Czyli co należy zrobić i jak zabezpieczyć naszego kochanego automobila przed zimą...
zatytuluje to jako "uhu ha nasza zima nie jest zła!"
1. MYCIE
Pierwszą czynnością jaką musimy zrobić przed zimą jest dokładne mycie samochodu, tutaj wypadało by skorzystać z usług profesjonalnej firmy (nie mam na mysli mycia za 5zl) lub zrobic to samemu/ z kolegami dokladnie i sumiennie.
2. WOSK
Następnie kładziemy wosk na lakier, o tym jak kłaść nie ma co pisać (chyba ze ktoś poprosi zakładając) odpowiedni temat w tym dziale. Wosk nakładamy aby zabezpieczyć lakier przed zimą. Nie proponuje kupować wosków koloryzujących na stacjach benzynowych (ALE SZIT) i innych takich najtanszych i slabej jakosci firm, dobór wosku to bardzo ważna rzecz, ja osobiście polecam wosk FORMULA1, Qsy w swoim poradniku o reanimacji lakieru napisał o czerwonym, ale ja się z takim nie spotkałem.
prosze pamietac rowniez o elementach chromowanych (ale o tym powstanie oddzielny tutorial)