Auto: A4//grande P.
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 7 razy Dołączył: 19 Sty 2008 Posty: 423
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 22:18 czy można mieszać płyny do chłodnic
w jednym z aut w rodzinie zmienialiśmy wężyk od chłodnicy, bo puszczał i trzeba było spuścić trochę płynu z układu...zapomniałem że kiedyś wymieniałem na febi koncentrat czerwony, a teraz mamy kupiony petrygo. czy można wymieszać te dwa płyny ?
Auto: WANNNAAA HA
Skąd: Świdnik Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Mar 2007 Posty: 140
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 14:21
dwóch kolorów raczej nie beltac
ja u siebie bełtam plyny typu petrygo,glixol czy koncentrat k2 bo troche mi cieknie z weżyka jakiegoś a zimno niechce sie robić........takie mozna bełtac nic sie nie dziejehaaaa waaanaaa
_________________ TA NO NO HA
było z audi
b2 coupe 2.3
b3 1.9klekot
i jest wannaaa ha
Auto: A4//grande P.
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 7 razy Dołączył: 19 Sty 2008 Posty: 423
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 18:31
MIODEK napisał/a:
Nie mieszaj, bo Cię pogryzą i tak czy tak wyrzuci go ze zbiorniczka
wow, a to ciekawe może rozwiniesz swoją myśl
to nie mieszać , tylko teraz zlokalizować termostat żeby z bloku silnika spuścić resztki płynu...hymmmmmm swoją drogą to dziwne co mówicie, bo obydwa są na bazie glikolu etylowego a na bańce petrygo nie jest nigdzie napisane żeby nie mieszać z innym
Auto: Audi B4 TornadoRot
Skąd: Czechów Pomógł: 5 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 129
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 18:52
ja gdzies wyczytalem ze mozna to robic !!! tzn mozna mieszac plyny chlodzace pod warunkiem ze sa tego samego rodzaju/koloru
ja kiedys tak zrobilem w swoim B2 - kiedys troche cieklo a ze nie bylo petrygo na dolewke dolalem glixolu na ktorym bylo napisane z jakimi innymi plynami mozna go mieszac
Auto: WANNNAAA HA
Skąd: Świdnik Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Mar 2007 Posty: 140
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 01:43
ja juz dwa razy zmieszałem rozne plyny o roznych kolorach i potem pupcia cieklo (moze i przypadek ????):haha: teraz mieszam podobne kolory tak lepiej dmuchajac na zimne haaaaa
dzisiaj kupiłem 5l i gosc sie pyta jaki kolor jaki samochod ja mu mowie waaannnnaaaaa suka i niebieski czy tam zielony.....ono gapi sie na mnie pyta co ja no no dawaj ten zielony taki wlejem do wanny haaaa patrzył krzywo na mnie ze mialem juz po wahacz leciec haaaaaaaaa ale wkoncu mu powiedziałem bo pyta sie po co do wannny leje plyn ja mówię bo cieknie ten dalej gapi sie na mnie mine zrobił jak kot srajacy na pustyni gadam mu daj mi plyn do audi czyli waaannaaa haaa ale i tak nie zaczaił haaaaaaaaaaaaaa
wiec pyta jaki zalany zielony czy rozowy ja mu ze zielony on ok to damy zielony zeby taki sam był .....wiec mysle ze nawet przy kupnie plynu jak pyta sprzedawca o kolor tzn ze cos w tym jest?ale ja tam sie nie znam bełtam se i glixol i petrygo i k2 razem i jest gitara.....a ze rozowy jest na takim skladzie jak reszta to i tak nie bedee lał takiego pedalskiego koloru do waaannnnyyyyy haaaaaaaaaaaa pozdro
_________________ TA NO NO HA
było z audi
b2 coupe 2.3
b3 1.9klekot
i jest wannaaa ha
ja juz dwa razy zmieszałem rozne plyny o roznych kolorach i potem pupcia cieklo (moze i przypadek ????):haha: teraz mieszam podobne kolory tak lepiej dmuchajac na zimne haaaaa
dzisiaj kupiłem 5l i gosc sie pyta jaki kolor jaki samochod ja mu mowie waaannnnaaaaa suka i niebieski czy tam zielony.....ono gapi sie na mnie pyta co ja no no dawaj ten zielony taki wlejem do wanny haaaa patrzył krzywo na mnie ze mialem juz po wahacz leciec haaaaaaaaa ale wkoncu mu powiedziałem bo pyta sie po co do wannny leje plyn ja mówię bo cieknie ten dalej gapi sie na mnie mine zrobił jak kot srajacy na pustyni gadam mu daj mi plyn do audi czyli waaannaaa haaa ale i tak nie zaczaił haaaaaaaaaaaaaa
wiec pyta jaki zalany zielony czy rozowy ja mu ze zielony on ok to damy zielony zeby taki sam był .....wiec mysle ze nawet przy kupnie plynu jak pyta sprzedawca o kolor tzn ze cos w tym jest?ale ja tam sie nie znam bełtam se i glixol i petrygo i k2 razem i jest gitara.....a ze rozowy jest na takim skladzie jak reszta to i tak nie bedee lał takiego pedalskiego koloru do waaannnnyyyyy haaaaaaaaaaaa pozdro