Wysłany: Pią Paź 21, 2011 19:44 Gdzie kupię tanio dużą ilość płynu do chłodnic.
Potrzebuję prawdopodobnie 100-200l niezamarzającego płynu do napełnienia instalacji centralnego ogrzewania. Jakość nie ma większego znaczenia, najbardziej zależy mi na niskiej cenie.
Będę wdzięczny za info.
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Sob Paź 22, 2011 14:11 Re: Gdzie kupię tanio dużą ilość płynu do chłodnic.
dan napisał/a:
Potrzebuję prawdopodobnie 100-200l niezamarzającego płynu do napełnienia instalacji centralnego ogrzewania. Jakość nie ma większego znaczenia, najbardziej zależy mi na niskiej cenie.
Będę wdzięczny za info.
ja kupowałem w baniakach 30 litrów po około 120zł w którymś sklepie z częściami do ciężarówek w okolicy makro
[ Dodano: Sob Paź 22, 2011 16:12 ]
pilachgt napisał/a:
W tesco był ostatnio jakiś 5l za 15zł
do chłodnic ? czy do spryskiwaczy ?
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
W tesco jest jakiś po 16,99 za 5 l, w miarę dobra cena.
Kolega mi podpowiedział, że może poszukać w warsztatach samochodowych zużytego płynu i to odkupić, żeby obniżyć koszty. Tylko nie wiem czy taki płyn ma jeszcze swoje niezamarzające właściwości.
Kolejnym rozwiązaniem jest napełnienie układu olejem transformatorowym - podobny szybciej się nagrzewa, nie ma właściwości żrących. Tylko czy pompa w piecu gazowym może na czymś takim pracować. No i gdzie kupić taki olej transformatorowy?
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 07:18
jesli grzejesz tylko dom to ok a jesli tez CWU czyli wode to lepiej kupic ten glikol co do solarow jest bo w razie awarii dostanie Ci sie to do kranu z ciepla woda...
Auto: Audi A4 1.9TDI
Skąd: Ponikwoda Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2009 Posty: 109
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 19:37
Płyn zakupiłem Jest to coś takiego:
http://www.tesco.pl/topdr...odukt-1517.html
Od 10 rano stał w temp -25 bo niestety tylko taką mogę osiągnąć w mojej amatorskiej mroźni , ale nie zamarzł i nie było nawet jednej drobinki lodu, więc jak za tą cenę to naprawdę się opłaca
Płyn zakupiłem Jest to coś takiego:
http://www.tesco.pl/topdr...odukt-1517.html
Od 10 rano stał w temp -25 bo niestety tylko taką mogę osiągnąć w mojej amatorskiej mroźni , ale nie zamarzł i nie było nawet jednej drobinki lodu, więc jak za tą cenę to naprawdę się opłaca
A było coś jeszcze tańszego? Np. płyn marki Tesco?