FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: johny
Nie Lip 14, 2013 22:03
1,4 tdi AMF
Autor Wiadomość
Cybul
znawca

Wysłany: Nie Sty 16, 2011 12:08   1,4 tdi AMF

Szukam w necie gdzie mozna zrobić do tego traktora chip i trzeba gdzieś jeździć dalej warszawa radom itp ;/. Czy można do was pojechać z moim klekotem?? na jakąś wycene sprawdzenie czy coś z tego bedzie :mrgreen: głównie śmigam po mieście więc nie trzeba mi jakis tam ogromnych mocy zwłąszcza że polo siedzi dość nisko i tylko na równym można podgonić :haha: ale na tyle ile sie da bezpiecznie dla tych trzech garów :x

tak jak pisałem 1,4TDI AMF vw polo 2000r, jak to sie u was odbywa?? Jakieś sprawdzenie silnika czy sie nadaje itp?? jeżeli nie to poradzicie co wymienić przed chipem? ogólnie chodzi żeby to cykało jak zegareczek pod względem mechanicznym silnika :mrgreen:

QSY 
speed demon
emeryt

Auto: STI & Polonez 1500
Wysłany: Pią Lut 04, 2011 19:20   

Pytasz co wymienic przed chipem...moze to smiesznie zabrzmi ale ja proponuje zacząc od silnika...1.4 to mało optymistyczna jednostka jezeli chodzi o czipsowanie :roll:

Cybul
znawca

Wysłany: Nie Lut 13, 2011 15:15   

było już nic nie pisać bo o taką odpowiedz mi nie chodziło ale jak lubisz nabijac sobie posty to luz :spoko: nie chodzi mi o zrobienie z tego rakiety tylko podniesienie delikatne mocy do około 95KM nie każdemu chodzi o chipowanie w sensie ścigania sie :x chodzi raczej o walory użytkowe typu wyprzedzanie itp, wiem ze sie da tylko chodziło mi o tą właśnie firme. Ale chyba nikt nie robił tam chipa bo nigdzie nie ma informacji ani nikt sie nie chwali, nie poleca

sławomir 
drifter

Auto: Golf
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 19:27   

Cybul, odezwij się 603177035 bo pw nie działa

misieklublin 
Widać, że się stara

Auto: M3
Wysłany: Sro Kwi 13, 2011 10:03   

W Lublinie, mogę polecić mojego znajomego który zajmuje się mechaniką, elektroniką samochodową i re-mapami. Ma warsztat przy ulicy Skrzynickiej (numeru budynku nie pamiętam, pierwsza brama na lewo od wjazdu z Mickiewicza), telefon : 605 645 485. Trzeba zadzwonić i się dogadać.
Ostatnimi czasy chipowaliśmy u niego Mercedesa 270 cdi w automacie, i efekt jest na prawdę przyjemny. Wszystko pracuje płynnie i zdecydowanie odczuwalny jest wzrost mocy. Co prawda hamowni tam nie ma, ale jeśli chodzi o sam chip to z czystym sumieniem mogę go polecić.
Pozdrawiam :spoko:

Odpowiedz do tematu