Wysłany: Pon Mar 26, 2012 18:19 SKRADZIONO AUTO VW PASSAT B2 86r. nr rej. LU 70438
Witam, w nocy z niedzieli 25.03 na poniedziałek 26,03 z parkingu przy ulicy Poturzyńskiej 5 na czechowie skradziono Mojemu dobremu znajomemu samochód marki VW model Passat B2 o nr rejestracyjnym LU 70438, ze znaków szczególnych to relingi dachowe i złoty kolor, w aucie nie było całej tapiecerki od foteli przednich do końca auta. Podejrzewamy w najlepszym wypadku że jakimś małolatom się nudziło i wybrali się na przejażdżkę, w aucie praktycznie nie było ropy więc jest możliwość że Passek został gdzieś porzucony, może gdzieś u was na osiedlach ktoś porzucił to autko, może gdzieś na obrzeżach miasta? Kolega jest załamany bo auto było naprawdę dobrze doinwestowane i zadbane. Poniżej zamieszczam foto. Wszelkie informacje kto kolwiek zauważy to auto proszę kierować do Mnie 509593543. Proszę modów o podwieszenie tego tematu na jakiś czas i z góry dziękuje. Nie wiem jakim trzeba być skur............ żeby kraść takie zabytki, mamy tylko nadzieje że nie ukradł go w celu rozebrania na części ... Sprawa zgłoszona oczywiście odpowiednim organom
Auto: Audi 100 C4 Avant
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 18:59
Dokładnie tak jak Johny pisze. 23.12.11 ukradli mi z pod bloku moja Audi 80 b2. Z tablicami zarejestrowaną ubespieczoną tylko nie jeżdzoną od jakiegoś czasu. Na Policje nie ma co liczyć. Od sąsiadów dowiedziałem się że o 13stej w bialy dzien przyjechało dwóch gości laweta wciagneli na lawete i odjechali. Nikt z policji nie raczył sprawdzić monitoringu. A na zeznaniach policjantka od razu mi powiedziała że jak sie nie znajdują samochody za 200.000 to i za 2000 sie nie znajdzie.
Kolega, który mieszka na Choinach też mówił, że ostro kradną auta. Zawinęli MB sprintera oraz próbowali golfa IV gwizdnąć, ale został znaleziony 2 ulice dalej z rozwaloną stacyjką...
Kradną bo są teraz dobre patenty by bez lipy było a i zarobek dobry. I to jumają różne samochody od złomów co stoją od kilku lat po na prawde rodzynki jak zajumali jedyne BMW chyba X6 po tuningu dobrym.
Jak my zostawiliśmy w Ćmiłowie mondeo stare to stało 2tyg. w końcu pojechaliśmy po nie sholować ok 22-23 podjeżdząmy a tam VW LT stary i line podpinają pod naszego mondka. Przyjechalibyśmy 10min później to by go nie było
jak pdjechaliśmy pod mondka to obaj skitrali się do samochodu i palili frana a lina dalej była przypięta do LT'ka a my na spokojnie sobie go ściągnęliśmy. Oni stali cały czas i się patrzyli