Wysłany: Sro Paź 15, 2008 18:16 Niebezpieczeństwa na drodze
W nocy z 14 na 15 października koło godziny 1:00 jechałem sobie trasa nr 8 na Tomaszów Mazowiecki tak z 90-100km/h Trzymając się prawego pasa, zobaczyłem, że jakieś 300m przede mną stoi tir na awaryjnych na poboczu chociaż ze tam jest zakaz zatrzymywania sie, no nic jade wklejony w przednia szybę i wypatruje co sie stało hmmm...
Aż tu nagle po mojej lewej stronie zrównał sie ze mną Passat i w dosłownie 1s ujrzałem COŚ!
a passat wyskoczył w powietrze na jakieś 1,5m lecąc na prawy pas którym jechałem!!lekko odbiłem w prawo a tu COŚ leży na poboczu a ja milimetry od tego CZEGOŚ przemknolem. Wszystko trwało około 3/4s. odrazu zatrzymaliśmy sie za tirem który stal na poboczu wyskoczyłem z auta i podchodzę do kierowcy z passata i pytam sie czy nic mu nie jest, ale wszytko w porządku nim. podchodzi kierowca Tira i mówi ze jak jechał to na jezdnie wyszły 3 Dziki(najbliższy las z 1km od drogi)i on jednego staranował i sie dlatego zatrzymał, a passat rozjechał drugiego, wzięliśmy trójkąt ostrzegawcze i idziemy zabezpieczyć to miejsce a tam leza 3 ogromne DZIKI i wszędzie flaki porozwalane po całej jezdni!!
PS: *Passat z 2008r cały przód skasowany,
*Tir to samo
*3 dziki martwe
Ostatnio zmieniony przez ceber6 Sro Paź 15, 2008 18:16, w całości zmieniany 1 raz