Auto: Audi 80 GT 5S, Audi A4
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 351
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 14:13
Monika napisał/a:
Jak w temacie, szyba (elektryczna) otwiera mi się tylko do połowy potem cos sie zacina,gdzie mogę to naprawić ?? Z gory dziekuje.
pewnie sie styk zanieczyścił ,podejrzewam ze jak masz chłopa w domu to mozna zrobić to samemu, jeśli nie posiadasz takiego to pierwszy lepszy elektryk. A szyby naprawi pewnie koleś na bocznej kunickiego koło Orlenu niedaleko tam duzy napis Auto Alarmy.
Konkretnie to ta ulica nazywa sie Kraszewskiego
_________________ Audi quattro You will always be in my heart...
...:::Audi Usque Ad Finem:::...
Audi A4 Avant 1.9 TDi
Audi 80 Coupe 5S 1981 r. 1.9
Audi 90 B2 quattro 2.2 KV - sprzedane
VW Polo GT 1992 - sprzedane
Audi 80 B4 2.0 sedan - w rodzinie
Ostatnio zmieniony przez ete Sro Kwi 19, 2006 14:19, w całości zmieniany 1 raz
Auto: Audi 80 GT 5S, Audi A4
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 351
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 14:20
Kuba napisał/a:
to nie styk,raczej tak jakby cos ją potem blokowało,ale przesmarowane były prowadnice i dalej nic
czyli jest chłop spróbujcie tam na tego Kraszewskiego na miejscu pewnie zrobi Pzdr
_________________ Audi quattro You will always be in my heart...
...:::Audi Usque Ad Finem:::...
Audi A4 Avant 1.9 TDi
Audi 80 Coupe 5S 1981 r. 1.9
Audi 90 B2 quattro 2.2 KV - sprzedane
VW Polo GT 1992 - sprzedane
Audi 80 B4 2.0 sedan - w rodzinie
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 19:51
najprawdopodobniej slizg taki plastikowy co chodzi w prowadnicy sie zacina w pewnym miejscu lub prowadnice (jesli to jest od zakupu auta a auto uzywane) moga byc podgiete czy cos jak bylo bite auto... naprawa raczej maloklopotliwa w pierwszym przypadku (przesmarowac lub wymienic slizg (do mojej niunki w aso slizgi byly chyba po 10pln)) lub troche rzezby w drugim przypadku...
ja tez sie bawilem "w to" i musze przyznac ze trzeba miec anielska cierpliwosc (ciezki dostep, ciezko bylo zablokowac slizg zawleczka, szyba i mozliwosc zbicia...)...
Auto: F7P
Skąd: Polska Pomógł: 29 razy Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 1894
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 08:30
Tak jak Jaqub napisał..
Pani Moniko.. rękawiczki na śliczne paznokietki, podwijamy rękawki i naprawiamy..
Ale na poważnie..
Musi coś blokować bo ewidętnie słychac jak silniczek strzela z wysiłku i przeskakują trybiki, cos zatrzymuja szybkę..
Po rozebraniu wiem że wygladało wszystko dobrze.. wyglądało nie znaczy że tak jest..
więc->
Rozebrać jedną i drugą strone sprawdzająć.. może są jakieś różnice w złożeniu czegoś, spasowaniu..
Może jakis pacan przed twoim zakupem włożył tam mądre rączki..