-13.364-13.137-13.082
Sezon 2007 ET:11.56 Tokol wegry
2007 EAST EUROPEAN Sport FWD N/A 1st place
I-Vice Mistrz Polski 2007 w klasie Profi
10 second FWD N/A Honda CRX (10.9@210.5km/h)!!!Tokol 16.05.2009
Szukam sponsora!!
Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 12 razy Dołączył: 14 Paź 2004 Posty: 857
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 21:04
Krystian zadał bardzo dobre pytanie. Ja niestety pare dni przed stalową dostałem nową pompe wtryskową której szukałem od roku i naprawde nie było czasu zestroić tej ilośći paliwa pod obecną sprężarke... . Nie pisze tego po to żeby sie usprawiedliwiać , bo zawody w stalowej zawsze mi sie podobały dzięki fajnemu klimatowi który zawsze był na tych zawodach.Ja szczerze obiecuje poprawe , bo mam nadzieje że niedługo skończą sie moje problemy z małymi turbinami wysranymi co 8tys km....
Auto: o_0
Skąd: Polska Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Lis 2004 Posty: 273
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 22:02
witam, widze ze jak zwykle sa tacy co mowia ze dobre inni ze chujoowka i sa tacy co nie mowia nic tylko mysla. Popatrzcie wstecz - mowie o mich znajomych : Kazik mial golfa teraz ma Honde miał B16A2 - ma 18C4 miał seryjny kolektor wydechowy cos tam juz kmini. Teraz Qsy miał c16NZ potem był plus turbo teraz wywalił to goowno i wklada 16V. Co chce powiedziec ze nasze auta sie zmieniaja i taki ranking miał by sens. Widac by było co kazda modyfikacja dała i co dzieki wydanym dolarom uzyskalem. Chodzi tu o czyste wspolzawodnictwo - Panowie od Nisanów tez nie spią. Cały czas kombinuja i modzą. Auta sie sprzedaje kupuje nowe i jest wtedy jakaś akcja - kogo zbije komu dam rade i znowu powrot do garazu i dłubanina. Pierdolicie jak stare baby ze auta latajace po ulicy OK ale fajnie bylo by jak by ten mocny Ceraj przyjechal w taka cieplą noc i pokazał na co została wydana ta kasa. Widok szybkiego auta i dziwiek tego silnika byl by fajna odskocznia od tego szarego dnia codziennego. A to ze by wygrał ? zawsze jest szansa ze moze sie cos zesrać . Wrzucajcie tu swoje zdania ale w bardzo pozytywnym tonie a nie jako klutnia. Dziekuje za uwage
no dobra w takim razie na jakiej zasadzie mialby powstac raninkg...? Obejmowal by wszytkie auta (turbo, N/A, diesel) ale trzeba jakos je ustawic...wg. mocy? a pozniej wszytko werfikowac na ulicy późną porą
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001
witam, widze ze jak zwykle sa tacy co mowia ze dobre inni ze chujoowka i sa tacy co nie mowia nic tylko mysla. Popatrzcie wstecz - mowie o mich znajomych : Kazik mial golfa teraz ma Honde miał B16A2 - ma 18C4 miał seryjny kolektor wydechowy cos tam juz kmini. Teraz Qsy miał c16NZ potem był plus turbo teraz wywalił to goowno i wklada 16V. Co chce powiedziec ze nasze auta sie zmieniaja i taki ranking miał by sens. Widac by było co kazda modyfikacja dała i co dzieki wydanym dolarom uzyskalem. Chodzi tu o czyste wspolzawodnictwo - Panowie od Nisanów tez nie spią. Cały czas kombinuja i modzą. Auta sie sprzedaje kupuje nowe i jest wtedy jakaś akcja - kogo zbije komu dam rade i znowu powrot do garazu i dłubanina. Pierdolicie jak stare baby ze auta latajace po ulicy OK ale fajnie bylo by jak by ten mocny Ceraj przyjechal w taka cieplą noc i pokazał na co została wydana ta kasa. Widok szybkiego auta i dziwiek tego silnika byl by fajna odskocznia od tego szarego dnia codziennego. A to ze by wygrał ? zawsze jest szansa ze moze sie cos zesrać . Wrzucajcie tu swoje zdania ale w bardzo pozytywnym tonie a nie jako klutnia. Dziekuje za uwage
No ba nawet mój stukonny dziadek daje rade, aż się boje przyszłego sezonu
Auto: STI & Polonez 1500
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 34 razy Dołączył: 06 Paź 2004 Posty: 3372
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 01:03
V-MAXXX napisał/a:
no tak autka sie zmieniają, ale zadko kiedy jest okazja sie spotkac i wszystkie mody zweryfikowac dosłownie raz na jakis czas sporadyczie uda sie zrobic jakis spontan, sam wiesz jak jest ja w glownej mierze robie autko pod siebie i jak narazie nie miałem okazji wystartowac na zawodach głownie z wlasnej głupoty a czasem poprostu z braku funduszy zyjemy w polsce i trzeba sobie to wybaczyc Jak tylko moge to staje na kresce i bardzo chetnie zweryfikue swoje mody w silniku jak tylko czas i kasa mi pomoze Przedewszytskim robie to dla siebie i dla zabicia nudy w tej smutniej wsi ale nadal uwazam ze w naszym miescie ranking streetracerów jest juz ustalony a to ze spawos zaczoł w koncu sie odnajdywac na 1/4 mili nie oznacza ze mamy sie wszyscy kłócic
pozdro i bez napiec porsze
Auto: Malarz
Skąd: Lublin Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lut 2005 Posty: 1180
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 07:49
ZuZkA napisał/a:
jasne ze nic nie wyjdzie jak kazdy oleje temat i bedzie czekal na to az ktos inny cos zrobi
ale jak ktos juz cos zrobił i pojechalismy w fajne miejsce.. (przy cmentarzu) to krzyczałas zeby Vesti oddał Ci za paliwo ,bo to miejscówka do pupy i tylko benzyne zmarnowałas...
Auto: audi 90q 2.3 20V & AR
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 09:15
QSY napisał/a:
Przedewszytskim robie to dla siebie i dla zabicia nudy w tej smutniej wsi ale nadal uwazam ze w naszym miescie ranking streetracerów jest juz ustalony a to ze spawos zaczoł w koncu sie odnajdywac na 1/4 mili nie oznacza ze mamy sie wszyscy kłócic
pozdro i bez napiec porsze
no wlasnie nie do konca jest ustalony, jechal ktos z slg albo z czarna cupra, s14? chodzi o dobra zabawe, nawet jakbym od crx'a krystiana dostal z 10 dlugosci to i tak mialbym zajebisty fun. Kazdy z nas cos przeciez dlubie- skoro nie jezdzimy na zawody to jak inaczej sprawdzic wynik ? tak, jak pisal Vmaxxx, jak przyjedzie jakas wydumka z niewiadomo czym pod maska i pozamiata 90% z nas, to i tak nic sie nie stanie. obawiam sie ze niektorzy traktuja to zbyt powaznie i boja sie przegrac. Jezeli chodzi o klasy- wszystko zalezy od ilosci chetnych i zdecydowanych na 100%. Jak bedzie za malo to moge nawet w turbo zostac pozamiatany i zeby nie bylo takich sytuacji o ktorych Kuba pisze......
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 09:47
Vesti napisał/a:
Uwaga groże wam!!
Do 20km/h pozamiatam was wszystkich..
ale tutaj nikt nie musi nic udowadniac
czy ktokolwiek pojmuje ze np. dla mnie są sporo ważniejsze sprawy niż pakowania siana w samochód ... dużego siana ... bo co innego swapa za 5 tyś. zrobić a co innego pakować x10 tyle
dla mnie to miałoby być dla fanu i "odstresowania" bo w takim celu poluje na jakiś "fajny" samochód ... mercedes juz nie starcza
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
czy ktokolwiek pojmuje ze np. dla mnie są sporo ważniejsze sprawy niż pakowania siana w samochód ... dużego siana ... bo co innego swapa za 5 tyś. zrobić a co innego pakować x10 tyle
I z takim podejściem, nigdy nie będziesz w czołówce w żadnym sporcie motorowym. Bo tam nie ma miejsca na kompromisy.
A ten ranking miałby na celu sklasyfikowanie racerów tylko i wyłącznie dla zabawy oraz dla mobilizacji do dłubania w swoich autkach. Istotę tego rankingu najlepiej opisał V-MAXXX .
Rysiek napisał/a:
no dobra w takim razie na jakiej zasadzie mialby powstac raninkg...? Obejmowal by wszytkie auta (turbo, N/A, diesel) ale trzeba jakos je ustawic...wg. mocy? a pozniej wszytko werfikowac na ulicy późną porą
Taki ranging ma tylko sens jeśli będzie ustalony wg. czasu, ponieważ są różne drogi i sposoby żeby uczynić swoje auto szybkim, i nie tylko moc się liczy.
Moja propozycja jest taka, żeby najpierw ustawić auta wg. czasów osiągniętych na zawodach, bo jest to najbardziej obiektywne. A następnie dodać auta które nigdy nie miały mierzonego czasu.
Przykład:
Spawos był szybszy niż noodl3s, który ma najlepszy czas 15,22 ET. Tym sposobem Spawos byłby oczko wyżej od niego itd....
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 12:46
daniel napisał/a:
Paweel napisał/a:
I z takim podejściem, nigdy nie będziesz w czołówce w żadnym sporcie motorowym. Bo tam nie ma miejsca na kompromisy.
A ten ranking miałby na celu sklasyfikowanie racerów tylko i wyłącznie dla zabawy oraz dla mobilizacji do dłubania w swoich autkach. Istotę tego rankingu najlepiej opisał V-MAXXX .
Rysiek napisał/a:
Taki ranging ma tylko sens jeśli będzie ustalony wg. czasu, ponieważ są różne drogi i sposoby żeby uczynić swoje auto szybkim, i nie tylko moc się liczy.
Moja propozycja jest taka, żeby najpierw ustawić auta wg. czasów osiągniętych na zawodach, bo jest to najbardziej obiektywne. A następnie dodać auta które nigdy nie miały mierzonego czasu.
Przykład:
Spawos był szybszy niż noodl3s, który ma najlepszy czas 15,22 ET. Tym sposobem Spawos byłby oczko wyżej od niego itd....
a kto Ci powiedział że ja mam jakieś kompromisy ...
jak niejasno sie wyraziłem to Ci odpowiem ... NIE INTERESUJE MNIE START W JAKIMKOLWIEK "POWAŻNYM" sporcie motorowym
interesuje mnie ciekawe spędzenie wolnego czasu
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: S4/ Iveco Pomoc Drogowa
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Lut 2005 Posty: 177
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 19:07
Przeciez to ma byc tylko zabawa, nie ma zadnej nagrody to mozna sie pobawic nietrzeba zadnych oficjalnych czasow na zawodach bo pewnie nie bylo by ich za duzo..