Wysłany: Wto Lip 01, 2008 08:50 Adrenalina bez alkoholu i narkotyków
W niedzielę 6 lipca odbędzie się Samochodowy Mini Sprint "Adrenalina bez alkoholu i narkotyków", stanowiący czwartą rundę SUNgraf Challenge (cyklu imprez dla kierowców amatorów organizowaną w Chełmie) i drugą rundę Cyklu Wakacyjnych Mini Sprintów o Puchar Prezesa Zarządu Okręgowego PZM w Lublinie. Zbiórka uczestników o godz. 10:00 na parkingu przy ul. Sybiraków (przy Chrobrym). Na najlepszych czekają puchary, medale i dyplomy oraz nagrody rzeczowe, a na wszystkich znakomita zabawa, duże emocje i spora dawka adrenaliny. Próby będą wymagające, odbędą się m. in. na wyłączonej z ruchu ul. Sybiraków oraz w Centrum Handlowym Wschód (z wjazdem na "rondo" w lasku). Do startu organizatorzy zapraszają wszystkich chętnych. Warunkiem udziału jest dysponowanie sprawnym, ubezpieczonym samochodem i prawem jazdy kierowcy, a efektem będzie poprawa umiejętności w prowadzeniu samochodu. Wpisowe wynosi tylko 20 zł (członkowie AK Chełmskiego 15 zł), a każdy uczestnik do pokonania głodu otrzyma pizzę od pizzerii Palermo. Rodzaj pizzy będzie miał powiązanie z zajętym miejscem. Najlepsi otrzymają podstawowe margherity, a kolejni już teoretycznie lepsze pizze. Sponsorami imprezy będą też Sklep Motoryzacyjny z ul. Pocztowej, Kancelaria Ubezpieczeniowa Iwony Szłapak, Akumulatory z ul. Jaworskiego oraz Urząd Miasta Chełm.
Organizator gorąco zaprasza również kibiców - od godz. 11:00 na parkingu przy ul. Sybiraków rozpoczną się konkursowe przejazdy, gdzie oprócz obserwowania rywalizacji kierowców będzie można posłuchać rajdowej muzyki oraz wziąć udział w licznych konkursach.
Oprócz pucharów i medali zasypiemy Was odtwarzaczami MP3 - dostaną je zwycięzcy klas, a reszta (mamy aż dwanaście!!!) zostanie rozlosowana. Rozlosujemy też nówkę sztukę akumulator VARTA Silver dynamic 54 Ah 530 A.
impreza rewelacja, naprawde wielkie gratki dla organizatorów i sponsorów oczywiście. Jednak wielka prośba, zeby wyciąć to cholerne drzewo Gratuluje Zwycięzcom.
impreza bardzo fajna - gratulacje dla zwycezcow - zdeklasowali wszystkich
ja mialem przygody jakich jeszcze nie miałem - czyli pęknięta opona na 6 próbie i ostatnie 3 odciki na dojazdówce jechałem (mam nadzieje że napęd nie ucierpiał bo dojazdówka jest ok. 5-6cm niższa od koła fabrycznego).
i tak mój wynik (4 miejsce i 1 w klasie) jest dobry jak na 3 cofania przy nawrotkach(kłopoty z ręcznym),wpadnięcie w krzaki i jazde na dojazdówce