FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: johny
Czw Lip 18, 2013 17:58
ACH: AKCJA MARZANNA!
Autor Wiadomość
siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Pią Mar 09, 2007 16:16   ACH: AKCJA MARZANNA!

Automobilklub Chelmski protestuje przeciwko topieniu marzanny !!!

akcja prowokacja przeciwko Giertychowi nabrala niezlego wymiaru, przed sekunda w tvn fakty, od rana w radiu :)

:mrgreen:

Brawo Chełmski!!!

daniel 
technical monster
hondatech.pl

Auto: CRV
Wysłany: Pią Mar 09, 2007 16:18   

Dzisiaj prezesa w radio Zet słyszałem :haha: :haha:

Piszę poprawnie po polsku

あなたの車についての議論

maly841 
pr0 killer

Auto: 2.0 TFSI
Wysłany: Pią Mar 09, 2007 16:18   

Wlasnie ogladalem heheheh myslalem ze to jakies zbyty.

siwy 
speed demon

Wysłany: Pią Mar 09, 2007 20:12   

http://wiadomosci.onet.pl/1499970,11,item.html

Cytat:
Apel do Giertycha: nie topić marzanny
Roman Giertych, fot. Paweł Kula
PAP

"Dziennik": Działacze Automobilklubu Chełmskiego poprosili ministra edukacji Romana Giertycha, aby w całym kraju wprowadził zakaz topienia Marzanny.
Działacze ci twierdzą, że uczestnictwo w tym wiosennym obrzędzie negatywnie wpływa na psychikę dzieci, ponieważ propaguje przemoc. Automobiliści wysłali do ministerstwa oficjalne pismo, w którym szczegółowo uzasadniają szkodliwość prasłowiańskiego obyczaju.

- Topienie marzanny może doprowadzić dzieci i młodzież do przekonania, że najprostszą i najbardziej skuteczną metodą na osiągnięcie celu jest fizyczna likwidacja przeszkody. Wyobraźmy sobie, że uczeń ma same jedynki z matematyki czy chemii. Może dojść do wniosku, że rozwiązaniem problememu jest utopienie nauczycielki - przekonuje w liście prezes Grzegorz Gorczyca. Członkowie chełmskiego automobilklubu są przekonani, że minister, który zajmuje stanowisko w wielu kontrowersyjnych sprawach, wesprze także ich krucjatę przeciwko słomianej kukle. Jeśli tak się nie stanie, zamierzają podjąć stanowcze działania na własną rękę.

- Pierwszego dnia wiosny będziemy blokować mosty, żeby dzieci nie miały skąd zrzucać kukieł - zapowiada w cytowanym przez gazetę liście prezes Gorczyca.

- Rozważaliśmy zablokowanie dróg prowadzących do mostów, ale stwierdziliśmy, że nie będziemy robić konkurencji drugiemu wicepremierowi - czytamy.

:spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko:

wilku 
speed demon

Auto: ...
Wysłany: Pią Mar 09, 2007 20:49   

ale dlaczego wkoncu to tradycja ?

www.shift-r.com

Piszę poprawnie po polsku
.

agrabsabi 
drifter
wiatr we włosach :)

Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Wysłany: Pon Mar 12, 2007 20:15   

myślę że nic z tego nie wyjdzie :oops: bo wszystkie środki Romek przeznaczy na mundurki :spoko:
popieram kolegów z automobilklubu chełm :D ale musimy wszyscy zrozumieć
że są :roll:

mniej i bardziej ważne bzdety :haha: :haha:

rano o 9.00 jak jadę do pracy zawsze słucham wiadomości i 09.03 też :spoko:
to naprawdę było mocne uderzenie w "debil....i" :x

...tylko wątpię aby ci fanatyczni biurokraci zrozumieli przesłanie :oops:

KATE 
Specjalista

Auto: Taksuwka
Wysłany: Pon Mar 12, 2007 20:59   

agrabsabi napisał/a:
myślę że nic z tego nie wyjdzie :oops: bo wszystkie środki Romek przeznaczy na mundurki :spoko:

Chyba nie zrozumiałes nowej ustawy tak do konca...... bo na mundurki to Romek co najwyzej przeznaczy swoje wolne 5 minut, a srodki niestety pojda z min. mojej kieszeni :(

Gratuluje kolegom z Chełma pomysłu i odwagi.... :spoko: :spoko: :spoko:

siwy 
speed demon

Wysłany: Wto Mar 13, 2007 09:33   

KATE napisał/a:
niestety pojda z min. mojej kieszeni
ktore tak czy siak odprowadzasz, a nikt wiecej nie wezmie z od Ciebie, wiec czym sie martwic ;) ?

Akurat mundurki to powinna byc dobra rzecz, zobaczcie co sie w szkolach dzieje... mala rewia mody zaczyna sie w podstawowce. Pomijam fakt ze spoleczenstwo nam sie zmienia w kierunku bandy aroganckich i egoistycznych patafianow.

KATE 
Specjalista

Auto: Taksuwka
Wysłany: Wto Mar 13, 2007 11:30   

siwy napisał/a:
ktore tak czy siak odprowadzasz, a nikt wiecej nie wezmie z od Ciebie, wiec czym sie martwic ;) ?

czyli twierdzisz ze cala sume przeznaczona na mundurek odpiszesz od podatku? :S

ile takich kpl mozna bedzie kupic w roku dla jednego dziecka?

w jakim tepie taki mundurek bedzie sie niszczyl?

jak szybko 10 czy 11 letnie wyrasta z niego?

jak szybko sie spiera?

siwy, z całym szacunkiem, jestes mlodym czlowiekiem i mundurki czy tzw. fatruszki sa Ci znane z opowiesci. Ja chodzilam w nich przez chyba 4 lata edukacji szkolnej. Pamietam jak bardzo cieszylismy sie , ze zostały wycofane. I bynajmniej nie uczyly nas one kultury, ani nie dodawaly rozumu.
Od tego wtedy byli dorosli. Dzis sie to zmienia.... ale w sumie czemu sie dziwic skoro juz w przedszkolu dzieci sie uczy, ze klaps w pupe to przedstepstwo.... i takie zachowanie doroslych czyt. rodzicow powinno sie zglaszac na policje :wow:

Totalna bzdura.....
Mowie to jako matka!!! A nie gdybas forumowy

Misiek_lbn 
the fastest furious

Auto: 200sx s14a
Wysłany: Wto Mar 13, 2007 12:08   

nie wiem jak siwy, ale ja jeszcze w podstawówce kilka klas miałem mundurki... i nikt ich nie lubił, taki jest fakt...
ale np. w Irlandii są one na porządku dziennym i nie ma przeproś... chodzą w nich i już...
w Polsce afera o to jest dlatego, że p. Roman zaproponował to w jakiś dziwny sposób...
zresztą ja się na ten temat nie wypowiadam, bo polityka mnie grzeje :x

siwy 
speed demon

Wysłany: Wto Mar 13, 2007 12:17   

Nie zrozumialas, mialem na mysli ze dziecko do szkoly tak czy siak trzeba ubrac. Ja uwazam akurat to ma tez dobre strony, jako Matka chyba zalezy Ci zeby Twoja corka czy tam syn, wygladal posrod rowiesnikow dobrze, ciuchy kosztuja, w szkole (nie wiem jakim dzieckiem bylas i do jakiej szkoly chodzilas), ja za to chodzilem do takiej gdzie dosc czesto wracalo sie z porwana bluza czy rozdartymi spodniami. Taniej wychodzi mundurek. Wszyscy wygladaja jednakowo i dzieki Bogu nie ma czegos takiego jak roznica klas i wytykanie sie palcami, co w mojej szkole było.

Swoja droga moj serdeczny kolega chodzil do szkoly z mundurkami i cos na ten temat wiem.
Oczywiscie widze tez negatywy calej sytuacji...
Swoja droga nie uwierze Ci i kompletnie jak powiesz ze Twoje pokolenie jest gorzej wychowane jak moje, albo inaczej, zmienila sie kompletnie mentalnosc mlodych pokolen i nie zalezy to od czasow w jakich zyjemy tylko od tego do czego doprowadzila ta szeroko pojeta demokracja(ktorej jestem zwolennikiem), pragne tu zwrocic uwage na poczucie taktu, estetyki, moralnosci i szacunek do starszych ludzi i w ogole do innych ludzi. Porownaj moje pokolenie i swoje i wyobraz sobie ze mlodsze jest jeszcze gorsze! A wiem o tym doskonale, z racji zawodu mojej lubej jak i swojego, bo rowniez z dzieciakami mam do czynienia. a raczej z bachorami z niewyparzona geba.

Licze ze niektore z zabiegow Romana (jestem jego przeciwnikiem, ale z niektorymi pomyslami czesciowo sie zgadzam) odniosa jakis efekt wychowawczy na mlodziez.
tyczy sie to - patriotyzmu, wychowania i innych rzeczy.
i nie mow mi prosze ze szkola nie wychowuje bo od tego sa rodzice, bo ma ogromny wplyw na ksztalcenie psychiki i wzorow mlodego czlowieka.
duzo by w tej kwestii powiedziala Monika na forum, jednak cos ostatnio znikła.

[ Dodano: Wto Mar 13, 2007 12:18 pm ]
Sharx ja tez mialem do czynienia z mundurkami ale bardzo krotko.

i nie jest to temat polityczny tylko wychowawczy naszych dzieci. jak sie ktos tym nie interesuje znaczy ze grzeje go jego wlasne dziecko (o ile takie posiada).

Odpowiedz do tematu