Wysłany: Pon Mar 29, 2010 15:51 Termometr zewnetrzny pokazuje cały czas od +4,5C do 6,5C
Dziś gdy zaszedłem rano do auta termometr mi pokazał +4,5 C i śnieżynkę chodź na pewno było dobre 10C. i tak bez przerwy co włącza silnik chodź na dworze jest około +15 to termometr mi pokazuje +4,5 i nagrzewa się do max 6,5C jak się silnik rozgrzeje do 90C. Może mi ktoś podpowiedzieć co mam zrobić teraz jak sprawdzić Polskim VAgiem lub Vagiem o co biega? Prosiłbym o instrukcje jak dla laika.
Auto: B5 Syncro i FIREBLADE ;)
Skąd: Węglin Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Wrz 2007 Posty: 218
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 16:41
Nie wiem jak to jest w audi ale być może jest to oznaką, że padł ci po prostu czujnik temperatury zewnętrznej. Piszę, że nie wiem jak to jest w audi bo w samochodach bmw padnięty czujnik temperatury zewnętrznej objawia się wyświetlaniem -40 albo +40. Najlepiej byś zrobił jakbyś zlokalizował ten czujnik i spróbował go podmienić na czujnik od kogoś u kogo pokazuje dobrze. To najprostsza metoda sprawdzenia czujnika. Być może jest też jakiś problem na kostce przy czujniku. Jeżeli to nie pomoże (podmiana czujnika z innego A4, przeczyszczenie kostki) nie pozostaje ci nic innego jak udać się na VAG'a. Taka jest moja rada.