Auto: z3 w częściach
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 12:09 Reklamacja obuwia jak nie dać się zrobić ???? pilne!!!!!!!
Tak jak w temacie kupiłem buty w olimpie tz. cwelki dąłem za nie 250 zł (ale cena nie jest ważna ) dostałem na nie 12 miesięczna gwarancje po 5 miesiącach budy się rozleciały porozklejały i na szwach popękała skóra (totalne gówno) tak się złożyło ze znalazłem na nie dowód zakupu wiec zareklamowałem je (pierwszy raz w życiu) wszystko pięknie dowiedziałem się w sklepie ze 10 maja mam odebrać inna parę jednak dziś dostałem niusa poleconym przysłali odręcznie napisana odmowę każą odebrać stare obuwie. Nie wiem jak jest w innych sklepach ale jak wpisywano mnie w zeszyt reklamac. Byłem na 20 pozyc.(w miesiącu kwietniu,145 w tym roku) . wiec trochę tam tego maja, miał ktoś z was już z nimi jakąś przygodę chodzi o (nie wazne) teraz tak czuje się trochę robiony w balona i dla zasad szybko nie odpuszczę co mogę teraz zrobić????
Ostatnio zmieniony przez daniel325 Sro Maj 09, 2007 18:18, w całości zmieniany 2 razy
MarcinLbn the fastest furious Ustrzelił 100000post
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 12:38
ja troche tam pobiegam do nich zobaczymy co uda sie zdziałać
namiezylem juz
Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów
Delegatura w Lublinie
ul. Dolna 3-go Maja 5 Sekretariat: I piętro, pok. 6
20-079 Lublin
tel: (0-81) 532-35-31, 532-54-48
jest ktos tez od tego w swidniku
Świdnik
ul. Niepodległości 13
tel. (0-81) 468-70-65
Ostatnio zmieniony przez daniel325 Wto Maj 08, 2007 14:29, w całości zmieniany 1 raz
MarcinLbn the fastest furious Ustrzelił 100000post
Do 6 miesięcy od daty zakupy, przyjmuje się że "ukryta wada wyrobu" występowała w momencie zakupu towaru. Po 6 misiącach konsument musi udowodnić, że taka wada występowała już w momencie zakupu.
Konsument musi powiadomić sprzedawce, o zauważonej wadzie w ciągu 2 miesięcy od daty jej zauważenia.
W tym przypadku jesteś na wygranej pozycji
pierwszy raz widzę żeby ktoś pisał list, parę razy reklamowałem obuwie i nigdy to się nie odbywało w ten sposób ( w tym sklepie nie)
a ten list to od producenta czy od właściciela sklepu ?
_________________ PRZEKŁADAM LANS NAD OSIĄGI.... 19CALI
Sprzedawca musi się ustosunkować do reklamacji w ciągu 14 dni, jeśli tego nie zrobi, automatycznie reklamacja staje się rozpatrzona pozytywnie.
Chyba, że w drukach reklamacyjnych jest klauzula, że klient ma się zgłosić po 14 dniach po decyzję.
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 13:06
daniel troche walnołem sie z tymi 5 miesiacami po zakupie po tym co napisałes sprawdzilem wszytko w urzedzie konsumenta kazano przyniesc im dokumenty z reklamac. i odrzucenie i tak dokonałem zakupu 26.10.2006 a zareklamowałem 25.04.2007 wiec tak czy inaczej ledwo ledwo ale mieszcze sie w 6 miesiacach zaraz jade do urzedu zobaczymy co z tego wyidzie?
list jest od wlasciciela sklepu napisal w nim ze rzeczoznawca negatywnie rozpatrzyl reklamacje (przez tel w urzedzie o. konsumenta gość stwierdzil ze cos pomieszali bo rzeczoznawca nic nie rozpatruje )kazali przyjechac i pokazac ;)cos czuje ze bede mial troche rozrywki
Z urzedu nic Ci nie wyjdzie najlepiej kontaktowac się z górą , czyli tzw producentem tego obuwia.... albo do jakiejs centrali.
Wyraź swoje ubolewanie itd.....z każdym z kim rozmawiasz pytaj o nazwisko i zapisuj <--- bardzo pomaga... zupełnie inaczej Cie obsłuży jak bedzie wiedzial czy wiedziała ze nie jest anonimowa...jesli to nie pomoże wyślij to samo tylko w wersji HARDCORE ..... czyli z informacją co nastąpi a nastąpi, mail do redakcji uwagi, zdarzeń, lokalne media, POLSAT i blablabla zresztą co Ci bede dalej tłumaczył.... chwile czasu Cie to bedzie kosztowało ale uwierz mi ze zadziała... przerabiałem to milion razy w wersji najgorszej z ubezpieczalniami i dealerem peugeota i wygrałem... jak bedziesz miał problem z napisaniem takiego pisma to daj znaka a ja dam Ci vene
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 14:27
dzieki chlopaki powalczymy troche wrocilem z tego urzedu w swidniku jest nawet wpozo koles powiedzial co i jak co zrobil zle sprzedawca i jak mam napisac do nich pismo kopie pisma zostawaiam w urzedzie i czekam na odpowiedz tak ze temat troche przyschnie
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 23:25
Vesti napisał/a:
Mam pytanie..
Czy osoba której reklamowałeś produkt przekazała ci informacje pisemna o odbiorze na 10 maja?
Czy była to informacja słowna?
Czy napewno mówisz o tej samej marce w której sa tylko damskie rzeczy?
dostałem pisemną odpowiedz i z tej odpowiedzi jest dokładny cytat powyzej napisalem juz do nich swoja odpowiedz nie wiem ile jest takich marek w lublinie i co one tam maja ale sprzedawczyni podajac mi buty do przymiarki nie mowila nic o tym ze jest to obuwie damskie na wystawie po tej stronie sklepu po której wybieralem obówie przewazały eksponaty z nr. 45 a po trzecie jak reklamowalem nadal wydawalo mi sie ze posiadaja czesc obuwia meskiego, tak jak mowie poszlo juz pismo czekam na odpowiedz