Wysłany: Sro Lis 24, 2010 21:00 Regeneracja zacisków i kopyt czym pomalować
Siema
Przymierzam się do remontu hamulców w kiosku i chciałem od razu pomalować kopyta i zaciski, pytanie użyć do tego jakiejs specjalnej farby, czy unikor wystarczy?
no i kwestia estetyki na czerwono czy na żółto? jak wiemy czerwony jest szybszy, no ale żółty podobno +10 do lansu
_________________ z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sro Lis 24, 2010 21:59
sa specjalne farby spray lub zestawy z lakier+ utwardzacz + zmywacz do czyszczenia. Stosowalem zarowno ten zestaw (cena ok 50-70pln), spokojnie wystarcza na kilka aut, trzeba kilka roznych pedzelkow (duzy i jakies male do zakamarkow), spray (15-30pln), najlepiej malowac na starych klockach i pozniej zalozyc nowe, troche zabawy z tasma do zamaskowania itp. Podstawa to dobre wyczyszczenie + kilka warstw farby (ladniej wychodzi kolor). Ja malowalem na czerwono. Wg mnie z zestawem jest wiecej zabawy, sprayem jest znacznie szybciej a efekt uwazam osobiscie praktycznie ten sam.
i myśle, że na dłuższa mete tak własnie bym kombinował u siebie malowałem zaciski sprayem i wyszło ok. Wyjąłem klocki poszyściłem papierem ściernym, szczatka puzniej benzyna ekstrakcyjna pozaklejałem gumki nałożyłem kilka warstw i efekt wyszedł taki