Wysłany: Nie Mar 30, 2008 15:29 6 kwietnia 2008 - samochodowo, rockowo i ... na Poziomie!
W niedzielę 6 kwietnia Automobilklub Chełmski organizuje Samochodowy Mini Sprint o Puchary Ośrodka Szkolenia Kierowców KULKA. Impreza rozpocznie się o godz. 14:00 na Torze Lublin i będzie piątą rundą Mistrzostw Okręgu Lubelskiego w Mini Maxach.
Impreza jest dostępna dla wszystkich chętnych chcących poczuć smak adrenaliny i w bezpiecznych warunkach podnieść swoje umiejętności w prowadzeniu samochodu –wystarczy prawo jazdy kierowcy i dysponowanie sprawnym, ubezpieczonym samochodem. Na uczestników będą czekały cztery próby sprawnościowe, zorganizowane w podobny sposób jak na ostatniej rundzie. Na najlepsze trójki w klasyfikacji generalnej czekają puchary, najlepsze trójki w klasach i najlepsi debiutanci otrzymają medale, a wśród wszystkich uczestników zostaną rozlosowane nagrody rzeczowe.
Nietypowe będzie tym razem zakończenie imprezy, uroczystość ta nastąpi bowiem nie na torze, lecz ... w klubie Poziom po koncercie grupy Myly Ludzie, która w finale zaprezentuje utwór pod tytułem „Chełmski Automobilklub”. Rozpoczęcie koncertu planowane jest na godz. 19:30 – miłośników dobrego rocka i sportów samochodowych zapraszamy do klubu Poziom przy ul. Langiewicza 16. Przed i po koncercie na telebimie będzie można obejrzeć najciekawsze filmy rajdowe z sezonu RSMP ‘2007.
Ostatnio zmieniony przez EwuSka Czw Kwi 03, 2008 07:42, w całości zmieniany 2 razy
wielkie wyrazy uznania dla organizatorów. Pomysł połączenia imprezy na torze z imprezą w klubie to moim zdaniem strzał w 10-tkę. Ja napewno przyjade na tor, ale co do wieczora cięzko powiedziec, ale chętnie zobaczyłbym jak to wszystko wyjdzie
W niedzielę około godz. 12tej na Torze Lublin pojawi się Sebastien Ogier. Podopieczny Sebastiena Loeba, zwycięzca Rajdu Meksyku w klasyfikacji JWRC będzie pomagał Marcinowi Łepikowi w ustawieniu zawieszenia przed Rajdem Krakowskim, który Marcin pojedzie samochodem Citroen C2 S1600. Popularny "Ciapek" planuje pojechać tym samochodem wszystkie rundy tegorocznych RSMP, w planie jest także start w Rajdzie Niemiec.
- Cieszę się, że udało mi się przekonać Citroena i Totala do wsparcia moich startów. Sponsorzy docenili mój agresywny styl jazdy i widzą we mnie wielki potencjał. Po wprowadzeniu w roku 2010 zakazu startów samochodów WRC w mistrzostwach świata mam być drugim obok Loeba kierowcą fabrycznym Citroena - powiedział Marcin Łepik.
W niedzielę około godz. 12tej na Torze Lublin pojawi się Sebastien Ogier. Podopieczny Sebastiena Loeba, zwycięzca Rajdu Meksyku w klasyfikacji JWRC będzie pomagał Marcinowi Łepikowi w ustawieniu zawieszenia przed Rajdem Krakowskim, który Marcin pojedzie samochodem Citroen C2 S1600. Popularny "Ciapek" planuje pojechać tym samochodem wszystkie rundy tegorocznych RSMP, w planie jest także start w Rajdzie Niemiec.
- Cieszę się, że udało mi się przekonać Citroena i Totala do wsparcia moich startów. Sponsorzy docenili mój agresywny styl jazdy i widzą we mnie wielki potencjał. Po wprowadzeniu w roku 2010 zakazu startów samochodów WRC w mistrzostwach świata mam być drugim obok Loeba kierowcą fabrycznym Citroena - powiedział Marcin Łepik.