FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: johny
Czw Lip 18, 2013 17:46
III runda MSW w KJS 10 maja Biała Podlaska
Autor Wiadomość
Asieńka 17 
Widać, że się stara

Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 08:40   III runda MSW w KJS 10 maja Biała Podlaska

6 - PUCHAR PREZESA AK, III RUNDA MISTRZOSTW STREFYWSCHODNIEJ W KJS 2009 10 MAJ

AK Bialskopodlaski Zaprasza wszystkich chętnych do wzięcia udziału w 6 – Pucharze Prezesa AK w Konkursowych Jazdach Samochodowych (KJS).
Impreza stanowi również III Rundę Mistrzostw Strefy Wschodniej 2009 w KJS.
Organizator przewiduje 12 prób sprawnościowych podzielonych na 3 pętle po 4 próby. Pierwsze dwie próby odbędą się na lotnisku, trzecia na parkingu przy ryneczku na Alejach 1000-lecia, a czwarta na Placu Wolności.
Osoby które chcą wziąć udział w imprezie muszą posiadać sprawny samochód , czyli musi przejść Badania Kontrolne (BK), oraz trzeba posiadać kaski.
Wpisowe wynosi 70 zł –wpłata no konto, a w dniu imprezy 140zł).
Zgłoszenia będą przyjmowane drogą elektroniczną do 08 maja na sssbiala@op.pl (zgłoszenie należy wypełnić zapisać u Siebie na komputerze a następnie wysłać na podany adres e-mail) do godz. 16.00, oraz w dniu imprezy w biurze imprezy na Placu Wolności od godziny 8.00.
Start pierwszego zawodnika godzina 11.00 meta koło godzina 16.00 natomiast zakończenie koło godz. 17.30.
Osoby które chcą przyjść i obejrzeć zmagania zawodników o Puchar Prezesa Automobilklubu Bialskopodlaskiego zapraszamy serdecznie ale zwracamy się z apelem o ZACHOWANIE SZCZEGULNEJ OSTROŻNOŚCI na próbach sportowych oraz nie wychodzenie za taśmę organizatora.
Już niedługo wszelkie szczegóły na temat imprezy.

Automobilklub Bialskopodlaski Aleja Jana Pawła II 7 21-500 Biała Podlaska
bank PKO BP o/Biała Podlaska konto 04 1020 1260 0000 0602 0050 2781
e-mail sssbiala@op.pl Tel 504 070 951

Zgłoszenie i regulamin na stronie www.akbiala.pl

BartekM 
Uczy sie pisac
BartekM

Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 22:41   

140 zł i 6 osob na starcie, 70 tez nie mało....

PARD_BP 
Widać, że się stara

Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 16:12   

PAYLOT 
Specjalista
Pilot jedynki GTi

Wysłany: Wto Maj 05, 2009 09:56   

I wszystko jasne :)

Helmut 
znawca

Wysłany: Sob Maj 09, 2009 08:21   

Kto się wybiera?? Z naszej str. na pewno my i Junior. Może jakaś lista zgłoszeń??
Ostatnio zmieniony przez Helmut Sob Maj 09, 2009 08:23, w całości zmieniany 1 raz  

longin201 
Specjalista

Auto: Ford Fiesta
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 08:50   

Ja też się wybieram :P

junior001 
Specjalista
junior001

Auto: opel corsa gsi
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 21:01   

bardzo fajny KJS,szkoda tylko że aby 10 załóg wystartowało,próby dość szybkie i wymagajace rozwagi jak i umiejętności,było super :)

PAYLOT 
Specjalista
Pilot jedynki GTi

Wysłany: Nie Maj 10, 2009 21:02   

I już po rajdzie...
Ogólnie ciekawie, fajne, urozmaicone odcinki z różną nawierzchnią. Dosyć szybko na próbach - lotnisko 2.
Organizacja na niezłym poziomie - widać organizatorzy bardzo się starali dobrze wypaść i myślę, że się udało chociaż nie obyło się bez drobnych zgrzytów na koniec.
Ale najważniejsze że rajd się odbył!!!

Wyniki w generalce:
1.Gruszka
2. Osmoliński/Poś
3. Jusiaki

Pozdro dla wszystkich zawodników i organizatowrów.
Myślę, że za rok przyjedzie więcej załóg bo warto!

d_ARC 
Specjalista
GTI16 już wkrótce :D

Wysłany: Pon Maj 11, 2009 11:11   

Próby rewelcja, dorzuciłbym jeszcze szuterki jak przed dwoma laty i byłoby piknie.

Organizacja staranna, niestety wpadki pozostawiają niesmak... Z jednej strony starali się iść na rękę, z drugiej m.in. próbowali wklepić taryfę której nie było, to udało się wyjaśnić, bo szybko się zorientowaliśmy. Ale niesłuszną karę za wcześniejszy wjazd na PKC dopiero przy wynikach zobaczyliśmy. Tu już dyskusji nie było, bo sędzia "nie mógł się pomylić" i miał zegarek ścienny, wskazówkowy za 10PLN z Tesco, co ciekawe podobno radiowo zsynchronizowany z pozostałymi. Że o kilkunastosekundowej "pomyłce" w czasie jednej z prób dla pewnej załogi nie wspomnę.

Ogólnie impreza ciekawa, warto pojechać bo sporo adrenalinki na próbach było :) Czasy też sensowne jak na problemy z chłodzeniem, łyse R888 i kilka błędów, co dobrze rokuje na przyszłość. Niestety widać efekty kilkumiesięcznej przerwy w startach, jak tez może i u AKBP prawie dwuletniej w organizacji KJS - nauczka na przyszłość, że trzeba patrzeć sędziom na ręce.
Ostatnio zmieniony przez d_ARC Pon Maj 11, 2009 11:13, w całości zmieniany 1 raz  

Stolkinnen 
znawca

Wysłany: Pon Maj 11, 2009 12:12   

Atmosfera miła, dyrekcja rajdu i sędziowie mili i nienadęci - wpadki mogą się wszędzie zdarzyć, tu przynajmniej bez złej woli bo Rzeszów wydrukował zwycięstwo swojego ziomka unieważniając próbę z jego taryfą - a to powód żeby więcej do Rzeszowa nie jechać. AK bialskiemu można poradzić - a właściwie zalecić to co było standardem 10 lat temu żeby stopery były dublowane na każdej próbie - co wykluczałoby pomyłki, przypadkowe wyłączenia i błędy pomiaru - przy tak równym poziomie różnice są minimalne. No i na przyszłość rada - tańsze wpisowe - lub przynajmniej w tej samej wysokości w dniu zawodów i przyjedzie duużo więcej załóg. No i pozdrowienia dla bialskiego szerywa Dżastisa z radarem :) który był chyba sklonowany bo stał wszędzie :) proszę o kontakt jeśli ktoś ma fotki białego starucha Scirocco - będę zobowiązany prawniklublin@o2.pl

PARD_BP 
Widać, że się stara

Wysłany: Wto Maj 12, 2009 12:12   

Wilka szkoda ze zgłosiło się tak mało załóg, próba główna musiała być odwołana , a miało być zamknięta centrum miasta i wszystko było przygotowane. AK nie mogło czekać z zapisami do samego końca, zabezpieczenie centrum jest bardzo kosztowne i musieliśmy wiedzieć wcześniej ile będzie załóg.

longin201 
Specjalista

Auto: Ford Fiesta
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 12:30   

Może spróbować zrobić troszkę taniej. Duże prawdopodobieństwo, że zadziała tzw. efekt skali. Pojawi się tak dużo samochodów, że wpływy bedą większe niż gdyby wejściówki były droższe.
Ja miałem pecha i skrzynia mi się sypnęłą ale poza tym super KJS, próby rewelacyjne:) mogę w ciemno zadeklarować, że będę na następnym.

Asieńka 17 
Widać, że się stara

Wysłany: Wto Maj 12, 2009 15:59   

Ma ktoś jakieś fotki? Ja swoje właśnie umieszczam w mojej galerii i postaram się dziś dać link do nich.

Stolkinnen 
znawca

Wysłany: Wto Maj 12, 2009 16:47   

Są gdzies wyniki i zdjęcia???

Asieńka 17 
Widać, że się stara

Wysłany: Wto Maj 12, 2009 17:27   

Moja galeria:
http://picasaweb.google.p...feat=directlink

Odpowiedz do tematu