FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
czy można mieszać płyny do chłodnic
Autor Wiadomość
slaw86 
drifter

Auto: A4//grande P.
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 22:18   czy można mieszać płyny do chłodnic

w jednym z aut w rodzinie zmienialiśmy wężyk od chłodnicy, bo puszczał i trzeba było spuścić trochę płynu z układu...zapomniałem że kiedyś wymieniałem na febi koncentrat czerwony, a teraz mamy kupiony petrygo. czy można wymieszać te dwa płyny ?

.Gelo. 
the fastest furious

Auto: Golf mk2 VR6
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 23:47   

proponuje tego nie robić

marcinmk2 
streetracer

Auto: audi a4
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 23:55   

Cytat:
proponuje tego nie robić

Dokładnie na większości opakowań jak nie na każdym jest napisane że nie wolno mieszać z innymi płynami więc nie ma co ryzykować ...

MIODEK 
Specjalista
Zawsze z Audi

Auto: Audi 90USq
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 06:52   

Nie mieszaj, bo Cię pogryzą i tak czy tak wyrzuci go ze zbiorniczka

bartolinii 
Specjalista
PIMPEK DYSKO

Auto: WANNNAAA HA
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 14:21   

dwóch kolorów raczej nie beltac :spoko:
ja u siebie bełtam plyny typu petrygo,glixol czy koncentrat k2 bo troche mi cieknie z weżyka jakiegoś a zimno niechce sie robić........takie mozna bełtac nic sie nie dziejehaaaa waaanaaa
b3 1.9klekot
i jest wannaaa ha

chudy 2.0 
drifter

Auto: wanna
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 14:23   

Tak jak pisze Pimpek mieszać jeden kolor ja tez mieszałem ostatnio haaaaaaaa wanna

slaw86 
drifter

Auto: A4//grande P.
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 18:31   

MIODEK napisał/a:
Nie mieszaj, bo Cię pogryzą i tak czy tak wyrzuci go ze zbiorniczka

wow, a to ciekawe może rozwiniesz swoją myśl ;)

to nie mieszać :spoko: , tylko teraz zlokalizować termostat żeby z bloku silnika spuścić resztki płynu...hymmmmmm swoją drogą to dziwne co mówicie, bo obydwa są na bazie glikolu etylowego a na bańce petrygo nie jest nigdzie napisane żeby nie mieszać z innym :|

ilo 
technical monster

Auto: TOYOTA RAV4
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 18:36   

Tu znalazłem fajny temat
http://www.auto-swiat.pl/...ac,22563,1.html

rafii 
Specjalista

Auto: Audi B4 TornadoRot
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 18:52   

ja gdzies wyczytalem ze mozna to robic !!! tzn mozna mieszac plyny chlodzace pod warunkiem ze sa tego samego rodzaju/koloru
ja kiedys tak zrobilem w swoim B2 - kiedys troche cieklo a ze nie bylo petrygo na dolewke dolalem glixolu na ktorym bylo napisane z jakimi innymi plynami mozna go mieszac :spoko:

M@rcus 
Specjalista

Auto: Audi A4 Avant
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 20:37   

Prestona można mieszać, jest to napisane na opakowaniu, a jak z innymi nie wiem.

johny 
drifter

Auto: robi psssssss
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 20:40   

smiało mozna mieszac płyny do chłodnic, na pewno nic sie nie bedze gryzło, płyny roznia sie tylko nazwa i kolorem ich skład jest w 95% taki sam

bartolinii 
Specjalista
PIMPEK DYSKO

Wysłany: Wto Lut 02, 2010 01:43   

ja juz dwa razy zmieszałem rozne plyny o roznych kolorach i potem pupcia cieklo (moze i przypadek ????):haha: :haha: :haha: teraz mieszam podobne kolory tak lepiej dmuchajac na zimne haaaaa
dzisiaj kupiłem 5l i gosc sie pyta jaki kolor jaki samochod ja mu mowie waaannnnaaaaa suka i niebieski czy tam zielony.....ono gapi sie na mnie pyta co :wow: :wow: :wow: ja no no dawaj ten zielony taki wlejem do wanny haaaa patrzył krzywo na mnie ze mialem juz po wahacz leciec haaaaaaaaa ale wkoncu mu powiedziałem bo pyta sie po co do wannny leje plyn :| :| ja mówię bo cieknie ten dalej gapi sie na mnie mine zrobił jak kot srajacy na pustyni :| :| gadam mu daj mi plyn do audi czyli waaannaaa haaa ale i tak nie zaczaił haaaaaaaaaaaaaa
wiec pyta jaki zalany zielony czy rozowy ja mu ze zielony on ok to damy zielony zeby taki sam był .....wiec mysle ze nawet przy kupnie plynu jak pyta sprzedawca o kolor tzn ze cos w tym jest?ale ja tam sie nie znam bełtam se i glixol i petrygo i k2 razem i jest gitara.....a ze rozowy jest na takim skladzie jak reszta to i tak nie bedee lał takiego pedalskiego koloru do waaannnnyyyyy haaaaaaaaaaaa :fucku: :fucku: :fucku: :fucku: pozdro :spoko:
b3 1.9klekot
i jest wannaaa ha

chudy 2.0 
drifter

Auto: wanna
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 06:23   

bartolinii napisał/a:
ja juz dwa razy zmieszałem rozne plyny o roznych kolorach i potem pupcia cieklo (moze i przypadek ????):haha: :haha: :haha: teraz mieszam podobne kolory tak lepiej dmuchajac na zimne haaaaa
dzisiaj kupiłem 5l i gosc sie pyta jaki kolor jaki samochod ja mu mowie waaannnnaaaaa suka i niebieski czy tam zielony.....ono gapi sie na mnie pyta co :wow: :wow: :wow: ja no no dawaj ten zielony taki wlejem do wanny haaaa patrzył krzywo na mnie ze mialem juz po wahacz leciec haaaaaaaaa ale wkoncu mu powiedziałem bo pyta sie po co do wannny leje plyn :| :| ja mówię bo cieknie ten dalej gapi sie na mnie mine zrobił jak kot srajacy na pustyni :| :| gadam mu daj mi plyn do audi czyli waaannaaa haaa ale i tak nie zaczaił haaaaaaaaaaaaaa
wiec pyta jaki zalany zielony czy rozowy ja mu ze zielony on ok to damy zielony zeby taki sam był .....wiec mysle ze nawet przy kupnie plynu jak pyta sprzedawca o kolor tzn ze cos w tym jest?ale ja tam sie nie znam bełtam se i glixol i petrygo i k2 razem i jest gitara.....a ze rozowy jest na takim skladzie jak reszta to i tak nie bedee lał takiego pedalskiego koloru do waaannnnyyyyy haaaaaaaaaaaa :fucku: :fucku: :fucku: :fucku: pozdro :spoko:

Ty sssssssssssssssss wanna :fucku2:

agrest82 
drifter

Auto: 100 2.2/polo
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 16:49   

bartolinii napisał/a:
a ze rozowy jest na takim skladzie jak reszta to i tak nie bedee lał takiego pedalskiego koloru do waaannnnyyyyy haaaaaaaaaaa

ha ha ty sssssssssssssskkk... wanna nie jeździ na różowym. :haha:

Co tu gadać co tu kryć nie da się bez jazdy żyć!!!!

bartolinii 
Specjalista
PIMPEK DYSKO

Wysłany: Sro Lut 03, 2010 00:57   

agrest82 napisał/a:
bartolinii napisał/a:
a ze rozowy jest na takim skladzie jak reszta to i tak nie bedee lał takiego pedalskiego koloru do waaannnnyyyyy haaaaaaaaaaa

ha ha ty sssssssssssssskkk... wanna nie jeździ na różowym. :haha:

haaaaaaaaa to ja wiem bo to brzydki kolor haaaaaaaaaaaaaaaaaaa :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
b3 1.9klekot
i jest wannaaa ha

Odpowiedz do tematu