Wysłany: Sob Sty 15, 2011 12:29 [ALL] Lublin ul. Młyńska ( na placu Gaspol) "warsztat&a
Zacznę swoja długo historie od początku, kto nie lubi czytać niech nie czyta bo może się zanudzić.
W SKRÓCIE POWIEM ŻE U PANA PAWŁA BARDZO JEST DROGO I TROSZKĘ PAN NACIĄGA KLIENTA. MAM NADZIEJ ZE TYLKO TYLE.
Ale zacznijmy w moim Audiku padł alternator nie było ładowania, wiec szukałem pomocy u klubowiczów odesłano mnie do Pawła Quattro z LKA. Ma być super robota. Podjeżdżam swoim Audikiem już bez ładowania na słabym już akumulatorze do "Warsztatu" Lublin ul. Młyńska ( na placu Gaspolu) ( jeśli ta dziuple można nazwać warsztatem, ,zero podnośników hydraulicznych , gdzie tu XXI w, ale to można jeszcze przeżyć). Spotykam młodego faceta max 27lat przedstawia mi się jako Paweł Quattro. Mówię mu o swoim problemie wszystko ładnie i w super atmosferze. Nawet zapytałem się jak trafić z powrotem stad jakie autobusy tu jeżdżą, a on nie ma problemu ze odwiezie mnie własnym samochodem. Opowiada mi historie o forum ze pewna Pani naprawiała u niego i dał 650zł a ja pytam ile u mnie max a on że 600zł ( ale to już maksymalne koszta) ( chyba jedyny plus).
A teraz same suche fakty. Dojeżdżam do domku , za jakąś 1h telefon, że Łukasz mamy problem jedna śruba ma ukręcony gwint i trzeba zdjąć cały pas przedni żeby to rozmontować cena u mnie takiej usługi 250zł!!!! ( myślę dobra może ma racje,ale trochę drogo jak się później dowiaduje z pewnych źródeł (klubowicze A4) nawet przy śrubie z ukręconym gwintownikiem dało by się bez zdejmowania pasa przedniego).
ZDJĘCIE PASA PRZEDNIEGO W A5 B5 U RENOMOWANYCH WARSZTATÓW KTÓRE DZIAŁAJĄ PONAD 10 LAT
AUTO-SERVICE Z.CIECHANEK http://www.ciechanek.pl/i185ZŁ!!!
AUTO- SERVICE PATYRA http://www.patyra.com/ 200ZŁ!!!
Pan Paweł z swojej dziupli 250zł ( bez rachunku w promocyjnej cenie dla klubowicza LKA czyli mnie) to bez promocji ile 400zł???
NA WSZYSTKO FAKTURKA VAT LUB PARAGONIK.
A u pana Pawła nic!!!
Ok to już mam diagnozę to teraz szukam alternatora patrze na allegro ceny rożne od nawet 100zł do 350zł za zregenerowany, wystawiony od renomowanej uzytkownika z Passat forum. Ale wszyscy z LKA odradzają by brać regenerowany od Pawła .
Paweł dzwoni do mnie po wstępnych oględzinach i mówi regeneracja ok 200zł mojego. Ja mówię zastanowię się. Miałem brać regeneracja ale na drugi dzień zrobiło się z 200zł już 350zł ( za regeneracje mojego). Tak wiec ja mówię STOP na razie. Wtedy Paweł telefonie ze złością odburknął że ty wybierasz !!!
Patrze a tu jak z bajki w dziale sprzedam użytkownik paput z Puław sprzedaje alternator ze swojego rozbitego. Ugaduję się z nim na 180zł i on dowozi mi na miejsce do Lublina, zaznaczam że jedziemy do Pawła Quattro i jak nie działał to wraca z niczym do Puław. Użytkownik paput zgadza się na moje warunki. Tak wiec ja nie myśląc pisze smsa do Pawła Quattro że jutro przyjadę o 16:30 z użytkownikiem paput i z alternatorem. Paweł na to ok.
Użytkownik paput by nie jechać na darmo rzecz jasna sprawdził swój alternator na stole probierczym, bo wiedział że jak nie będzie działa to straci czas i kasę na paliwo do Lublina.
Przyjeżdżam z wizytownikiem paput na miejsce o godzinie 16:30 do Paweł Quattro a ten mówi że dziś już nie zdąży mojego auta zrobić i żebym zostawił alternator i jechał do domu. A przecież wiedział że przyjadę już dzień wcześniej. NIE WYDAJE WAM SIĘ TO PODEJRZANE??? Wiec pałce paputowi 180zł i wracamy do domku. Wracam i za niedługo telefon (od Pawła) po jakiś 30minutach że ten alternator do pupy ze pasek będzie z niego spadał i ze założy mi go na moją odpowiedzialność Przyjeżdżam jak się okazuje pasek nie spada w ogóle , a napięcie ładowania jakieś 16,7V jak nagle jak rano było 14V???? To mówię że to nie możliwe a on żebym dał numer do użytkownik paput i on z nim pogada ( wychodzi i gada z nim). Ja zdesperowany i smutny, mowie ok zrób regeneracje mojego za 350zł. Co najśmieszniejsze Paweł się myli w tym co sam mówi np. pierwszego dnia jak zawiózł samochód to mówi ze może łożysko mam do wymiany i to koszt 200zł , a za kilka dni mówi ze tu też łożysku w alternatorze paputa jest do wymiany i koszt 150zł. To mówię niech z dwóch alternator zrobi jeden działający. A on ze u mnie to samo wszystko zepsute jest.
Mówię sobie już kur..... niech będzie Ci te 250zł robocizna i 350zł za regeneracje mojego ( gdzie za ta cenę można kupić cały zregenerowany i wypiaskowany od użytownika z forum Passata).
Jeszcze wczoraj byłem w firmie Jaker na Jaśminowej jeszcze raz skontrolować alternatori to samo było. Wiec umówiłem się z paputem ze mu odwiozę go do Puław. On ok , ogólnie spoko koleś bardzo miły i nie jakiś agresywny. Paput patrzy i ogląda u niego w serwisie alternatorów i rozruszników i tez nie działa. Przy okazji pokazał mi że alternator był świeżo co rozkręcony ślady na śrubach. Ogólnie użytkownik paput przepraszam , był taki miły że nawet oddał mi 80zł z 180zł.
ODBIERAM SAMOCHÓD : On wymieniłem Ci jeszcze wiązkę elektryczna bo się spaliła. Światła mijania nie działały a długie i reszta tak. Pewnie żarówki się spaliły albo w najgorszym wypadku jakiś bezpiecznik. A on że jakąś wiązkę wymieniał. Wiec ja mówię mu ze przy sobie mam tylko 600zł. Pewnie myślał że rzucę mu z 650zł , a on na to ze dasz kiedyś przy okazji. Okazji nie będzie nigdy, bo już tam nigdy nie zaglądnę . Chyba że coś wyciągnął z mojego samochodu lub podmienił ale wtedy przyjadę z panami niebieskimi. Klucze i kasę wzięła jego dziewczyna i jeszcze coś mówiła żebym nie słuchał jak coś o nich źle mówią bo to plotki. Opowiadał mi tez ze nie odżywają się z użytkownikiem GELO z LKA. A gwarancji nie dostałem bo nie było laptopa i nie było jak wydrukować kartki z data i co było robione i z pieczątka. Przecież wiedzieli ze przyjadę po auto , tym bardziej by wcześniej przygotował gwarancje z racji patrząc na moje rejestracje RST i że może nie mieszkam w Lublinie A miała być na rok... Zero rachunków faktury. nawet nie wiem co było zminiane w tym alternatorze.
Maja mnie chyba za już totalnie głupiego laika.
OGÓLNY BILANS: ok 800ZŁ (250zł robocizna ( zdejmowanie pasa przedniego w promocji w klubie LKA), 350zł regeneracje, 180zł paput, czas i paliwo .
Nerwów nie licze.
JEŚLI JESZCZE COŚ CIEKAWEGO SOBIE PRZYPOMNĘ Z TEGO TYGODNIA WRAŻEŃ TO NAPISZE JESZCZE.
a JESZCZE TEN TEKST "Ja mam super opinie mechanika i doświadczenie i nie będzie meni idiota kłamał" - pan Paweł o wizytowniku paput, facet ma z 27 lat max i ma wielkie doświadczenie...
Pewnie u uczciwego elektromechanika skończyło by się pewnie za 1/2 tej kwoty albo i mniej.
JEŚLI NAWET MYLĘ SIĘ CO DO SWOICH WNIOSKÓW i użytkownik paput też TO I TAK NIE POLECAM ZE WZGLĘDU NA CENĘ USŁUG!!!!
Auto: ropniak
Skąd: LSM Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 964
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 13:18
Wszystko ok,tylko popraw gramatykę,bo ciężko się czyta.
Z Gelem pokłócony ? Chyba dlatego ,że Gelo porządny człenio i dobrze robi,przez co odbiera im klientów.
Wszystko ok,tylko popraw gramatykę,bo ciężko się czyta.
Z Gelem pokłócony ? Chyba dlatego ,że Gelo porządny człenio i dobrze robi,przez co odbiera im klientów.
dzięki za dobre słowo,
może nie odbiera a znacznie podzielił,
z Pawłem nie wyszła "spółka " i z perspektywy czasu widzę że to był dobry pomysł że już nie pracuje u mnie
grunt to podejście do człowieka z Pawłowi go brakowało
jestem teraz obrzucany błotem w klubie LKAudi przez dziewczyne Pawła ale kto wie co było to wie
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 22:54
hehehe... ja regenerowalem alternator do hultaja lacznie z wymiana uzwojenia to zaplacilem ok 300pln (na hutniczej na placu za WORDem), z gwarancja pisemna chyba na 6 miesiecy chcieli go wymienic za 120pln montaz/demontaz (ja sobie sam wymienilem)... smiech na sali... za taka kase to bys pewnie w sumie mial nowke ale tak to jest jak sie na sile szuka oszczednosci...
Auto: Audi A4 1.9TDI
Skąd: Ponikwoda Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2009 Posty: 109
Wysłany: Nie Sty 16, 2011 11:37
Heh ten teman już jest chyba na wszystkich forach Ja nie wiem jak było naprawdę, ale wiem tyle, że forum LKA się znowu zesrało po zaczęciu tak intensywnego tematu... Ja kilka razy się doradzałem w różnych sprawach raz Pawła raz Gela i żaden mnie w przysłowiowego wacka nie zrobił więc nie będę stawał po żadnej ze stron
Auto: 80q Competition
Wysłany: Nie Sty 16, 2011 21:51
majuDJ, masz rację takich rzeczy nigdy nie można robić!
Domyślałem się kiedyś takiego finału tych akcji. Nie każdy jest mechanikiem,
niestety nie którzy myślą, że to wykorzystają. Pozdro.
majuDJ [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 16, 2011 21:57
Nie rozumiem o co chodzi w tym zdaniu "Domyślałem się kiedyś takiego finału tych akcji." ???
Auto: 80q Competition
Wysłany: Nie Sty 16, 2011 23:06
majuDJ, nie będę tu pić piany. Poleciał sobie w kulki ze mną ten człowiek
nie przy naprawie auta, ale w innych poważnych sprawach zachował się jak dzieciak
schował głowę w piasek i nie odbierał telefonu itp./itd. Za jego też sprawą tj. przyjaźń oraz
wspólna firma czy co tam jeszcze nie wiem z Gelem skończyła się moja przygoda z LKA.
Wiedziałem, że kiedyś oliwa będzie sprawiedliwa.
Ten przykład pokazuje jak to się wychodzi i super traktuje innych "klubowiczy".
majuDJ [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 17, 2011 00:49
Dzięki za info. Ja tez niestety traktuje forum LKA jako mało wiarygodne forum. Duża część osób proponowała tego "mechanika" miało być tanio, szybko i ogólnie cacy, a co wyszło to widać w mojej historii.Teraz zanim oddam do warsztatu to przeglądnę warsztaty polecane na forum A4 klub polska, A6 klub polska, Passat forum.
majuDJ, Po pierwsze kim ty jesteś ze rejestrujesz się na wszystkich forach i od razu zakładasz temat?Po drugie założyłeś tysiące tematów i miliony postów również na innych forach w dodatki po kilka tematów na jednym forum z pytaniem gdzie masz pojechać z twoim problemem bo to chyba najważniejszy problem był na forach od momentu kiedy znikł Krzyż z pod Pałacu..
Z tego co wiem wyjechałeś z zakładu, zapłaciłeś i od razu do domu, jak najszybciej do kompa i heja Akcja Pojechać po Człowieku..
Nawet z nim nie rozmawiałeś co i jak po wyjechaniu z zakładu.. dla mnie osobiscie ta sprawa jest śmierdząca i to bardzo bo jak ktoś by mnie tak oszukał to na pewno nie zakładał bym tysiące tematów na forach w Polsce bez uzgodnienia lub chociażby rozmowy/wykłócenia się z mechanikiem A teraz nawet telefonu nie odbierasz, Uciekasz? bronisz się Konfrontacji?a może prawdy?
majuDJ napisał/a:
Opowiadał mi tez ze nie odżywają się z użytkownikiem GELO z LKA
Pytanie co ma piernik do Wiatraka, Kogo to obchodzi i jaki to ma związek z sprawą..Po co to piszesz?Masz jakiś w tym swój Cel?
Dla mnie krótko zwięzłe i na temat..Miałeś możliwość pojechanie gdzie indziej, pewnie taniej, to mogłeś pojechać a nie teraz oczerniać ze ktoś wziął 250 zł za rbotę i 350 regenaracja,a tak to prokuratur powinienem sie zająć tą sprawą bo ja tu widzę zniesławienie. Jak cie oszukał to najpierw udowodnij kolego
I jeżeli jesteś Facetem załóż Buty,zostaw Kapelusz i weź tego paputa i jedź do pawła wyjaśnić cała ta sprawę bo może to być nie porozumienie i pomyłka, a oczerniłeś go wszędzie.A cena hmm mogłeś pojechać gdzie taniej i nikt ci nie kazał tutaj robić auta
Ja czasem warto dorzucić parę groszy i być pewien roboty..Zmienie zdanie do sytuacji jak udowodnisz swoją rację,
Ostatnio zmieniony przez marcino Pon Sty 17, 2011 17:00, w całości zmieniany 3 razy